Norra Liden 6, Kungshöjd

Välkommen till en snyggt renoverad 1,5:a om hela 42 kvm vid vattnet. Balkong med friaste utsikt mot älven och hamninloppet. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Bra förvaringsmöjligheter och möblerbar hall. Kan det bli bättre? Förmodligen inte.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Norra Liden 6
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 42 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

Med strategiskt läge nära både Chalmers, Handels och universitetet presenterar vi nu en senfunkispärla på 42 kvadratmeter. Lägenheten erbjuder det bästa från två tidsepoker: generös takhöjd och strama snickerier a la 40-tal - och modernt kök med alla bekvämligheter.

Vi hälsar alltså välkommen till toppen av Kungshöjd och ett sällsynt läckert hem. Lägenheten fördelar sig på kök och vardagsrum i öppen planlösning med vidunderlig vy över Göteborgs hamn, en praktisk sovalkov som trollar bort sängen, fint badrum med både badkar och tvättmaskin. Läget kan knappast bli mer centralt. Undertecknad klockades på 25 sekunder från brf Brantens vackra träport ner till bruset på Kungsgatan. Passa förresten på att ta en kaffe på vägen ner till city på Bar Piccolino och jag vågar lova att en promenad runt på Kungshöjds gator ger en alldeles speciell känsla. Här varvas små mysiga caféer, originella butiker och välsmakande restauranger och den kulinariska kombinationen är oslagbar.

Runt Esperantoplatsen lockar trendiga restauranger som Lagerhuset, Barabicu och Market och även det välsmakande restaurangutbudet i Linné, det rika utelivet i Vasa och inte minst den mysiga cafékulturen i Haga finns i närheten. Järntorget, som är en knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några minuters promenad. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll och det är badrockavstånd till kommande poolen på Södra Älvstranden - som ska heta Pöl Harbour!

Hall
Fastigheten byggdes i slutet av 40-talet då funkiseran var på väg mot folkhemsepoken. Det är alltså ett sparsmakat utsmyckat hus vi har att göra med. Lägenheten ligger på våning 3 sett från Norra Liden, men ut mot vattnet blir höjdkänslan nästan svindlande. Redan från hallen är utsikten fri mot Göteborgs hamn. Hela lägenheten har parkettgolv som löper utan trösklar och detta ger ett enhetligt och harmoniskt intryck. Hallen är rejäl med plats för ett skrivbord och smart förvaring ovanför entrédörren.

Vardagsrum
Jag har lovat mig själv att aldrig skriva att tavlor är överflödiga eftersom utsikten är så fin. Men här är det bara att kapitulera. En vackrare vy är svårt att tänka sig, ljuset är ständigt närvarande tack vare stora fönster och på kvällen lyser solen på balkongen. I föreningens register anges lägenheten som en etta, men i praktiken är det en 1,5:a eftersom sängen har sin givna plats i sovalkoven som går att skärma av om man vill.

Balkong
Nordvästläget är svalt och långt där nere jobbas det med Södra Älvstranden. Så sent som förra året blev alla balkongerna ca 30 centimeter djupare vilket gör att middagssällskapet nu lätt får plats i detta extra uterum. En elektrisk markis finns för den som hellre vill sitta i skuggan.

Kök
Väggen mellan kök och vardagsrum har öppnats upp och skapat en öppen planlösning. Snygg bänkskiva med klassiskt virrvarrmönster, grått kakel och vita skåpsluckor ger köket en stark grafisk karaktär. Bakom en av luckorna döljer sig en diskmaskin. Ett köksbord med plats för alla kompisarhar en given plats vid fönstret.

Badrum
Inte nyrenoverat men fortfarande riktigt fräscht. Snygg träskiva med nedsänkt handfat. Under finns en tvättmaskin och väggarna är helt kaklade. Våtrumsmatta på golvet och elektrisk handdukstork. Badkar finns!

Balkong i friaste läge och bästa utsikt
Södra Älvstranden framför dina fötter
Öppen planlösning mellan kök och vaerdagsrum
Parkettgolv i hela lägenheten
Nästan hela långväggen är fönster
Ljuset regerar i detta hem
En perfekt lägenhet för både singlar och par
Säg hej till Hisingen!
Älvsnabben avgår nere vid Rosenlundskajen
Planskiss
Snyggt och praktiskt kök i vinkel
Klassisk Virrvarrskiva i köket
Sovalkoven gör att sängen för en egen "halva"
Smart förvaringslösning under sängen
Sov gott..
...och vakna med den här utsikten
Förvaring och skrivhörna i hallen
Parkettgolv utan trösklar
Alla lägenhetens 42 kvadrat är väl utnyttjade
Badrummet är lagom stort - och fint inrett
Skönt med egen tvättmaskin!
Helkaklat och fortfarande fräscht
Välkommen till Norra Liden 6 på Kungshöjd
Här är det!
Balkongerna är nyligen förstorade
40-talet betyder stram arktektur
Trapphus i originalutförande
Föreningen har en stor gemensam uteplats
Fantastisk vy över Göteborgs hamninlopp
Ta en kaffe på Piccolino på väg ned...
.. till Kungsgatan med dess rika utbud
På Kungshöjd finns många spännande restautanger
... och mysiga caféer
Accepterat pris
Titta gärna in i vår butik på Olivedalsgatan 16