Johannebergsgatan 30, Lorensberg

I skuldfri förening på attraktiva Johannebergsgatan, erbjuds denna unika vindsvåning i etage, uppförd 2013. Inredd som en lyxig hotellsvit med en tydlig internationell karaktär, ca 6 m i takhöjd och påkostade materialval. Njut av ett helt insynsskyddat fritt läge med en terrass om ca 19 kvm med vidsträckt utsikt över staden. Hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Johannebergsgatan 30
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 120 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

På Johannebergsgatan som är en av Göteborgs mest populära gator, ligger denna unika vindsvåning i étage. Uppförd 2013 och detta hem präglas av en tydlig internationell linje där inspiration hämtats från New Yorks trendsättare. Våningen har en exklusiv och varm karaktär där alla material omsorgsfullt valts ut av nuvarande ägare för att skapa en lyxig hotel-svit med "New York feeling". Resultatet är en enastående odyssé i dova toner som spänner från Parlour Blue i sovrummet till Boudin Grey i sällskapsytorna och till Venetian Dusty Pink i badrummet. Det insynsskyddade och fria läget, en sprakande eldstad och en 19 kvadratmeter stor terrass med enastående utsikt, gör detta till ett svårslaget och kvalitativt boende. Standarden är i absolut toppklass, föreningen är skuldfri och månadsavgifterna exceptionellt låga.

Detta extraordinära hem ligger på en lugn återvändsgata med perfekt läge i Lorensberg. Ta en promenad och njut av fågelkvittret och Näckrosdammens grönska eller varför inte slå er ner på någon av Lorensbergs uteserveringar och insupa stadspulsen. Ett par minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Ett säkert kort vad gäller god mat är populära Mr P med deras omtyckta uteservering som ligger högst upp på Götaplatsen och även nyöppnade restaurangen Toso blir en favorit hos många som charmar dig med dess Asieninspirerande inredning.

Hall
Från gatan leder en rustik träport vidare in i det tidsenliga trapphuset som är ovanligt välbevarat med en mängd detaljer från 1910-talets slut. Ta den nyrenoverade hissen eller följ den breda trappan upp till 6:e våningen. Hallens takhöjd om ca 6 meter ger nyfikna föraningar om vad ni har att vänta. Våningen är fördelad på två etagé och från hallen leder en trappa er upp till stora sällskapsytor. Här finns matsalen, en skön läshörna, våningens andra badrum samt utgång till den magnifika terrassen. Vidare på första plan hittar vi också master bedroom, gästrum, badrum, kök och vardagsrum. Trappan mellan våningsplanen har specialbyggts med bland annat ledstång i mässing och äkta läder. I hallen erbjuds gott om förvaring i garderobslänga och garderobsdörrarna pryds av handtag i svart läder. Redan här inges en känsla av den röda och väl genomtänka tråd som präglar alla materialval. Ingenting är lämnat åt slumpen.

Vardagsrum/kök
Som ni kan se så är det genomgående dova toner på både listverk och väggar, som kombinerats med färgsprakande inredning vilket ger en personlig och varm karaktär. Samtliga golvlister och bokhyllor i detta hem är specialbeställda från Fristad hyvleri och gjorda efter originalförlaga som är tidstypiska för när huset uppfördes. Platsbyggt Myresjökök med handtag i mässing, smakfullt kombinerat med bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor. Vitvarorna består av induktionshäll, diskmaskin, frys samt fläkt från välrenommerade Smeg. Kylskåp i rostfritt med utdragbara lådor samt integrerad vinkyl från Norcool. Kök och vardagsrum förenas i en öppen planlösning med härligt ljusinsläpp från flertalet fönsterkupor och takfönster mot sydväst. Genomgående klassiska vindsattribut som takbalkar och murstockar och den väl tilltagna takhöjden i kombination med öppenheten mellan de båda etagen ger en påtaglig känsla av rymd. Samtliga golv har belagts med ett mörkt massivt ekgolv från Junker.

Master bedroom
Rymligt master bedroom med fritt läge och genom två fönsterkupor har ni utsikt över staden. Vakna upp och blicka ut över Lorensbergs takåsar och ända bort mot Ullevi och njut av tystnaden och lugnet. Här finns plats för dubbelsäng och i en platsanpassad klädförvaring erbjuds gott om förvaring. Väggarna har målats i Ballroom Greenblue, en harmonisk och sober kulör.

