Alfhemsgatan 6, Linnéstaden

Oerhört välplanerad 1,5:a med känslan av en minitvåa. Samtliga ytskikt är nyrenoverade av duktiga fackmän. Öppet kök från 2008 med rejäl köksö och rostfria vitvaror. Belägen på vån 3 av 5 med hiss & höga fönster i väster. Stilren stuckatur, stavparkett och djupa fönsternischer. Populär förening med låga avgifter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Alfhemsgatan 6
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 42 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 5

Alvhem Mäkleri har nu förmånen att kunna erbjuda en trivsam och fint renoverad 1.5:a på populära och lugna Alvhemsgatan. Bostaden ligger med ett fritt läge på våning 3, med två rejäla fönster som vetter mot gatan i väster. Detta tillsammans med den öppna planlösningen och den ljusa färgskalan gör sammantaget att bostaden upplevs som väldigt ljus. Mycket lite ljud från stadens brus når hit, trots att vi befinner oss så nära Linnégatan med hela dess utbud.

Vitoljad stavparkett av ek, spegeldörrar, stilren stuckatur, takrosett, gjutjärnselement och fönsterbräden av sten är i fint skick. Höga fönster ger ljuset spelrum och sovalkoven med infällda spotlights och plats för en större säng gör att detta hem nästan känns som en liten minitvåa. Hela lägenheten genomgick en totalrenovering 2008, då både kök och badrum byttes ut. Väggar togs bort för ett luftigare intryck och en dörr mellan sovalkov och kök sattes igen, köksön byggdes, väggtegel knackades fram och ett stengolv lades in i delar av lägenheten. Radikala ingrepp som gjorde mycket för att ge extra karaktär och skapa känslan av minitvåa.

Nuvarande ägare har precis, med hjälp av duktiga hantverkare, låtit måla samtliga väggar och snickerier. Färgskalan är nu grå-vit, som ger en neutral bas att inreda och som bryter fint mot de mörkare golven. De flesta eluttag och strömbrytare byttes samtidigt till svarta, mer tidstypiska. Resultatet är väldigt lyckat, här är det bara för en köpare att flytta in!

Utanför porten finns det mesta. Allt från nybakat ekologiskt bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Alldeles runt hörnet från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Ytterligare några minuter bort ligger Änggårdsbergens vackra naturreservat med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Föreningens historia är lång och ekonomin stabil, trots stora investeringar under senare år. Fastigheten har varit i privat ägo sedan det byggdes, i slutet på 20-talet, vilket naturligtvis borgar för ett välhållet hus. Långfristiga skulder uppgår till ca 15 msk, medan taxeringsvärdet är 45 msk.

Hall
Redan i trappuppgången slås man av hur välbehållen fastigheten är, det mesta är varsamt renoverat. Hissen i äldre stil tar oss upp till våning tre och en gedigen säkerhetsdörr i gammal stil öppnar upp till ett hem där det är lätt att trivas! Hallen är relativt rymlig med gott om plats för ytterkläder och skor. Finns det behov av ytterligare förvaring går det lätt att sätta in en eller ett par extra garderober. Väggarna är nymålade i en bruten grå - vit nyans som fint kontrasterar mot det massiva grafitgråa stengolvet.

Badrummet
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som renoverades 2008. Inrett med helkaklade väggar i vitt och läckert designade klinkerplattor på golvet i en svartbrun skiftande nyans. I taket sitter infällda spotlights som ger ett behagligt ljus och i ena hörnet finns en rymlig dusch (VRH) som ramas in av en fast glasvägg. Wc-stol från IFÖ, handdukstork, kommod med handfat och översittande spegelskåp. Själva kommoden kommer från danska Kvik och har en högblank svart lucka med att runt designat handfat som vilar på en skiva av mörkgrå sten. En snygg blandare från danska Damixa, visar på att inget är lämnat åt slumpen.

