Linnégatan 29, Linnéstaden

Nyrenoverad smakfull sekelskiftestrea, mitt på Linnégatan i vacker fastighet med hiss anno 1899. Stor balkong & två pampiga rum i fil mot populära Linnégatan. Nytt läckert kök med stor matplats samt badrum med TM. Generöst ljusinsläpp & fönster åt två håll. Brf med stabil ekonomi & vacker fastighet. Bredband ingår i avgiften!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Linnégatan 29
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3 + kök
Boarea: 93 kvm (säljarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 5

På mytomspunna Linnégatan har Alvhem Mäkleri nu nöjet att erbjuda denna läckert renoverade sekelskiftestrea fritt belägen på våning två. Detta är ett hem för dig som vill ha det lilla extra i livet och boendet. För vem kan motstå en smakfullt renoverad lägenhet så sent som under 2015 med öster balkong och utsikt över Linnégatan, nytt kök i grått med marmorskiva och mässingdetaljer (oanvänt) samt en vacker fastighet med hiss som tar dig till samma plan som lägenheten. Sekelskiftesdetaljer som tilltagen takhöjd, höga fotlister, ekstavparkett i fiskbensläggning som slipats och vitbehandlats, massiva pardörrar, och fönster med rundad båge, blandas med dagens krav på bekvämligheter i form av ett rymligt kök med stor matplats och kallskafferi, fräscht badrum med tvättmaskin och sovrum i lugnt och skönt läge mot innergården.

Den genomgående planlösningen med fönsterpartier åt både öster och väster, de släta nymålade väggarna och det fria läget mot öppna Linnégatan, gör sammantaget att lägenheten upplevs som extremt ljus och luftig. Balkongen nyttjas med fördel både på morgonen/förmiddagen när solen ligger på eller om man vill ha en sval stund på kvällen. Läget mitt på Linnégatan är utmärkt. För den som vill äta och dricka något gott finns alla valmöjligheter längs Linnégatan. Om det är rekreation som eftersträvas så ta en promenad till Slottsskogen, Änggården eller Botaniska. Allt på behändigt avstånd.
Som om detta inte vore nog är detta en bra förening som investerat mycket pengar i en välrenoverad sekelskiftesfastighet.

Hall
Efter att ha passerat den underbara ekporten i entrén, njutit av de fint målade väggarna med bröstpanel, skymtat föreningens soffa i gammal stil och tagit hissen eller trapporna till våning två, så bjuds vi in till en välkomnande hall. Med ett generöst ljusinsläpp från tre håll binder den samma lägenheten på ett naturligt sätt och ger en hemtrevlig känsla så fort man satt fötterna på det nyinlagda golvet av carraramarmor med underliggande golvvärme. Hallen har släta nyrenoverade väggar som målats i vitt och avhängningsmöjligheter för ytterkläderna rakt fram innanför dörren. Vill man finns här också plats för en möbel och en spegel, alternativt garderober.

Sovrum/Allrum
Rakt fram från hallen ligger ett rum med många möjligheter. Idag används det som sovrum men vill man kan detta rum också användas som kombinerat arbetsrum och bibliotek alternativt som matsal. Rummet upplevs som väldigt stort tack vare den tilltagna takhöjden om 3,10 m och det höga fönstren med öppet läge mot Linnégatan. En oregelbunden yttervägg med fönster mot balkongen bryter av fint mot de annars raka väggarna. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och det massiva parkettgolvet i klassisk fiskbensläggning bryter snyggt. Längs väggen som vetter mot vardagsrummet erbjuds förvaring i form av fyra stående garderober. Vill man utöka förvaringsmöjligheterna finns det möjlighet att sätta in ytterligare förvaring. Taket pryds av en vacker takrosett.

Balkong
Balkongen mot Linnégatan blir utan tvekan en förlängning av lägenheten och med det sydostliga läget är solen närvarande under stor del av dagen. Tilltagen till ytan och med räcken av svart smide ryms här både möbler och växter. Under kvällstid så njuter man av himlens alla färger och sitter svalt och skönt med en "herren på täppan"-känsla. En skön stund, en god bok, något kallt att dricka och gunga med i stadens rytmer.

Vardagsrum
I fil med sovrummet ligger det stilfulla vardagsrummet som fint avskiljs genom massiva spegeldörrar i par. Väggarna är nymålade och släta tack vare en gedigen renovering så sent som under 2015. Den generösa takhöjden ger tillsammans med dubbla fönster med tidstypiska rundade överljus, ett underbart ljusinsläpp från solen i öster. Härifrån har man utsikt mot Skansen Kronan och ut över Linnégatan. Vardagsrummet är kvadratisk till formen och inrymmer gott och väl en stor soffa med fåtöljer, en bokhylla eller en annan avställningsmöbel. Öppningarna mot både hallen och sovrummet ger en trivsam känsla och binder fint ihop de olika rummen. Golvet pryds av massiv ekparkett med fiskbensläggning som slipats och vitbehandlats. I taket sitter en tidstypisk takrosett.

