Alfhemsgatan 4, Linnéstaden

Drömlägenhet med A-läge i Linné. Belägen på våning 5 av 5 med hiss & stor balkong i soligt sydvästläge. Höga fönster åt två håll & en mängd charm bevarad såsom vitbehandlade brädgolv, stuckatur, takrosetter & rum i fil med dubbla spegeldörrar. Fantastisk rymd & oslagbart ljus. Badrum med tvättmaskin. Bredband ingår i avgiften!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Alfhemsgatan 4
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 66 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Alfhemsgatan har alltid tillhört en av de mest eftertraktade adresserna i Linné. Gatan, som är relativt kort, kantas av pampiga sekelskifteshus och närheten till både Linnégatans rika utbud och grönskande Slottsskogen ger Dig det bästa av två världar. På våning fem av fem i ett grundförstärkt hus från 1900-talets början, har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera ett hem som bör tilltala Dig med ställda krav på boendet. Med sitt höga läge, hissen som tar Dig hela vägen till dörren och den drömlika västerbalkongen om 6 kvm, hör detta hem till ovanligheterna. En mängd bevarade sekelskiftesdetaljer lägger i kombination med ett generöst ljusinsläpp grunden för det perfekta boendet. Badrummet är renoverat och utrustat med tvättmaskin och planlösningen gör att man kan bo både en och två personer här. Föreningen bildades 1981 och är välskött med trevliga grannar. Välkommen till en tvåa utöver det vanliga!

Hall
Efter att ha tagit hissen upp från gården och klivit ur på våning fem slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss (hissen ligger till höger på innegården). Tidsenliga dörrar välkomnar oss in i detta fantastiska sekelskifteshem. Hallen bokstavligen badar i ljus tack vare de luftiga rummen i fil och utgången till balkongen som man kan skymta redan här. Till höger om entrén finns plats för avhängning och rakt fram sitter idag en stor spegel med plats för en byrå. Väggarna är målade i vitt och golvet består av vitbehandlat originalgolv som löper vidare i hela lägenheten. Hallen blir navet i denna lägenhet eftersom man kan nå samtliga rummen via den. Den "runtgående/genomgående" planlösningen ger en extra trivsam känsla.

Vardagsrum
I vardagsrummet möts man av en oerhörd rymd och ett extremt härligt ljusinsläpp som slår det mesta. Anledningarna till det underbara ljusinsläppet är många. Att husera högst upp på våning fem med höga isolerglasfönster i väster och glasade dörrar i par som leder ut till en 6 kvm balkong är några av anledningarna. De ljusmålade väggarna ihop med det vitbehandlade brädgolvet hjälper också till. Vardagsrummet är som gjort för social samvaro i goda vänners lag då här finns plats för både soffgrupp, tv-möbel, fåtölj, sideboard eller bokhylla. Rummets tak ramas in av bevarad stuckatur med en fin takrosett i mitten. I fil med vardagsrummet ligger sovrummet som avskiljs via massiva spegeldörrar i par. Glasade balkongdörrar som går hela vägen från golv till tak öppnar upp till den nybyggda smidesbalkongen. Vintertid, då de oftast står stängda släpper de in extra mycket ljus och suddar ut gränsen mellan inne och ute utan att släppa in kylan.

Balkong
Om balkongen skulle man kunna skriva en bok. Med sina 6 kvm så tillhör den en av de största i området och det optimala läget i väster ger sol från lunchtid till sen kväll. Det höga läget på en av Linnés finaste adresser ger en skön "herren på täppan"-känsla och tittar man till vänster ser man tornet på Naturhistoriska museet och Slottsskogen, på andra sidan ser man Göteborgs egna San Franciscogata - Nordhemsbacken. Balkongerna byggdes under 2014 och bekostades av medlemmarna själva. Det rådde stor glädje i föreningen när bygglovet godkändes då det är mycket ovanligt att man får bygga på fasaden mot gatan. Att man dessutom fick bygga så stora balkonger fulländade verkligen detta hem! Här ryms både möbler, blommor och vännerna. Sola, läs en bok eller spana på folk!

