Värmlandsgatan 28, Linnéstaden

Spektakulär 4,5:a i etage med ca 5 m i takhöjd, två terrasser, söderbalkong, eldstad, två badrum & enorma glaspartier för generöst ljusinsläpp. Påkostade material & "huskänsla" mitt i stan. Välskött fastighet med hiss & stabil förening med både gym, festlokal, bastu, gästlägenhet samt garageplatser. Bredband ingår!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Värmlandsgatan 28
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4,5 + kök
Boarea: 139 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4+5 av 5

Vanudå? Alvhem Mäkleri & Interiör förmedlar lägenhet i modern fastighet? Ibland gör vi undantag - och den här pampiga etagevåningen fördelade på 4,5 rum ock kök i relativt nybyggda JM-huset alldeles vid foten av Oskar Fredriks kyrka, kunde vi inte motstå. Alvhem Mäkleri har nu nöjet att stolt presentera ett hem som bör tilltala dig med högt ställda krav på boendet. För vad sägs om två terrasser, en balkong, braskamin, tre sovrum, två badrum, hiss, två ingångar och en takhöjd om 5 m? Dessutom är denna våning belägen i en förening som erbjuder massor av bonus för de boende. Här finns såväl eget gym, biljard- och hobbyrum, övernattningslägenhet och festlokal.

Fastigheten, som stod klar 2003, ligger i hörnet av Värmlandsgatan - Fjärde Långgatan och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen med möjligheter till rekreation. Behöver man fylla på matförrådet finns välutrustade butiker bara några steg bort.

Både förening och fastighet är mycket välskött. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och IP-telefoni. Dessutom finns möjlighet att halvera månadsavgiften genom att amortera sin andel av föreningens lån. Vill man amortera 25 %, 50 % eller 75 % av sin andel går det med.

Plan 1

Hall
Redan i entrén ut mot gatan infinner sig en god känsla - den enorma järnporten är respektingivande och ger en antydan om att här byggdes med kvalitet och gedigna material. Lägenheten nås både via ingången på Värmlandsgatan men också via en ingång på Fjärde Långgatan. Medan vi korsar den öppna och välskötta innergården inser man att allt är mycket välskött och att föreningens styrelse arbetar aktivt för att måna om sitt hus. Vi kliver in i trapphuset, kollar posten i de snygga postfacken och tar hissen upp till våning fyra eller trappan sista våningen, beroende på vilket plan man vill kliva in i. Både Nedre och övre plan har en separat ingång som båda nyttjas flitigt. Säkerhetsdörren går igen med ett tryggt klick och detta pampiga hem välkomnar med oväntad rymd, rikligt med ljusinsläpp och spännande vinklar.

Klädkammare 1
Till höger om entrén finns en klädkammare som förvarar allt ifrån resväskan till golfklubborna och gummistövlarna. Att ha en klädkammare i så nära anslutning till hallen gör att man inte behöver ha synliga plagg framme.

Klädkammare 2
Den andra klädkammaren ligger också i anslutning till hallen och precis som den första inrymmer den allt man inte vill ska hänga framme. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av massiv ekparkett. På väggen sitter smarta hyllplan för bästa förvaring.

Vardagsrum
Vardagsrummet är verkligen något utöver det vanliga och blir med sin generösa takhöjd om 5 meter, sitt breda glasparti och den sprakande kaminen, lägenhetens hjärta. Redan när man kommer in i hallen dras man till vardagsrummet och känslan som infinner sig när man blickar ut mot terrassen som ligger i anslutning och de rödskiftande takåsarna, är få förunnad. Arkitekten bakom detta hem förstod onekligen vikten av naturligt dagsljus. Det glasade partiet ger en näst intill svävande känsla och suddar effektivt ut gränsen mellan inne och ute. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av massiv oljad ekparkett. Längs ena väggen finns en braskamin från Contura som erbjuder en näst intill magisk eldupplevelse. När Göteborgs regniga dagar åter är här är detta den plats man vill vara på. Njut av den sprakande elden medan regnet smattrar mot fönstren. Rummet är väl tilltaget och här ryms gott och väl en stor soffgrupp med tillhörande mediemöbel, soffbord och förslagsvis en fåtölj och en bokhylla. När man sitter i soffan kan man blicka upp mot övervåningen och beskåda den läckra designen som präglar detta hem där inget lämnats åt slumpen. Den genomgående planlösningen gör att ljuset även strömmar in från södersidan där köket ligger.