Kök
Direkt till höger om hallen och med ett fönster i väster mot innergården ligger det nyrenoverade köket som verkligen är smakfult renoverat enligt konstens alla regler. Detta är ett kök för dig som verkligen gillar att ta ut svängarna och som älskar att ha stora middagssällskap hemma. Faktum är att köket är så pass nytt att det är helt oanvänt. Luckorna är gråa och profilerade i gammal stil från Picky Living med beslag av mässing som fint ramas in av en massiv bänkskiva av ljusgrå carraramarmor. Själva stommen kommer från Ikea. Ovanför bänkskivan har man valt att kakla hela vägen upp med vita kvadratiska kakelplattor och mörk fog. Detta ger ett mycket öppet och stilrent intryck. För att plocka upp beslagen i mässing har man även valt en blandare från Tapwell i mässing. Den maskinella utrustningen består av en underlimmad ho från kvalitativa Intra, en integrerad diskmaskin samt en induktionshäll med översittande fläkt (80 cm bred). Längs andra sidan av köket finns ytterligare förvaring i form av vita högskåp och inbyggd varmluftsugn samt micro i praktisk brösthöjd. Intill dessa finns en kyl/frys. Med fokus inställt på funktion och stil så gjordes köket om från grunden. En vägg flyttades för att skapa större matplats och idag ryms utan problem 6-8 personer runt matbordet. Intill fönstret mot gården finns ett rymligt kallskafferi som erbjuder plats för alla torrvaror. Detta är verkligen en lyx i ett hus från 1899. Kökets väggar är målade i vitt och i samband med renoveringen lades massiva plank in som vitbehandlats.

Sovrum
Med tyst läge mot gården ligger lägenhetens andra sovrum. Här är det lugnt och tyst och de nymålade väggarna i vitt gör tillsammans med fönstret i väster, rummet ljust. Detta rum används idag som arbetsrum men kan med fördel användas som barnrum eller gästrum för den som vill. Här finns också möjlighet att sitta in garderober för den som vill. Golvet pryds av samma massiva brädgolv som i köket.

Badrum
Badrummet ligger i anslutning till köket och är fräscht med helkaklade väggar i vitt och ljusgrå klinker på golvet. I ena hörnet finns en dusch med vikbara väggar av glas och intill ett handfat med en vit kommod och ett översittande spegelskåp. Intill kommoden finns en wc-stol och på motsatt sida sitter ett högt väggskåp för ytterligare förvaring. I ena hörnet finns en tvättmaskin som bekvämt tar hand om tvätten. Även om föreningen har en lättbokad gemensam tvättstuga så är det skönt att kunna tvätta när man vill i lägenheten.

Beläget på populära Linnégatan i vacker fastighet
Luftiga rum i fil med pardörrar & generös rymd
Vardagsrummet är som gjort för social samvaro
Från det spatiösa sovrummet nås en härlig balkong
Sovrummet inrymmer både dubbelsäng & fåtölj
Ligg i sängen & håll koll på vimlet på gatan
Balkongen har härlig morgon & förmiddagssol
Bo på första parkett & ha koll på livet nedanför
Här trivs både blommor & örter
Njut av en kaffe på din egna "uteservering"
Planskiss
Trevlig "rundgående" planlösning i två väderstreck
Vacker stavparkett som slipats & vitbehandlats
Höga fotlister ramar in de nymålade väggarna
Massiva pardörrar som sig bör i ett hus anno 1899
De rundade fönstren släpper in rikligt med ljus
Ligg i sängen & håll koll på vimlet på gatan
Samtliga väggar är bredspacklade & målade
Vardagsrummet ligger i fil med sovrummet
Två höga fönster & neutrala färger
Vardagsrummet är lättmöblerat & har tidlösa färger
Slå dig ner med vännerna efter middagen
Smakfullt nyrenoverat kök med gråa matta luckor
Köket löper i vinkel med inbyggda maskiner
Blandare av fin mässing & grå carraramarmorskiva
Knopparna av mässing passar de gråa tonerna
Induktionshäll & integrerad diskmaskin
I köket finns plats för 6-18 middagsgäster
Nersänkt ho från Smeg & vitt kakel med mörk fog
Stort skafferi som inrymmer alla torrvaror
Lägenhetens andra sovrum vetter mot gården
Vitmålade väggar & massivt brädgolv
Fräscht helkaklat badrum med vikbara duschväggar
Tvättmaskinen tar hand om tvätten
Vit kommod & översittande spegelskåp
Välkomnande hall med plats för avhängning
Hallen öppnar upp mot samtliga rum i lägenheten
Snygg carraramarmor med golvvärme pryder golvet
Välkommen till Linnégatan 29!
... & Brf Kråkberget
Underbar fastighet anno 1899
Fint tidstypiskt renoverad entré
Hissen tar dig bekvämt upp till lägenheten
Snart fylls Linnégatans alla uteserveringar
Nära till kommunikationer
...& härligt nattliv
Linnégatan som det såg ut förr
Accepterat pris
Välkommen på visning!
Namnlös