Sovrum
Sovrummet nås från både hallen och via vardagsrummet genom en stor dörröppning med vackra höga spegeldörrar i par som dekoration. Detta är ett rofyllt rum med ordentlig plats för dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns gott om förvaring i form av fem garderober. Vill man ha mer lämpar sig väggen mot vardagsrummet perfekt för en byrå. Den generösa takhöjden om ca 3 meter och vackra originaldetaljerna förgyller rummet tillsammans med de ljust målade väggarna och det slipade vitbehandlade originalbrädgolvet.

Kök
Med ett brett fönster mot gården ligger köket. Köket har vita profilerade luckor i form av över- och underskåp och ovanför arbetsytorna av borstat stål sitter ett vitt liggande kakel. Köket är utrustat med keramikhäll med ugn och översittande fläkt, kyl/frys samt en diskmaskin. Förvaringsmöjligheterna är generösa den gamla köksingången har byggts om till ett charmigt skafferi som ger kocken extra förvaring. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av samma vitbehandlade brädgolv som i övriga rum. En matplats för 4 personer erbjuds intill fönstret i öster. Sommartid intas måltiderna med fördel på balkongen.

Badrum
Badrummet renoverades 2006 (kvitton finns) och har helkaklade väggar i vitt med liggande rektangulärt kakel och en del som ramats in med mörkbrunt kakel. I taket sitter infällda spotlights för bästa belysning och golvet pryds av mörkbrun klinker med underliggande värme. Till höger finns en rektangulär kommod i valnöt med ett handfat i porslin och ett översittande spegelskåp. På motsatt sida finns en wc-stol, en handukstork samt en duschhörna som ramas in av vikbara glasväggar. Badrummet har också utrustats med en smart tvättmaskin (60 cm bred och 40 cm djup) som ger en vardagslyx utöver det vanliga.

Välkommen till ett hem utöver det vanliga
Belägen på våning 5 av 5 med hiss
Det öppna läget ger en underbar frihetskänsla
Åt andra hållet ser man mot Nordhemsbacken
Pampiga rum i fil med vackra brädgolv & pardörrar
Stuckatur, höga lister & generöst ljusinsläpp
Vackra pardörrar avgränsar mot sovrummet
Gränsen mellan inne & ute suddas ut här uppe
Glasade dörrar & himlen som granne
Njut av att bo högst upp på bästa adress!
Planskiss
Här trivs även Harry utomordentligt bra
Hela 66 uppmätta kvadrat i skön atmosfär
Tre meter i takhöjd ger en härlig rymd
Vardagsrummet är som gjort för socialt umgänge
... eller en lugn stund i soffan
Hela lägenheten har vackra originalplank bevarade
Ljusmålade väggar & höga fönster i väst
I fil med vardagsrummet ligger sovrummet
Även detta rum är pampigt & ljust
Här ryms gott & väl en dubbelsäng
... & ytterligare förvaring om man vill
Längs ena väggen finns fem stående garderober
Stuckatur, höga forlister & takrosett
Renoverat badrum med tvättmaskin
Vikbara duschväggar & golvvärme
Badrummet renoverades 2006
Trvisamt kök med profilerade vita luckor
Diskmaskinen tar bekvämt hand om disken
Ett högt fönster mot gården släpper in solen
Från köket ser man in till sovrummet
The friends were here...
Välkomnande möblerbar hall i vitt
Till höger om entrén finns plats för avhängning
Välkommen till en av Linnés bästa adresser!
Vackra enhetliga 20-tals fasader i området
Nära till pulsen och utbudet på Linnégatan
Njut av en lunch i solen på Linnégatan
... eller Grekiska Tavernan runt hörnet
Eller varför inte en titt hos Alvhem Mäkleri?
Morgonpromenad till Slottsskogen
Accepterat pris
Vid frågor finns vi tvärs över gatan - välkomna!