Terrass
Terrassen känns utan tvekan som en förlängning av vardagsrummet. Sommartid tillbringas många timmar här. Läget gör att solen vandrar runt huset och hittar hit under sina sista timmar innan den går ner. Även på morgonen är det trivsamt att blicka ut över takåsarna och andas in den friska luften. Golvet pryds av massiv trall (impregnerad och räfflad) och kvällstid finns belysning som tillsammans med ljuslyktorna fulländar upplevelsen. Dess tilltagna storlek gör att både möbler, växter, den blöta tvätten och grillen får plats utan att det känns trångt.

Badrum
Badrummet på första planet är det större av dem två och erbjuder både en inglasad dusch, wc-stol, läckert handfat med översittande spegel och handukstork. Som om detta inte vore nog finns här också en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Detta gör att föreningens gemensamma tvättstuga är mycket lättbokad då de flesta av medlemmarna tvättar i sina egna lägenheter. Väggarna är kaklade i vitt och golvet pryds av grå klinker med underliggande golvvärme. Förvaringsmöjligheter finns i form av ett vitt väggfast skåp. Badrummet är från 2003 när fastigheten byggdes och är utfört enligt konstens alla regler.

Kök
Planlösningen är anpassad till dagens krav på form och funktion. Själva köksinredningen är byggd i vinkel och kommer från Myresjö. Vita släta luckor med strama, stilrena handtag, vitt kakel och en tålig ekskiva gör köket lättjobbat. Den maskinella utrustningen är av rostfritt utförande och kommer från Miele. Induktionshäll och varmluftsugn med översittande fläktkåpa, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd gör köket väl anpassat för stora middagar. Köket präglas av extremt god förvaring och vi sätter bock i rutan för stort middagsbord också! Matplatsen intill det breda fönsterpartiet som vetter åt innergården i söder är som gjord för middagar i goda vänners lag. Efter middagen intas kvällsdrinken med fördel på övervåningen eller på den andra terrassen. Kökets väggar är målade i vitt och på golvet ligger en massiv ekparkett.

Balkong
Balkongen ligger i anslutning till både köket och sovrummet och blir ett underbart uterum under den ljusa årstiden. Om sommaren står dörren alltid öppen och man får en fin kontakt med den välskötta öppna innergården. På golvet ligger en massiv trätrall och ytan är stor nog för både middag och mingel. Balkongen ligger en aning infälld i fasaden vilket skyddar mot vind och insyn och det raka söderläget ger sol större delen av dagen och eftermiddagen. I horisonten kan man ana himlen och Oscar Fredriks Kyrka som ger en fin inramning.

Sovrum
Detta sovrum används idag som föräldrasovrum och ligger väl avskilt från de övriga sovrummen vilket är perfekt om man har tonåringar. Här somnar man ostört om natten och man kan till och med ha fönstret, som vetter åt gården, öppet utan att störas. Rummets väggar är målade i vitt och på golvet ligger en nyoljad parkett av ek. Längs ena väggen finns goda förvaringsmöjligheter i form av ett inbyggt system med skjutdörrar. Sovrummet inrymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förslagsvis en fåtölj.

Plan 2

Allrum
Via en stilren trappa i vitt nås allrummet på det övre planet. Snygg belysning har installerats längs väggen på väg upp. Denna del av lägenheten byggdes om i samband med att de nuvarande ägarna flyttade in. Tidigare utgjordes denna yta av en bastu. Idag har man optimerat utrymmet och skapat ett trivsamt sällskapsrum med inbyggt påkostat ljudsystem och en tv som ger känslan av en biosalong. Golvet pryds av stora italienska klinkerplattor med underliggande golvvärme och väggarna är målade i en vit nyans. Ett brett glasparti släpper in södersolen och ger en härlig kontakt med grönskan på utsidan.

Terrass
Via två trappsteg med infälld läcker belysning nås den glasade dörren som leder ut till den stora terrassen i söder. Det skyddade läget mot innergården ger sol från lunch till sen eftermiddag/kväll. Terrassen blir om sommaren det extra rum som många drömmer om. Här grillas det flitigt och den sociala samvaron är självklar. De riktigt varma dagarna solas det och för den som gillar att odla finns gott om plats för både kryddväxter, tomater och krukväxter. I ena änden finns ett inbyggd litet förråd som är perfekt för stolsdynor, planteringsjord och verktyg. Även denna terrass har eluttag, belysning och impregnerad och räfflad trätrall.

