Sveagatan 23 B, Linnéstaden

Rymlig & välplanerad 1,5:a med dryga 3 m i takhöjd, spegeldörrar, vitmålade originalgolv, stuckatur, djupa fönsternischer med fönsterbrädor av marmor & vacker takrosett. Kök i vitt med bra förvaring & generösa arbetsytor. Sovalkov & många smarta förvaringslösningar. Stabil BRF med mkt välskött fastighet. Hiss!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Sveagatan 23 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + Kök
Boarea: 40 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

Med det absolut bästa av Linné runt knuten lägger kombinationen av sobert 20-tal och en medveten renovering grunden till en oöverträffad atmosfär. I dessa underbara kvarter finns det nu möjlighet att bli ägare till en perfekt planerad 1,5:a, belägen på våning 2, i vackert renoverad fastighet med hiss. Fast förankrad i 20-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik. Höga munblåsta originalfönster mot Sveagatan i öster släpper rikligt in solen och dagsljuset och den generösa takhöjden om ca 3,20 m gör att detta hem känns betydligt större än vad det är. Vid en lyckad renovering har man låtit bygga om den ursprungliga planlösningen och på ett mycket genomtänkt sätt skapat en etta med sovalkov och mycket bra förvaringslösningar som ger känslan av en liten "minitvåa". Vackra vitmålade brädgolv och mycket bevarade originaldetaljerna ger detta hem den rätta känslan. Köket är renoverat i vitt med goda arbetsytor och öppen härlig planlösning. Med den älskvärda känslan av att befinna sig mitt i allt, och med grönskan bara ett stenkast bort, kliver vi in i ett härligt hem intill Sveaplan (som nu håller på att rustas upp till piazza med träd och uteserveringar). Den perfekta studentlägenheten, singellägenheten eller övernattningslägenheten - välkommen till Sveagatan 23 B!

Hall
Ena stunden befinner man sig i hjärtat av storstadens kontinentala puls. Andra stunden när porten stängts och man är på väg in till lägenheten känns det som att allt detta är som bortblåst och istället slås man av lugnet som genomsyrar vägen in till detta hem. Efter att ha passerat den bevarade gamla porten och valt trapporna istället för hissen, passerar man en av de gemensamma balkongerna. Med bästa västerläge vetter den åt en om sommaren prunkande innergård. Innergården som delas med grannföreningarna är inte bara ovanligt stor, den är om sommaren föreningens självklara mittpunkt. Väl inne i lägenhetens hall, möts man av ljuset som reflekteras i de vitmålade brädgolven. Hallen är stor och luftig och ger möjlighet åt olika möbleringar och förvaringsmöjligheter. En takhöjd om ca tre meter ger volym och man tänker genast kubik före kvadrat. Häng av dig jackan och stig på - detta hem är lätt att förälska sig i!

Badrum
Till vänster om hallen, avskilt av en massiv gammal spegeldörr, ligger badrummet som är stort nog att rymma ett stort badkar, wc-stol och kommod med översittande spegel. För den som hellre vill ha dusch och tvättmaskin kan man enkelt ta bort badkaret. Föreningens tvättstuga är mycket bra och lättbokad. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger en svart våtrumsmatta.

Vardagsrum
Vitmålad vacker originalstavparketten, den strama stuckaturen som tillsammans med takrosetten pryder taket och snickerierna gör vardagsrummet både rofyllt och ovanligt trivsamt. Här ryms både soffgrupp, arbetshörna, matplats och tv-möbel. Ett högt spröjsat fönster med massivt fönsterbräde av marmor låter ljuset flöda in i rummet. Fönstren renoverades för några år sedan i gammal stil. Faktum är att detta är ett av de få hus i Linné där man satsat på at behålla husets karaktär i möjligaste mån. Vackra beslag och spröjs vittnar om detta. Om sommaren står fönstret ofta på glänt. Det är en härlig "herren på täppan" -känsla att kunna blicka ut över Sveaplans nyrenoverade piazza där uteserveringarna är fyllda och människor strosar i höstsolen. Närområdet har verkligen fått sig ett rejält lyft och det känns bra att bo mitt i detta folkvimmel men ändå lite avsides. Med öppning från vardagsrummet ligger köket. Den naturliga matplatsen och öppenheten mot köket gör att dessa två rum binds ihop och blir den självklara umgängesplatsen innan kvällen fortsätter på någon av Linnégatans restauranger.

Kök
I anslutning med vardagsrummet inbjuder det smakfullt köket till matlagning och umgänge. Ett vackert spröjsat fönster i tidsenlig stil med djupt fönsterbräde gör att förmiddagssolen ständigt letar sig in. Fönstren är renoverade och föreningen lade mycket pengar på att behålla den vackra 20-tals-charmen. Den djupa fönsternischen passar perfekt som läshörna. Med en kopp kaffe och en bok har du en alldeles egen utsiktsplats ner mot Sveagatan och människorna som passerar. Vita släta luckor harmoniserar fint med det ljusa kaklet ovan arbetsbänken och den maskinella utrustningen av rostfritt stål. Kvalitativ gasspis från Smeg gör matlagningen till ett rent nöje, ugnen går på el. En rostfri kolfilterfläkt tar hand om oset. Plats finns för diskmaskin om man önskar installera det, annars finns här en inbyggd micro och en ny rostfri kyl och frys från Smeg.
På motsatt vägg finns ytterligare förvaring och arbetsytor av valnötslaminat. De generösa arbetsytorna bjuder in fler att hjälpa till med matlagningen. Även här i köket har man plockat fram och låtit vitmåla det gamla brädgolvet, vilket är med och bidrar till den ljusa luftiga känslan som återfinns i hela lägenheten.

Sovalkov
Avskilt från vardagsrummet har ett "extra rum" i form av en mysig sovalkov skapats med platsbyggd säng för två (120 cm). Under sängen finns plats för förvaring - lika stor som sängen. Harmonisk svartvit tapet och spotlights i taket ger en ombonad rumskänsla. Få är de lägenheter med så välplanerade och optimalt utnyttjade kvadratmeter och det är lätt att få känslan av en mini-tvåa.

Härligt ljusinsläpp från öster
Hemtrevligt kök för den matintresserade
Pampigt rum med 3 m till tak
Välkommen till Sveagatan 23!
Stor öppen gemensam innergård
Generöst ljusinsläpp genom höga fönster i öster
Vackra renoverade originalfönster
Kök i fil med...
...bra arbetsytor & förvaring
Vitmålade brädgolv ger en fin kontrast...
...mot den mönstrade fondtapeten
Ny lyxig gasspis från Smeg
Planskiss
Slå dig ner i fönstret med en kopp te &...
...blicka ner över Sveaplan
Trevlig matplats med plats för flera...
...intill det handblåsta fönstret
En stram stuckatur ramar in rummet
Stort rum med plats för det mesta
Mysig alkov med plats för 120 cm säng
Rogivande tapet & dimbara spotlights
Stor & välkomnande hall med...
...fondtapet från Osbourne & Little
Klädstång i mässing
Fina originalbrädor i vitt ljusar upp golvet
Vacker spegeldörr tar dig in till badrummet
Plats finns om man vill ha tvättmaskin
På varje plan finns gemensamma balkonger
Nyrenoverad fasad med attraktiva lokaler
Föreningen vetter åt en stor lummig gård
Här växer till och med vinbär om sommaren
Accepterat pris
Ni hittar oss och vår butik på Olivedalsgatan 16