Hvitfeldtsgatan 14, Kungshöjd

Nyrenoverad sekelskiftesfyra med våningskänsla. Material och färgsättning, allt noggrant utvalt, och resultatet är ett enastående vackert hem som präglas av stil, finess och ett underbart ljus. Luftig och öppen disposition med stort kök, spatiösa sällskapsrum och tre möjliga sovrum. Balkong mot gård. Brf med god ekonomi.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hvitfeldtsgatan 14
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 125 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

På Hvitfeldtsgatan 14, i en ståtlig och vacker hörnfastighet anno 1903, har vi nu nöjet att presentera detta vackra hem med stora kvalitéer. Beläget tyst och lugnt, men ändå så centralt. Kungshöjd är en rofylld oas, endast ett stenkast från stadspulsen. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd och att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla. De branta och snirklande gatorna, kantade av små mysiga caféer, originella butiker och trendiga restauranger, leder dig tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen. Så rofyllt och samtidigt så centralt, kombinationen är oslagbar. På tredje bostadsplanet välkomnas ni till denna sekelskiftesfyra med våningskänsla. Under 2015 har dessa väldisponerade 125 kvm totalrenoverats med varsam hand och resultatet är ytterst smakfullt och samtidigt tidlöst. Alla material och färgsättningar är noggrant utvalda och följer en röd tråd. Ambitionen har varit att integrera den tidstypiska sekelskifteskaraktären med moderna materialval och detta har ägarna lyckats mycket väl med. De har skapat en tilltalande helhetskänsla där perfektion och omsorg har varit ledorden. Samtliga väggar har renskrapats från tidigare underlag och bredspacklats och de olika rummen är målade i allt från krispigt vit till ljusa sobra pastellkulörer som Duva och Maräng (Alcro). I ett av sällskapsrummen pryds en av väggarna av en underbar William Morris-tapet. Tak, lister och snickerier har målats i en vit kulör och del av elen är omdragen och nya eluttag är installerade. Lägenheten smyckas av tidstypiska detaljer från tidigt 1900-tal som nätta stuckaturer, takrosetter, fina listverk, gjutjärnselement samt spegeldörrar och genom alla rum löper ett brädgolv i original som vitsåpats. Planlösningen bjuder på en enastående rymd och det stora sällskapsköket tillsammans med de spatiösa sällskapsytorna ger en fantastisk volym. Här finns möjlighet till tre bra sovrum utan att på något sätt kompromissa med härliga sällskapsytor.

Hall
Redan när man öppnar ytterdörren och tar ett kliv in i hallen känner man att detta är ett hem utöver det vanliga. Öppenheten mot köket, vardagsrummet och allrummet är otroligt inbjudande och redan här får ni ett smakprov på det underbara ljus som letar sig in i rummen. Hallen är stor och välkomnande med plats för båda avhängning och hallmöbler och hallen leder er även vidare till de två sovrummen, klädkammare samt badrum. En av hallen väggar följer trapphuset och den välvda vackra formen har fint framhävts genom att målas i en varm gråbeige nyans. Golvet pryds här, och i resterande rum, av vackra brädor i original som slipats och sedan vitsåpats.

Kök
Köket är som en dröm och det hör till ovanligheterna med ett så stort kök, cirka 25 kvm, i denna typ av fastighet. Här kan ni med enkelhet duka upp för ett dussintal gäster och kökets placering i fil med vardagsrummet gör de sociala ytorna till något alldeles extra. Köket är handmålat på plats i en grå ton och de smäckra handtagen och blandaren i mässing utgör en fin kontrast mot det gråa. Bänkskivan är i trendig carraramarmor och de svarta eluttagen från Eljo Renova. Köket är utrustat med en varmluftsugn i arbetshöjd, integrerad diskmaskin, hel kyl samt frys och en extra bred induktionshäll (samtliga från 2015). Den svarta fläkten är från SMEG och 2014. Två väggfasta lampor från Lampe Gras tillsammans med takbelysning i form av vita porslinssocklar med tillhörande lampor från Byggfabriken ger utmärkt arbetsbelysning. Ägarnas sinne för estetik visar sig än en gång och kökets layout i kombination med alla detaljer ger ett fantastiskt resultat. Utanför de två höga fönstren mot söder lockar en rogivande vy över härlig grönska.