Gästrum
Gästrummet ligger vägg i vägg med master bedroom och passar ypperligt som arbetsrum såväl som gästrum och här ryms en dubbelsäng för den som önskar. Lika vacker utsikt här som i master bedroom och känslan av att befinna sig högt upp över grannkvarterens takåsar ger en maffig känsla.

Badrum
Smakfullt och trendigt renoverat med Carraramarmor på golv (oktagoner) och matchande kvadratiska plattor på vägg, vilka effektfullt bryts av mot målade väggar i Venetian dusty pink. Inredningen består av handdukshängare, duschväggar, tvättställ, vägghängd wc samt takdusch.

Étageplan
Här framgår alltmer det unika läget som just denna vindsvåning erbjuder. Högt, fritt och med en hänförande utsikt. Svårslaget. Gå en trappa upp och möt ljuset! Ett stort fönsterparti i glas skiljer terrassen från detta rum och här uppe bland takåsarna är det helt enkelt riktigt gott att vara. Plats för både lounging och fine dining. Från övre étage ges en fin överblick över vardagsrum och köket och väggarna är målade i samma kulör som i vardagsrum och kök.

Terrass
Fritt läge med en hänförande utsikt som sträcker sig över stora delar av Göteborg. På sommaren har ni här sol från morgon till kväll, möblera den 19 kvadratmeter stora ytan med cafémöbler, solstolar och loungegrupp och njut av det unika läget. Terrassen omges av ett glasstaket som optimerar upplevelsen av det höga och fria läget.

Toalett / tvättavdelning
På etagéplan finns en gäst-wc med kombinerad tvättavdelning. Här ryms tvättmaskin och torktumlare, handfat samt vägghängd wc. Både golv och väggar i vitt klinker och kakel.

Terrass om ca 19 kvm med vidsträckt utsikt
Fullkomligt unik och med cirka 6 meter till nock
Uppförd 2013 med inspirationen hämtad från NY
Planlösning
Insup känslan av en lyxig hotellsvit
Väggar, lister & kök, allt målat i en grå dov ton
Myresjökök, handtag i mässing och carraramarmor
Fritt parkläge och sydvästljuset flödar in
Nuvarande ägare har noga valt ut varje detalj och.
.. material & lägenheten andas internationell lyx
Påkostade vitvaror från bl. a. SMEG
Både kyl & vinkyl med utdragbara lådor
Här har många middagar avnjutits i härligt ljus
Blicka ut över Näckrosdammens grönska
Effektfull öppenhet mellan étagen
Tystnaden högst upp i huset är total
Kaminen värmer gott höst- och vinterkvällar
Kuporna med tillhörande sidofönster ger fint ljus
En gömd oas högst upp i huset, här..
.. är det mer än lätt att trivas och bo
Golvet är belagt med mörk massiv ek
Hallen sammanbinder vardagsrum med sovrum & badrum
Master bedroom med påtaglig svitatmosfär
Ett högt, fritt och insynsskyddat läge mot gård
Golvlisterna är beställda i tidsenligt 1920-tal
Platsbyggda lösningar och vackra dova kulörer
Alla rum präglas av sin unika karaktär och...
.. även i gästrummet ryms dubbelsäng om man önskar
Fritt läge högt upp över Lorensbergs takåsar
Carreramarmor & Venetian Dusty Pink i fint möte
Underbar design med skön hotellkänsla
Påkostad inredning från bland annat Duravit och..
.trendig Carrara på både golv (oktagoner) & väggar
Hela våningen är ljussatt på ett sobert vis
Följ trappan med glas och smidesprofiler upp
Specialbeställd ledare med äkta läder och mässing
Planlösning övre étage
Matsalen fullkomligen flödar i ljus
En enorm takkrona ger stämningsfullt ljus
Övre étage rymmer många funktioner
Gäst-Wc med tvättavdelning
Helglasade fönsterpartier öppnar upp mot terrassen
Helt unik i sitt slag och med en yta om ca 19 kvm
En oas, högt upp ovan Lorensbergs takåsar
Sol från morgon till kväll och med majestätisk vy
När mörkret faller på...
Perfekt för grill en varm sommarkväll
Varmt välkommen till ett fullkomligt unikt hem
Trapphuset smyckas av vackra tidenliga målningar
Brf Johannebergsgatan 30 är en skuldfri förening
Föreningen månar om sitt hus som är i gott skick
En av Göteborgs mest attraktiva adresser
Vackra tegelfastigheter på rad med grönska framför
Följ Johannebergsgatan bort till..
... Göteborgs paradgata med hela dess utbud
Ett stenkast bort hittar ni näckrosdammen
Accepterat pris
Välkommen in till oss och vår butik vid frågor!