Skånegatan 33, Lorensberg

Smakfullt totalrenoverad 10-tals pärla med brädgolv, takrosetter, vackra snickerier och spegeldörrar. Påkostat kök & bad från 2014. Stor balkong i bästa solläge mot lummig gård. Mycket stabil BRF med god ekonomi & låg belåning. Ett hem för dig som söker något extra.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Skånegatan 33
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 59 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

Nästan i slutet på Skånegatan, med utsikt mot Liseberg, gömmer sig en välbevarad pärla. Med en modern och stilren touch har denna 59 kvadratare omsorgsfullt totalrenoverats under 2014. Stor balkong om ca 5,5 kvadratmeter i bästa solläge mot grönskande innergård. Föreningen hör onekligen till en av de bättre. Den goda ekonomin avspeglar sig både i den låga belåningen och de låga avgifterna. Med lysande känsla för stil och finess har det skapats ett boende som slår det mesta. Fast förankrad i 10-talets självklara elegans blir detta hem till en fristad för dig som söker det lilla extra. Gamla detaljer har smakfullt kryddats med nutidens krav på estetik.

Småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter, som trots sitt centrala läge präglas av små udda kvartersbutiker. Det centrala läget är fenomenalt. Även omgivningarna har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen med brett utbud av olika affärer, träningsanläggningar och en välsorterad livsmedelsbutik. Ett säkert kort vad gäller god mat är populära Mr P som ligger högst upp på Götaplatsen där ni kan sitta ute en härlig sommarkväll och blicka ned längs Göteborgs paradgata Avenyn. Nu under vinterhalvåret kan nyöppnade restaurangen Toso bli en favorit som lätt charmar dig med dess asiatiskinspirerande inredning.

Entré/Hall
Den tidstypiska, diskreta entrén välkomnar dig in i detta renoverade och välhållna trapphus. Via en nyinsatt säkerhetsdörr så tar du dig in till lägenhetens hall. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring för dig som önskar. Hallen leder vidare till samtliga rum. Du möts här av ett genomgående ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i vardera rum. Väggarna är målade i en vit nyans och golven pryds av massiva originalbrädgolv som har vitpigmenterats.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en öppen planlösning till köket. Det erbjuder gott om plats för både soffa, tv-möbel, fåtölj och middagsbord. De nymålade ytskikten och den goda smaken som lyser igenom i varje litet val, visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. De slipade och vitpigmenterade brädgolvet är tillsammans med det stora fönsterpartierna en dröm i sig och den ljusa färgskalan ger en neutral bas att inreda efter. Höga fotlister, takrosett och fina snickerier är smakfullt bevarade.

Kök
Smakfullt och internationellt inspirerat kök med sobra materialval såsom carraramarmor och påkostande vitvaror från bland annat Smeg. Ett stort fönster mot Skånegatan suddar ut gränsen mellan inne och ute och fönsterbrädan blir en perfekt plats för den egna kryddodlingen. I övrigt är köket utrustat med en induktionshäll, snygg & diskret bänkfläkt som genom en knapptryckning åker upp ur bänkskivan och blir redo att användas, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, inbyggd ugn, inbyggd kaffemaskin samt integrerad kyl och frys.

Sovrum
Mot den lugna gården ligger det rymliga sovrummet. Sovrummet erbjuder plats för både dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en byrå. Här finns en integrerad garderob med skjutdörrar. För er som önskar finns det plats för ytterligare förvaring samt så finns här även en platsbyggd arbetshörna. Det är just den genomgående planlösningen som gör att detta hem känns större än sina 59kvm. Solens strålar strilar in från olika vinklar och ger ett behagligt lugn som är svårt att finna i en storstad.

Balkong
Med utgång från sovrummet nås balkongen som mäter cirka 5,5 kvm och erbjuder plats för loungedel, cafébord och planteringar. Med räcke av tidstypiskt smide och ett sydvästläge som ger sol från lunch till tidig kväll under sommaren. Grönskan från det lummiga trädet intill ger en fin inramning till den annars öppna gården.

Klädkammare
I anslutning till hall och vardagsrum finns en praktiskt klädkammare med plats för skor och kläder.

Badrum
Modern och smakfullt renoverat badrum i trendig carrarmarmor både på golv och vägg. Här märks det att man inte sparat på detaljerna. Platsbyggd förvaringsmöbel med ett ovanpåliggande handfat i marmor med tillhörande infälld blandare i vägg. Stort duschutrymme med en "riktig" takdusch (40 *40). Blandarna kommer från Tapwell. Givetvis finns här infällda spotlights som ger ett behagligt ljus. Här finns också en vägghängd wc, duschvägg i glas från INR och handdukstork. Våtrumsintyg finns.

Rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier
Stora och öppna ytor ger flertalet möbleringsalt.
Köksö ger möjlighet till ett härligt "häng"
Vitvaror från bland annat välrenomerade Smeg
Stilrena detaljer
Planskiss
Påväg upp för att fylla sin funktion
Gör dig en kopp kaffe och njut"
En vit dröm med allt du kan önska!
Inbjudande utsikt mot Liseberg och dess grönska
Vackra fönsterbrädor i sten
Moderna materialval har blandats med...
... 10-talets arkitektur på ett smakfullt sätt
Praktisk klädkammare som du når från vardagsrummet
Ett sovrum där du får lugn & ro
Via en glasad pardörr nås balkongen
Perfekt med en platsbyggd arbetshörna
Platsbyggd garderob ger bra med förvaring
Dela av till ytterligare förvaringsutrymme?
Stor balkong i väster mot grönskande gård
Smakfullt renoverat badrum från 2014
Påkostade materialval och trendiga lösningar
Vägghängd wc med praktiskt avställningsyta ovan
Stor takdusch om 40*40 centimeter
Bibehållen charm från tiotalet
Gott om plats för avhängning av ytterkläder
Här möts ljuset från öst och väst
Välskött trapphus med bevarade originaldetaljer
Hissen tar dig upp till tredje våningen
En god middag i husets restaurang?
Välkommen till baka till Skånegatan 33
Strosa omkring bland restauranger...
... och små charmig kvartersbutiker
Avenyn ligger ett par minuter bort
Här finns vacker grönska och ett härligt folkliv