Vardagsrum
Bakom tidsenliga pardörrar når ni ett pampigt hörnrum med tre stora fönsterpartier i fullhöjd mot öster och söder där ljuset flödar in. Rummet har ett fritt läge som tillför ytterligare rymd till den redan luftiga känslan och här kan ni blicka ut över innerstadens takåsar. Vackra snickerier, höga profilerade lister, takrosetter, pardörrar, gjutjärnselement och djupa fönsternischer ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1903. Väggarna är målade i en varmgrå ton (Duva - Alcro) och de generösa ytorna ger plats för en större soffgrupp med tillhörande fåtöljer och även bokhyllor om så önskas.

Allrum/Sovrum
I fil med det fina hörnrummet ligger ytterligare ett rymligt allrum och även detta smyckas av tidsenliga sekelskiftesdetaljer. Rymmets yta och placering mellan vardagsrum och hall gör att det passar lika bra som sällskapsrum, bibliotek och även ett master bedroom för familjen som behöver tre sovrum. Den ena väggen pryds av en fin tapet från William Morris, som utgör en behaglig kontrast mot de vitmålade väggarna.

Huvudsovrum och klädkammare
Separerat från de social ytorna ligger lägenhetens huvudsovrum, arbetsrum och badrum. Vår- och sommartid är huvudsovrummet inbäddat i prunkande grönska och här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en garderobsenhet. Rummet vetter mot söder och Hvitfeldtsgatan som är en lugn och otraffikerad gata. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare där gott om kläder och annan förvaring ryms. I klädkammaren är det fördraget för V/A och rummet har även försetts med ventilation. Idag är det möjligt att direkt koppla in en tvättpelare om man önskar en separat tvättstuga. Önskar man istället en gäst-WC kan även det installeras (dock måste man då komplettera med en kvarn).

Arbetsrum och balkong
Längst in i lägenheten och med rofyllt gårdsläge nås ett kombinerat arbetsrum/gästrum och här finns plats för både säng, arbetsstation och i en integrerad vit garderob ryms gott om förvaring. Njut av det tysta och ostörda läget, här sover man gott om natten! Genom helglasade dörrar nås balkongen. En uppskattad och vindskyddad plats varma vår- och sommardagar!

Badrum
Stilrent renoverat badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkers på golv. Badrummet är utrustat med runt handfat med underliggande kommod i ek, en kvadratisk spegel, dusch med infällbara duschväggar samt WC. Badrummet renoverades år 2011.

Allt i senaste utförande med minutiöst hantverk
Spatiösa sällskapsrum där ljuset flödar in
Det vitsåpade brädgolvet löper genom alla rum
Bevarad sekelskiftescharm ger karaktär
Ett välhållet & vackert hus i tidsenliga kulörer
Planskiss
Välkommen upp till tredje bostadsplanet
Fina mässingsdetaljer ger plats för avhängning
Luftigt rum, perfekt som både sovrum eller allrum
Takhöjden om cirka 3 meter ger en härlig rymd
Tapet från William Morris och nätt stuckatur
Rustika brädor från 1903
Massiva trädörrar med speglar avskärmar rummet
Österljuset flödar in genom de höga fönstren
Härlig utsikt över grönska & innerstadens takåsar
Bakom tidsenliga pardörrar skymtas vardagsrummet
Pampigt hörnrum med tre stora fönsterytor
Ett fritt läge gör att rummet badar i ljus
Väggarnas varmgråa ton framhäver alla listverk
Inbjudande öppenhet mellan kök och vardagsrum
Underbart sällskapskök om hela 25 kvm
Stilsäkert och handmålat kök i en sober grå ton
Lägenheten är inbäddad i vårens vackra grönska
Ett kök där ett dussintal gäster med enkelhet ryms
Vitvaror i senaste utförande & väl valda detaljer
Njut av mässing och carraramarmor i fint möte...
belysning från Lampe Gras & uttag från Eljo Renova
Ett hem med varm atmosfär, här vill man bo
Hallen leder er bort till den privata delen
Härifrån nås två sovrum samt badrum
Master bedroom, sobra toner och prunkande grönska
Ett tyst och rofyllt läge på lugn adress
Gott om plats för förvaring och med anslutande klk
Här är förberett med VA om man önskar en gäst-WC
Lägenhetens andra sovrum har egen entré
Stilfullt med infälld garderobsenhet
Njut av innergårdens tystnad och lugn
En uppskattad plats varma sommardagar
Badrum i klassiskt utförande, renoverat 2011
Välplanerat och mycket funktionellt
Kungshöjd är en rofylld oas med närhet till allt
Högst upp på gatan ligger en omtyckt lekplats
Småskaliga och kontinentala kvarter
Accepterat pris
Välkommen in till oss och vår butik vid frågor