Haga Kyrkogata 16 B, Vasastaden

Väldisponerad 88 kvadratare om fyra rum och kök i magnifik fastighet på attraktiva Haga Kyrkogata. Stora sällskapsytor, balkong i sydvästläge och två riktigt bra sovrum. Pampig stuckatur, fungerande kakelugn, vackra brädgolv och tidsenliga pardörrar. Våning 4 av 4, ej hiss. Välkomna!
Budgivning pågår

Bostadsfakta

Adress: Haga Kyrkogata 16 B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 88 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 4

På fjärde våningen i gårdshuset på anrika Haga Kyrkogata nummer 16 har vi nu nöjet att presentera en oerhört charmig och välplanerad fyra om 88 kvadratmeter. Haga Kyrkogatan är inte bara "anrik" utan helt säregen i den äldre delen av Vasastan med sin krökta sträckning och sina omgivande grönskande parker. Fastigheten är av högt kulturhistoriskt värde och är byggd i ljust tegel och gröna fönster med tunna fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp. På Haga Kyrkogata har de gamla stenhusen från slutet av 1800-talet bevarats, och tittar man efter ser man att inget hus är det andra likt. Fasader, portar, fönster, ornamentering och balkonger är olika. Varje arkitekt, varje byggherre har velat sätta sin prägel på sitt hus. Här upplever du en planlösning med ett flöde av vackra rum, rogivande tysthet och ett fantastiskt ljus. Detta hem bjuder på många bevarade detaljer såsom fungerande kakelugn, bred stuckatur, takrosetter, höga fotlister, fina listverk och två uppsättningar pardörrar. Brädgolv i original pryder de flesta av lägenhetens rum. Höga fönster i två olika väderstreck, samtliga mot grönlummiga innergårdar, gör lägenheten både luftig och oerhört tyst. Ett praktiskt arbetskök i direkt anslutning till matsalen. Stort vardagsrum med mängder av originaldetaljer. Här finns möjlighet till två ypperliga sovrum, båda med plats för dubbelsäng. En unik möjlighet att förvärva en ovanlig pärla i Vasastan och detta är kort sagt ett hem att förälska sig i.

Hall
Den vackra ursprungliga ekporten mot gatan och den fina portgången med bevarad stuckatur välkomnar dig in i detta hus.Väl innanför porten är stadsbruset som bortblåst. Innergården som möter dig är välskött med kullersten, sittgrupper och trivsamma små planteringar. Om sommaren står växtligheten i full blom här inne och under den mörka årstiden ljussätts gården med utebelysning. Tvärs över gården, till vänster, ligger uppgång B. Fyra trappor upp välkomnas du av en tidstypisk entrédörr och här finns plats för avhängning längs med vänstra väggen. Från hallen nås badrum samt matsal/sällskapsrum. Välkommen vidare!

Sällskapsrum/matsal
Via hallen tar du dig in till sällskapsrummet vilket även kan användas som matsal. Golvet är målat i en ljusgrå kulör och övriga väggar är här målade i vitt. Stort fönsterparti som vetter in mot föreningens innergård och här kommer västersolens strålar in. Under kyliga höstkvällar kan du slå dig ner en stund och njuta av en sprakande brasa i den vackra kakelugnen.

Kök
Praktiskt arbetskök med stort fönster ut mot gården. Här inryms diskmaskin, gasspis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Ett perfekt tillfälle för dig som vill sätta din egen prägel på detta kök. Brädgolv och målade vita väggar.

Matsal/sovrum
I direkt anslutning till köket ligger även detta rum som idag används som matsal, men som även med fördel kan användas som sovrum. Via helglasade pardörrar når du balkongen som vetter mot sydväst. Njut av solen från mitt på dagen till sen eftermiddag/kväll. Det tysta läget gör att man nästan glömmer att man befinner sig mitt i en storstad. Om sommaren kan det vara skönt att sova med fönstret öppet utan att bli störd. Är det istället stora middagsbjudningar som lockar ges här plats åt många gäster kring bordet. Den tilltagna takhöjden gör att blicken automatiskt vandrar upp mot den breda stuckaturen och takrosetten som pryder taket. Väggar målade i en bruten ton mot grått ger en tydlig kontrast mot den pampiga stuckaturen.

Vardagsrum
Vardagsrum och master bedroom ligger i fil och öppnas upp mot varandra genom pampiga pardörrar. Detta rum, som får anses vara lägenhetens hjärta, erbjuder gott om plats för både soffa, tv-möbel, fåtöljer och exempelvis en bokhylla. Väggarna är målade i samma ljusgråa kulör som övriga rum och även golvet är belagt med massivt plankgolv. Höga fotlister, takrosett och stuckatur ger tillsammans med en generös takhöjd en pampig men ändå mysig inramning till rummet. Två stora fönsterparti mot grannfastighetens gård gör att ljuset flödar in.

Sovrum
Master bedroom vetter mot grannfastighetens tysta innergård. Två höga fönster upptar nästan hela ena väggen och ger rikligt med ljus till rummet. Liksom i övriga rum finns här en mängder av välbevarade originaldetaljer. Här inne är väggarna målade i ljusgrå kulör och golvet är belagt med brädgolv. Rummet känns stort och luftigt och här ges plats för dubbelsäng med sängbord, förvaringsmöbler samt en mindre arbetsplats eller läshörna för den som så önskar.

Badrum
I anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2008 med helkaklade väggar i vitt samt en mörkgrå våtrumsmatta på golv. Här finns wc-stol, förvaringsskåp, handfat med översittande spegel samt duschhörna med praktisk skjutdörr.

Vackra pardörrar öppnar upp mellan rummen i fil
Maffiga rum i fil in mot tyst innergård
Balkong med bästa solläge mot sydväst
Vacker tegelfasad
Planskiss
Trapphus med sekelskiftesdetaljer
Gott om plats för avhängning
Fungerande kakelugn för mysiga höstkvällar
Stort fönsterparti ger rikligt med ljus
Slå dig ner och njut av det tysta & rofyllda läget
Ett härligt flöde i lägenhetens disponering
Gott om plats för stor soffgrupp
Till vänster når ni lägenhetens andra sällskapsrum
Ha dörrarna öppna och låt ljuset flöda
Pampiga stuckaturer pryder rummen
Perfekt vägg för en bokhylla
Lägg ett extra öga på detta hem!
Takrosetter finns i de flesta av rummen
Detaljrik stuckatur
Mängder av välbevarade detaljer
Här sover du gott med fönstret lite på glänt
Här finns plats för förvaring...
och en mindre arbetshörna
Pardörrar öppnar även upp emot matsalen
En lugn arbetsstund invid fönstret?
Från matsalen nås balkongen
Även här stora fönster mot lugn innergård
Ypperligt som matsal eller sovrum
Den ljusgrå tonen på väggarna framhäver snickerier
Rymlig balkong i högt och soligt läge
På sommaren fungerar detta som ett extra rum
Ett tilltalande ljusspel mellan rummen
Ett praktiskt arbetskök i...
... direkt anslutning till matsalen
Badrummet renoverades 2008...
... och nås från hallen
Till och med i entren finns stuckatur bevarad
Välkommen in till Nr 16
Haga Kyrkoplan - Ett stenkast bort!
Ett kvarter bort från Vasagatans allé
Fogelbergsparken ligger runt hörnet
Välkommen in till vår butik på Olivedalsgatan 16!
Accepterat pris