Arsenalsgatan 4B, Kungshöjd

Läcker studiolägenhet, rofyllt belägen på toppen av Kungshöjd och med egen entré och utsikt över hamninloppet i väster. Ett hem som imponerar med stilrena materialval, öppen och social planlösning, svartmålade panoramafönster och helkaklat badrum med tvättpelare. Inarbetad och stabil förening och välskött fastighet.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Arsenalsgatan 4B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 64 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 1 av 6

Uppe på den ståtliga bergsplatån på Kungshöjd svajar trädkronorna sakta i vinden och pampiga tegelbyggnader med anor från förra sekelskiftet står på rad. Områdets höga placering ger en fantastisk vy över staden nedanför och de boende bjuds på ett läge utöver det vanliga. Centralt men ändå ostört, en kombination som är både optimal och svår att finna någon annanstans. Stämningen som ramar in området andas harmoni och stadsbruset är som bortblåst. Här uppe känns luften klarare, vinden friskare och stämningen lugnare. Det är svårt att tro att du befinner dig mitt i kärnan mellan de fina stadsdelarna Vasastan, Linné och Haga och på kort prommenadavstånd nås både suverän shopping och mat runt Magasinsgatan och vid Skeppsbron växer ett nytt område så sakteliga fram.

Arsenalsgatan är en av Göteborgs mest attraktiva adresser och på nummer fyra, innanför rustika väggar som stått i över hundra år, finns en läcker studioinspirerad lägenhet som bjuder på allt man kan tänkas önska. Eller vad sägs om en öppen och social planlösning, mörkt betsad ekparkett med underliggande golvvärme, krispigt vita väggar, stilrent kök från HTH, helkaklat badrum med dusch och tvättpelare och stora fönsterpartier från golv till tak. Som om inte detta vore nog dansar eftermiddagsljuset in över parketten och utsikten mot hamninloppet är något alldeles extra. Varma vår pch sommardagar utgör parken mitt emot lägenheten en härlig samlingsplats, här möts människor upp för att umgås i solen eller till kvällsgrill. Lägenheten uppfördes 2009 och sedan dess har det bara funnits en ägare som nu med vemod lämnar Kungshöjd och detta fantastiska hem. Anledningen är att två med åren har blivit tre och lite större ytor och en gräsmatta lockar. Något de för sex år sedan föll för var just det unika med egen ingång, den öppna planlösningen och utsikten.

Hall
Lägenheten välkomnar er med en vackert murad entré och en massiv ytterdörr i ek vars insida är målad i matt svart. Ett glasat parti skänker ljus till hallen och golvet invid entrén pryds av ett grafitgrått klinkergolv som både är stilrent och praktiskt. Golvet övergår sedan till en ekparkett, som vaxats i en mörkbrun matt nyans, som löper vidare in i lägenheten. Det mörka golvet tillsammans med ytterdörren och de stora fönsterpartierna som är målade i matt svart förhöjer lägenhetens redan påtagliga studioatmosfär. I hallen finns gott om plats för all avhängning och en större förvaringsmöbel och en arbetsstation har sin givna plats mellan hall och vardagsrum.

Vardagsrum
Genom att integrera vardagsrummet med köket skapas en öppen och social lägenhet där nuvarande ägare har avnjutitit många och långa middagar i goda vänner lag. De krispigt vita väggarna bryts av mot en fondvägg i en grå dov kulör och västerljuset flödar in över den mörka parketten. Två stora fönsterpartier sträcker sig från golv till tak och bjuder på fin vy över hamninloppet och de klassiska Göteborgskranarna. Kvällstid, när solen sakta vandrar neråt horisonten, färgas himlen rosa och bjuder på ett vackert skådespel alldeles utanför fönstret. Det öppna läget utan intilliggande fastigheter ger en fri sikt över staden, trots att lägenheten ligger i markplan. Vill man stänga ute dagsljuset finns vita reglerbara lamellgardiner som även fungerar som insynsskydd. De öppna ytorna ger plats för större soffa, fåtölj och ett väl tilltaget matbord.

Kök
Köket bjuder både på bra arbetsyta och gott om förvaring. Stilen är, liksom resten av lägenheten, avskalad och tidlös med högblanka vita luckor från HTH, köksmaskiner i borstat stål från Siemens, vitt kakel från Höganäs och blandare från Damixa. Belysningen är genomtänkt och består av både allmänljus i form av infällda spotlights med dimmer i taket och punktbelysning i form av spotlights ovanför arbetsbänken. De rostfria beslagen matchar vitvarorna snyggt. Köket rymmer spis med häll, fläkt diskmaskin samt en kyl/frys. Den sistnämnda från 2014 och de övriga från 2009.

Förråd/klädkammare
I anslutning till vardagsrummet och köket nås lägenhetens förråd som idag är inredd som en klädkammare med högt till tak och plats för massor.

Sovrum
Avskilt från lägenhetens sociala umgängesytor ligger sovrummet som har plats för en dubbelsäng. Även här är väggarna vita och infällda spotlights med dimmer gör det lätta att ändra belysning efter tycke och smak. Här finns inga fönster vilket ger ett lugnt och skönt sovläge samtidigt som dörren till sovrummet har frostat glas för att ge ljusinsläpp på morgonen men ger ingen insyn.

Badrum
Lägenhetens stora överraskning är det rymliga badrummet. Med sina väl tilltagna kvadratmeter bjuder detta rum på det mesta man kan tänkas behöva. Eller vad sägs om en stilren dusch med både huvud- och handdusch, ett stort handfat med en rejäl spegel, tvättpelare från Siemens, behaglig golvvärme och goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger grafitgrå klinkerplattor. Vid duschen övergår plattorna till en matt svart ton, vilket ger tyngd och karaktär åt rummet.

Bra planerad med öppna och luftiga ytor
Sobra färger i vitt, grått och matt svart
Fönster från golv till tak mot väster och hamnen
Plats för större matbord och många gäster
Planskiss
Kök från HTH & vitvaror från Siemens
Social layout med öppenhet mellan kök & vardagsrum
Bänkskiva i grått med vitt kakel ovan
Ljuset från väster flödar in året om
Det perfekta läget på toppen av Kungshöjd
Möblera i de djupa "fönsternischerna"
Njut av tystnaden och lugnet
Golvet är vaxat i en matt mörkbrun nyans
En större garderob bjuder på gott om förvaring
Lättmöblerade ytor med många möjligheter där..
.. både arbetsplats och gott om förvaring ryms
En dörr med frostat glas släpper in dagsljuset..
.. till sovrummet där tystnaden är total
Här sover man gott om natten
Väggar i krispigt vitt och infällda spotlights
Ett badrum där ytorna överraskar
Inrett med stilrena möbler och utrustat..
.. med tvättpelare och golvvärme
Praktiskt med klinkers invid entrén
Egen ingång i hus med gamla anor
Ett perfekt läge på krönet av Kungshöjd
Bo i pampig och välkänd borgfastighet
Sommartid grönskar gården och det ståtliga trädet
Brf Vapendragen - en välskött Brf med god ekonomi
Gå ut en sväng och njut av kvällssolen..
I parken nedanför varvas grill och lek
Blicka ut över hamninloppet
Arsenalsgatan bjuder vackra fastigheter på rad
Ta trappan ner till Kungsgatan
Ett par minuter bort ligger trendiga Barabicu...
... invid kanalen som löper ut till hamnen
Ät en god frukost på da Matteo och..
.. handla helgmiddagen i "Feskekörka"
Accepterat pris
Välkommen in till vår butik på Olivedalsgatan 16