Chalmersgatan 19 B, Lorensberg

En underbart charmig sekelskifteslägenhet om 2 rum + kök. Tyst och lugnt läge på attraktiva Chalmersgatan med stiliga sekelskiftesdetaljer så som ljusmålade originalbrädgolv, fina listverk och 3,2 meter takhöjd med stuckatur. Stabil & välskött förening med mycket låga avgifter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Chalmersgatan 19 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 58 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 5

Alvhem Mäkleri har nu nöjet att presentera ett hem som får anses vara något utöver det vanliga. Mot innergården på Chalmersgatan nummer 19 är stadens puls som bortblåst. Tystnaden är det enda som sakta letar sig vidare in till tre rum i fil, som utgör detta hems själ och hjärta. Det första som slår en när man gläntat på dörren till detta hem, är det rofyllda lugnet som råder. Om det beror på välisolerade treglasfönster, läget i huset eller den tysta innergården får vara osagt. Generösa fönster tillåter ljuset att finna sin väg in över de ljusmålade brädgolven och de vackra originaldetaljerna från förra sekelskiftet. I mitten av de tre rummen, i centrum, ligger vardagsrummet. Med tidsenlig generös takhöjd, djupa fönsternischer och hög fotlister vittnar rummet om husets mångåriga historia och påminner om en svunnen tid. Detta är ett hem att förälska sig i. En dröm i vitt i en förening vars ekonomi överträffar det mesta. Exceptionellt låg skuldbörda och en fastighet i mycket gott skick borgar för stabilitet och näst intill obefintligt risktagande för hushållet.

Här bor du dessutom där allt händer! Inom några meters räckhåll erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och uteställen. Följ Vasagatans stråk åt andra hållet, bort mot gemytliga Haga, och njut av en kaffe i solen. Avkopplande grönska, som gjort för picknickstunden, finner du ett stenkast bort i Vasaparken eller Kungsparken. Restaurangutbudet i omtyckta Linné nås även det med lätthet, likaså Handelshögskolan, Chalmers och KTB. Känner du för att bryta storstadens puls är det nära till rogivande promenadstigar i naturreservatet Änggårdsbergen, prisade Botaniska Trädgården och populära Slottsskogen. Eller varför inte ta en kort promenad upp till Näckrosdammen vid Humanisten? På vårkanten lyser hela området upp av stora färgsprakande Rhododendronbuskar. Bra kommunikationer är en självklarhet när man bor så centralt.

Detta är en lägenhet som sprider harmoni där den nuvarande ägaren skapat ett boende som slår det mesta. Lägenheten genomgick nyligen en varsam renovering, där samtliga ytskikt sågs över med genomgående ljusa behagliga nyanser. Originalbrädgolven i vardagsrum, hall och sovrum har fått ett enhetligt intryck och är numera vackert målade i ljusgrå ton. Välkommen in!

Hall
Så snart man öppnat dörren känner man av de nuvarande ägarnas sinne för stil och finess. En känsla av ro sprider sig innanför dörrarna där allt är genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. En hall med väl tilltagen längd och imponerade takhöjd som leder blickarna upp längs de vita väggarna och tillsammans med målat originalbrädgolv skapar en trevlig och välkomnande känsla. Längs en av väggarna har det gamla teglet tagits fram. Hallen har plats för avhängning och en inbyggd djup garderob med spegeldörr.

Sovrum
I anslutning till hallen ligger sovrummet. Stanna upp en stund och beundra dörröppningen med det originella glaset i överkant. Avskilt från sällskapssytorna ligger det rogivande sovrummet med plats för dubbelsäng, sängbord och ett skrivbord. Ljusa och lugna materialval gör detta till en perfekt plats för avkoppling och god sömn. Luftigt till tak och ett fönster som släpper in ljuset. Förvaringsmöjligheter finns genom en stor garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i en bruten vit ton och två väggar bryts av genom en fondtapet. På golvet ligger ett massivt brädgolv som nyligen målats i en behaglig ljusgrå ton.

