Burgårdsgatan 14, Lorensberg

Den perfekta vindslägenheten för dig som söker något extra. Låt dig hänföras av slående takhöjd, effektfulla kontraster, klassiska vindsattribut, en fungerande kamin och ett loft med många möjligheter. Ljuset flödar in från sydost och stora takfönster. Allt i gott skick och så väl genomtänkt. Brf med god ekonomi. Hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Burgårdsgatan 14
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 59 kvm (föreningens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 6 av 6

På populära Burgårdsgatan, i vackert 10-tals hus, gömmer sig en unik vindspärla. Med en modern och stilren touch har denna 59 kvadratare omsorgsfullt totalrenoverats under 2008-2009. Här finns allt du kan önska och lite därtill. Takhöjden är anmärkningsvärd, en braskamin för kyliga höstkvällar samt vindsattribut såsom maffig murstock och framtagna takbalkar skapar till ett spännade och iögonfallande hem. Lägg där till ett loft med enormt takfönster om 6 kvadratmeter, perfekt för dig som vill odla din egna vinterträdgård, eller varför inte nyttja loftet som ett extra sovrum för långväga gäster. Slå dig ner invid den sprakande brasan och njut av ett härligt lugn högt uppe bland takåsarna här i populära Lorenberg. Föreningen hör onekligen till en av de bättre. Den goda ekonomin avspeglar sig både i den låga belåningen och de låga avgifterna. Med lysande känsla för stil och finess har det skapats ett boende som slår det mesta. Här är ett hem för dig med nutidens krav på estetik och som söker det lilla extra för att kunna skapa dig en härlig fristad.

Burgårdsgatan är en lugn och otrafikerad tvärgata till Södra Vägen, Lorensbergs paradgata. Det centrala läget är fenomenalt och även omgivningarna har allt du kan önska. Några minuters promenad bort erbjuder Avenyn ett stort utbud av restauranger, gallerier och butiker. Ett säkert kort vad gäller god mat är populära Mr P som ligger högst upp på Götaplatsen där ni kan sitta ute en härlig sommarkväll och blicka ned längs Göteborgs paradgata Avenyn. Bästa frukosten serveras runt hörnet på Fratelli Gridelli och vill du gå barfota i gräset en varm julidag nås grönskan uppe vid Humanisten och Näckrosdammen med lätthet.

Entré/Hall
Direkt i hallen slås du av den väl tilltagna takhöjden och du blickar in i vardagsrummet med dess iögonfallande vindsattribut. Härifrån når du både kök och badrum. Stor och praktisk skjutdörrsgarderob och ett praktiskt loftutrymme ger gott om förvaring för alla kappor, skor och lite därtill.

Vardagsrum
De ljusa ytskikten och den goda smaken som lyser igenom i varje litet val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Den nordamerikanska ekparketten har svartlutats och oljats och tillsammans med den ljusa färgskalan på väggarna ges en karaktärsrik men ändå en neutral bas att inreda efter. Här kan du enkelt sätta din egen unika prägel och skapa ditt drömboende. En fungerande braskamin ger dig värme då vi möter kyliga höstkvällar och ger ett avkopplande lugn. Det rejäla takhöjden, den vitmålade murstocken och de framtagna takbalkarna ger skön vindskaraktär och detta hem präglas av en internationell atmosfär. Rummet är stort och ger gott om plats för både soffa, tv-möbel, fåtölj och middagsbord och har en naturlig öppenhet mot köket.

Kök
Smakfullt kök med sobra materialval. Ljusgrå bänskiva och vita luckor med infrästa handtag. Takfönster ger ett härligt ljus till köket och ljuset flödar in även i mörkaste december. Samtliga vitvaror från värenomerade Siemens förutom diskmaskinen som kommer från Bosch. Perfekt arbetskök med stora arbetsytor och vältilltagna förvaringslösningar. Perfekt för dig som vill spendera mycket tid i köket och förbereda härliga middagar. Då köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet är köket det perfekt utrymmet för mingel och härligt häng.

Loft
En nätt och elegant spiraltrappa tar dig enkelt upp hit. Bara din egna fantasi sätter gränser för hur du bäst kan nyttja denna del av lägenheten. En vinterträdgård för dig med gröna fingrar? Ett gästrum för dig med långväga gäster? Eller varför inte en atelje för dig med de konstnärliga ådrorna. Stort takfönsterparti ger ett enormt ljusinsläpp som via glasgolvet i loftet även ger ljus till sovrummet. Här finns en liten trapp upp till ett takfönster som leder ut till fastighetens tak (endast utrymningsväg).

Sovrum
Högt upp mellan himmel och Lorensbergs takåsar ligger detta rymliga sovrum. Njut av lugnet i en bred dubbelsäng eller slå dig ned i favoritfåtöljen. Från loftets glasgolv så strålar solen in från olika vinklar och ger ett behagligt lugn som är svårt att finna i en storstad. Klyschigt men sant, detta måste verkligen upplevas på plats! Unikt och fantastiskt.

Badrum
Modernt och smakfullt renoverat badrum från 2007 med grått klinkers på golv och vita plattor på väggarna. Rymligt och mycket bra planerat med dubbelhandfat, wc, duschörna samt egen tvättmaskin.

Unik på alla sätt och med internationell karaktär
Slå dig ned & njut el. ta trappan upp till loftet
Planskiss
Spännande vinklar och stilren integrerad garderob
Låt dig imponeras av en väl tilltagen takhöjd
Ljuset från sydväst och stora takfönster sveper in
Klassiska vindsattribut som fungerande kamin..
.. dekorativ murstock och svartlaserade takbalkar
I bästa skick och med fin helhetskänsla
Kök och matplats, i direkt anslutning
Både praktiskt, stilrent och med gott om förvaring
Ett hem där ljuset flödar in året om
Effektfulla kontraster och allt väl genomtänkt
En härlig öppenhet genomsyrar detta hem
Bara fantasin sätter gränser för loftets funktion.
..kanske en vinterträdgård, arbetsplats el gästrum
Öppna upp och blicka ut över hela Göteborgs stad
Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring
Tyst, rofyllt och granne med himmel och takåsar
Genomgående vitmålade väggar & svartlutad parkett
Öppna upp och hör staden vakna till liv
I hallen finns förvaring från golv till tak
Badrum i klassiskt utförande
Välkommen åter, ta hissen eller trapporna ned
Bra förening med välskött och fin fastighet
Belägen med utmärkt läge i attraktiva Lorensberg
Ni möts av en välskött och prunkande förträdgård
Burgårdsgatan är en lugn och otrafikerad tvärgata.
.. till Södra Vägen, Lorensbergs paradgata
Bästa frukoststället ett stenkast bort
Söker du grönska så prommenera till Näckrosdammen
Accepterat pris