Hvitfeldtsgatan 12B, Kungshöjd

Charmig sekelskiftestvåa belägen i anrik Brf med låg belåning. Tidsenliga detaljer som nätt stuckatur, takrosett, listverk och fina brädgolv ger karaktär. Den stora balkongen har ett ostört läge mot gården och kalla vinterkvällar värmer den fungerande kaminen gott. Högt till tak och härlig rymd. Attraktiv Brf med mycket låga avgifter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hvitfeldtsgatan 12B
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 60 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Mitt på Hvifeldtsgatan i en fin tegelfastighet från tidigt 1900-tal, har vi nu nöjet att erbjuda en ljus, oerhört väldisponerad och knäpptyst tvåa om cirka 60 kvm. I huset som stod färdigt 1903 har mycket av den ursprungliga karaktären varsamt bevarats och både fasad, portal och lägenheter smyckas av vackra detaljer. Som om inte detta vore nog är föreningen en av Kungshöjds absolut bästa, mycket låg belåning, goda hyresintäkter och med en årsavgift/kvm om endast 390 kr! Läget på Kungshöjd är suveränt, Hvitfeldtsgatan är enkelriktad och otraffikerad gata och dessa historiska kvarter präglas av en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som alla älskar. Samtidigt har ni restauranger, caféer, biografer, affärer och stadens puls endast 100 meter bort och på kort prommenadavstånd hamnstråket, nära till hands för en kvällspromenad och är det avkoppling och grönska du söker finns Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Föreningens gemensamma gård pryds av blomstrande planteringar och prydliga rabatter och här samlas man gärna för en gemensam grill och lägenheten är belägen på våning två av fyra i gårdshuset där lugnet råder. En generös takhöjd på ca tre meter, stuckaturer, takrosetter och brädgolv ger den känsla man eftersträvar i ett hus från förra seklets början och hela lägenheten andas en ljus och skön atmosfär.

Hall
Efter att ha korsat den stenbelagda innergården och tagit trapporna upp till lägenheten välkomnas vi av hallen. Här finns gott om plats för avhängning i en väl tilltagen garderobsenhet med skjutdörrar. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger rustika brädor i original som slipats och lackats så sent om 2015.

Kök
Köket når man från hallen. Här finns gott om förvaring i vit diskret skåpsinredning och köket är välutrustat med kvalitativa vitvaror från bl. a. Elextrolux. Här finns ugn, mikro, häll, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Ovan arbetsytorna är det kaklat med grå mosaik som går ton i ton med det gråa klinkret som ligger på golvet. Köket är utrustat med behaglig golvvärme. Ett stort fönster ger fint ljusinsläpp och i köket ryms ett mindre frukostbord.

Vardagsrum
Detta är en plats för samvaro och umgänge. Rummet är stort nog att rymma både en rejäl soffgrupp och ett matsalsbord och två stora fönster åt öster fyller rummet med ljus. De vackra sekelskiftesdetaljerna återfinns i vardagsrummet i form av höga fotlister, stuckatur, gjutjärnselement och takrosett. De fina brädgolven återfinns både här och i sovrummet och sätter en underbar prägel på rummet. Kalla höst och vinterkvällar värmer en brasa i kaminen gott och skänker även den ruggigaste höstkväll ett rogivande lugn. Takhöjden om ca tre meter gör att rummet känns väldigt luftigt och rymligt och vackra spegeldörrar i original i par leder vidare till sovrummet.

Sovrum
För den som söker lugn och ro så kan ni sluta leta. Gårdsläget gör att detta rum blir mer eller mindre knäpptyst. Rummet är stort, här finns plats för en dubbelsäng med nattduksbord och varför inte ha en arbetsplats och blicka ner mot den gemytliga innergården. Längs ena väggen löper en vit garderobsenhet som med enkelhet rymmer kläder för två. En sjögrästapet pryder ena väggen och framhäver den nätta stuckaturen. Från sovrummet nås balkongen.

Balkong
Helglasade dörrar leder er vidare ut på balkongen som uppfördes så sent 2011. Balkongen har ett vindskyddat läge mot den mysiga innergården. Österläget ger härlig förmiddagssol och här är den perfekta platsen för både frukost och lunch varma sommardagar. Balkongen har en väl tilltagna yta om cirka 5,5 kvm och omges av ett stilrent räcke av smide.

Badrum
Fräscht och renoverat badrum, strategiskt placerat direkt vid entrén och vägg i vägg med köket. Väggarna är helkaklade med vita kvadratiska plattor och på golvet ligger det ett grått klinker med underliggande golvvärme. Tidlöst och snyggt. Badrummet är utrustat med tvättställ med ovansittande spegel, wc, handukstork och en dusch som avskilj med en glastongvägg.

Helglasade dörrar öppnar upp mot balkongen i öster
Uppförd så sent som 2011 och cirka 6 kvm stor!
Balkongen omges av ett tidsenligt räcke i smide
Förmiddagsljuset letar sig in i sovrummet
Planskiss
Två rum i fil med fyra stora fönsterpartier
Sovrummet präglas av harmoni & ett påtagligt lugn
Sekelskiftesattribut såsom stuckatur, takrosett..
.. och brädor i original smyckar detta hem
Generöst och luftig sovrum om cirka 20 kvm
Gott om förvaring i vit garderobsenhet
Rummen avskiljs med tidsenliga pardörrar
Vardagsrummets yta rymmer både matbord...
... soffa och favoritfåtöljen
Ljus, rymd och vackra sekelskiftesdetaljer
Kaminen värmer gott kalla höst och vinterkvällar
Vardagsrummet är beläget mellan kök och sovrum
Trivsamt och funktionellt kök
Stilrent i svart, grått och vitt
Integrerad DM och rostfri kyl/frys, ugn & mikro
Praktiskt & behagligt med klinkers & golvvärme
Det lilla frukostbordet har sin givna plats
Från hallen nås det väldisponerade badrummet
Klassisk färgsättning, golvvärme & spotlights
Redan i hallen slås man av hemmets härliga rymd
En garderob rymmer alla ytterkläder & lite därtill
Föreningen har en välskött och fin fastighet
Lägenheten nås två trappor upp i uppgång B
Mysig gård med välskötta planteringar & grönska
Slå er ned och njut av ett behagligt lugn
Solid förening med låg belåning & låga avgifter
Nedanför backen lockar Kungsgatans rika utbud
Med värmen kommer uteserveringarna
Esperantoplatsen leder er till det nya Rosenlund
Är det grönska du söker finns Kungsparken nära
Accepterat pris
Välkommen in till oss & vår butik vid frågor!