Vardagsrum
Vardagsrummet måste anses vara lägenhetens hjärta. Den goda smaken som lyser igenom i varje litet val, visar tydligt att inget är lämnat åt slumpen. Med vackra ljusmålade brädgolv, släta vita väggar, generös takhöjd om hela 3,2 meter, stora fönster med överljus och breda fotlister bjuder detta rum på tidsenlig charm. Rummets utformning ger gott om plats för en soffgrupp och tv-möbel som kan möbleras på olika sätt. Favoritfåtöljen med läshörna ryms intill fönstret. Närheten till köket skapar naturliga umgängesytor och bäddar för trivsamma stunder i goda vänners sällskap. Väggen mellan vardagsrum och kök kan eventuellt tas bort och på så sätt skapa en mer öppen planlösning med ljusinsläpp från hela fyra fönster. Dock bör man ha föreningens tillstånd innan väggen tas ner.

Kök
Köket renoverades 2007 med materialval som gjorts med omsorg där funktionalitet och estetik stått i centrum. Ett luftigt kök som skapar en harmonisk miljö och gör matlagningen till en glädje. Sekelskiftescharmen gör sig närvarande i form av generös takhöjd, stuckatur, djupa fönsternischer, höga fotlister och tidstypiska snickerier. Sällskapsköket går i modern stil med köksinredning i vitt och rostfritt. Ovanför arbetsbänken i rostfritt sitter vit mosaik och hyllor i rostfritt. Även vitvarorna går i rostfritt med påkostad inbyggnadsugn från Smeg, keramikhäll och integrerad diskmaskin från Whirlpool, köksfläkt från Fjäråskupan och kyl/frys Electrolux. Matbordet får en naturlig plats framför de stora fönstren som vetter mot den lummiga innergården. Här ryms både nära och kära! Väggarna är målade i en bruten vit ton och på golvet ligger laminat i schackrutigt mönster. Närheten till den lugna innergården gör att du kan nyttja gårdens uteplatser till så väl frukost som grillkvällar under sommarhalvåret.

Badrum
Badrummet, som renoverades ca 2005, ligger i anslutning till vardagsrummet. Modern i ljusa toner med vit mosaik på väggar och svart mosaik golvet. Badrumsinredningen genom wc-stol, handfat som vilar på ett svart bord med en ovansittande planspegel. Bred dusch med taksil och vikbar duschvägg i glas. Tilltagen takhöjd med spotlights i taket ger bra belysning.

Chalmersgatan är extremt centralt men ändå så lugn
Generös takhöjd, höga fönster och målade brädgolv
Vardagsrummet bjuder på en härlig rymd
Djupa fönsternischer ut mot lugn innergård
Soffan kan ställas på många olika sätt i detta rum
Samliga ytskikt målades om 2015
Fina listverk och nymålade brädgolv i ljusgrå ton
Perfekt plats för ett skrivbord eller byrå
Ta bort väggen mellan vardagsrum och kök?
Planskiss
Stort sällskapskök i ljusa nyanser
Färgskalor i vitt, grått och svart
Ett stilrent kök som renoverade 2007
Vit köksinredning med praktiskt bänkskiva
Bänkskiva, hyllsystem i rostfritt och mosaik
Två stora fönster med överljus välkomnar ljuset
Generös takhöjd med stuckatur
I anslutning till vardagsrummet ligger badrummet
Högt till tak med mosaik på både väggar och golv
Handfat på svart bord och bred planspegel
Sovrummet har plats för dubbelsäng
Gårdsläge gör att du sover gott om natten
Bred garderob men skjutdörrar i glas
Fin tapet bryter av de vita väggarna
Hall där det gamla teglet bevarats
Vid ytterdörren finns en platsbyggd garderob
Trapphus från förr med vackert klinker
Tyst och lugn innergård med grönska utanför
Innergård med utemöbler och grill
En tidstypiskt port välkommar dig
Vacker sekelskiftesfastighet på lugn gata
Runt hörnet ligger Vasagatan och Avenyn
Chalmersgatans läge är fenomenalt!
Hit är det tre minuters promenad
Njut av grönskan i Vasaparken
Bra kommunikation och restauranger på Vasaplatsen
Besök något av Vasastans alla kaféer
Längst ner på gatan ligger Kungsparken &vallgraven
Accepterat pris
Vår butik ligger på Olivedalsgatan 16 i Linné