Sovrum 1
Detta rum känns näst intill svävande tack vare dess placering på övervåningen samt den glasade väggen som vetter mot vardagsrummet på nedervåningen. Här ryms en säng med tillhörande nattduksbord och en byrå eller en fåtölj. Längs ena väggen finns förvaringsmöjligheter i form av stående garderober. Rummets väggar är målade i vitt och golvet pryds av en vitpigmenterad ek från Solid FLOOR.

Sovrum 2
Våningens tredje sovrum vetter åt innergården som borgar för en god nattsömn tack vare det lugna läget. Detta rum används idag som tonårsrum och det separata läget på övervåningen ger en härlig frihetskänsla. Från detta rum finns till och med en utgång till terrassen via två stilrena trappsteg med infälld belysning. Väggarna är målade i vitt och golvet består även här av vitpigmenterad ek från Solid FLOOR.

Badrum
Två badrum är en nödvändighet för den stora familjen. På denna våning kan barnen sköta sig själva. Med eget badrum, sällskapsrum, terrass och separat ingång kan resten av familjen vara på nedervåningen. Detta badrum är ljust tack vare det helkaklade väggarna i vitt men också tack vare en glasad dörr som leder ut till terrassen samt ett fönster som släpper in naturligt ljus. I ena hörnet finns en dusch som avskärmas med glasväggar och intill finns ett handfat med översittande spegel. Handfatet vilar på en snygg stenskiva. Wc-stol och handdukstork fulländar badrummet och under de gråa klinkerplattorna finns skön golvvärme.

Två terrasser, en balkong & 5 m i takhöjd
Terrasserna blir utan tvekan en oas mitt i stan
En läcker trappa förbinder de två planen
Från soffan ser man upp till övervåningen
Unikt boende i hjärtat av Linné!
Välskött fastighet uppförd 2003 av JM
Vackra Oscar Fredriks Kyrka som granne
Påkostade material & tidlösa färger
Slå dig ner i soffan & njut av eldens lågor
Kaminen kommer från kvalitativa Contura
I anslutningen ligger en av de två terrasserna
Trall, belysning & kvällssol
Unik utsikt över Linnés takåsar
Planskiss Nedre plan
Genomgående planlösning med fönster åt två håll
Trivsamt kök med matplats intill fönstret
Vita släta luckor & maskiner från Miele
Köket har goda arbetsytor & förvaringslösningar
Kyl & frys i fullhöjd för den stora familjen
Bänkskiva av massiv ek & induktionshäll
Runt matbordet ryms många middagsgäster
Från köket når man balkongen i söder
Njut av en morgonkaffe i solen
Med himlen i horisonten & vy över innergården
Intill köket ligger ett av våningens tre sovrum
Oljad ekparkett & fönster mot innergården
Rymligt helkaklat badrum med inglasad dusch
Tvättmaskin, torktumlare & torkskåp är en ren lyx
Snyggt handfat med översittande spegel
Intill badrummet finns en rymlig klädkammare
Från hallen nås ytterligare en klädkammare
Inbyggda garderober med skjutdörrar
Välkommen upp till andra planet!
Planskiss Övre plan
En glasad dörr öppnar upp mot terrassen i söder
Två trappsteg med infälld belysning...
Terrassen blir onekligen som ett extra rum
Grill, trall, belysning & gott om plats!
Det öppna söderläget är få förunnat
Gränsen mellan ute & inne suddas effektivt ut
Stora italienska klinkerplattor med golvvärme
Inbyggda högtalare & sober belysning
Här är det bara att flytta in!
Ett av sovrummen på det övre planet
Den glasade vägger ger en svävande känsla
Garderober & "egen utgång" från rummet intill
Det andra badrummet ligger intill allrummet
Det tredje sovrummet med ljusmålade väggar
Från detta rum nås terrassen
Även här finns påkostade detaljer
Funktionerna är många i detta rum
Välkommen till Värmlandsgatan 26!
Föreningens innergård med boulebana & sandlåda
Varför lägga pengar på gymkort? Här finns ett eget
Här finns också en bastu att njuta av
Den gemensamma festlokalen finns till förfogande
Biljard innan bastun kanske?
Runt hörnet ligger soliga caféer & restauranger
Sugen på öl eller fika? Bara att gå ut på gatan
Njut av en kaffe på Bar Italia
Saluhallen Briggen har mat från jordens alla hörn
Accepterat pris
Välkommen in till oss på kaffe eller vid frågor!