Sovalkov
Vägg i vägg med hallen, och i direkt anslutning till vardagsrummet erbjuds en praktisk och trivsam sovalkov med plats för en rejäl säng. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger ett behagligt ljus. Två av väggarna är målade i en vit nyans och den tredje utgörs av en vackert mönstrad tapet i jordnära toner från Engelska Tapetmagasinet. Sovalkoven är mycket uppskattad i en lägenhet som denna, då det är en klar fördel att inte behöva ha sängen i vardagsrummet.

Vardagsrum
Vardagsrummet är luftigt och ljust med fönster och utsikt över den lugna Alvhemsgatan och en glimt av Rosengatan. Det fina läget ger en skön vy över intilliggande fasader och bort mot Slottsskogen. Djupa fönsternischer med fönsterbräden av massiv sten, stilren stuckatur, takrosett och massiv vitoljad ekparkett i fiskbensläggning. Precis som det ska vara i en fastighet uppförd mot slutet på 20-talet. Allt är i mycket gott skick. Väggarna är målade i en grå-vit nyans som ger en neutral bas att inreda efter. Som en kontrast till det ljusa har en rustik tegelvägg tagits fram för att skänka värme och trivsel. Då sängen har sin egen alkov finns gott om plats för både soffa, läshörna, tv-möbel och bokhylla. I ena hörnet, bakom en vacker profilerad dörr, finns en klädkammare med gott om förvaringsutrymme för både kläder, stegen och dammsugaren. Vid renoveringen av lägenheten lät man öppna upp väggen in till köket, vilket bidrar enormt till att lägenhetens planlösning upplevs så öppen och rymlig.

Kök
Linnéstaden med sina många små specialbutiker gör det lätt att ha fina, färska råvaror hemma. Detta är positivt, då det renoverade köket med köksö och öppen planlösning, inbjuder till matlagning och umgänge. Köket är stilrent och genomtänkt, med vita högblanka luckor, inbyggda maskiner för bästa komfort och extra tjock bänkskiva av vitoljad ek. Själva köket kommer från danska Kvik och är utrustat med extra bred kyl/frys i rostfritt från Siemens, inbyggd micro (Whirlpool) och ugn (Siemens) och integrerad diskmaskin (Siemens). Köksön är trivsam att laga mat runt och inta fördrinken kring innan middagen. Induktionshäll från Siemens till gagn för den matlagningsintresserade. Ovanför köksön sitter en snyggt designad fläkt i rostfritt från Gorenje. Infällda spotlights och downlights med dimmer ger en bra arbetsbelysning och lyser snyggt upp det mörkgråa stengolvet och det gråa kaklet ovanför bänkskivan. Runt köksön ryms många middagsgäster och det höga fönstret i väst gör att eftermiddagssolen letar sig in. Hela köket renoverades 2008.

Läckert renoverat kök med köksö & sovalkov
Fint läge i korsningen Olivedalsgatan/Alfhemsgatan
Planskiss
Rymlig välkomnade hall, med plats för förvaring
Ett rustikt stengolv ger extra karaktär
Mysig sovalkov med plats för en rejäl säng
Infällda spotlights med dimmer & fondtapet
Den öppna planlösningen är som gjord för samvaro
Samtliga ytskikt har precis renoverats av fackmän
Framtagen tegelvägg & vitoljad stavparkett
Det mesta av originalkaraktären finns bevarad
Nya snygga strömbrytare och eluttag fr Eljo Renova
Massiv bänkskiva av vitoljad ek & vita luckor
Köket från, danska Kvik renoverades 2008
Integrerad diskmaskin, inbyggd ugn & micro
De höga fönstren & det höga läget gör rummet ljust
Här är det lätt att trivas!
Två höga fönster i väster släpper in västersolen
Det fria läget ger en fin utsikt mot Rosengatan
Tidlöst renoverat badrum
Läcker designad blandare från Damixa
Läcker glasvägg ramar den fina duschen fr VRH
Praktisk klädkammare med plats för det mesta
Föreningen har en grönskande renoverad gård
... med cykelparkering
grill, växter & utemöbler
Nära till pulsen och utbudet på Linnégatan
Vackra enhetliga 20-tals fasader i området
Föreningen har 5 p-platser utanför huset
Vi finns i huset om ni har frågor om lägenheten