Hvitfeldtsgatan 14, Kungshöjd

Nyproducerad 108 kvadratare, med påkostade materialval i vacker sekelskiftesfastighet! Material och färgsättning, allt noggrant utvalt, och resultatet är ett enastående vackert hem som präglas av stil och finess. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med hela fyra höga fönster i fil. Välskött BRF. Välkomna!
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hvitfeldtsgatan 14
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 4 + kök
Boarea: 108 kvm (faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 6

På Hvitfeldtsgatan 14, i en ståtlig och vacker hörnfastighet uppförd 1903, har vi nu nöjet att presentera detta vackra hem med stora kvalitéer. Beläget tyst och lugnt, men ändå så centralt. Kungshöjd är en rofylld oas, endast ett stenkast från stadspulsen. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd och att promenera omkring här inger en alldeles speciell känsla. De branta och snirklande gatorna, kantade av små mysiga caféer, originella butiker och trendiga restauranger, leder dig tryggt runt i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen.

Välkommen till denna nybyggda lägenhet med påkostade materialval och en enastående finish. Lägenheten färdigställdes så sent som sommaren 2015. Ambitionen var att integrera den tidstypiska sekelskifteskaraktären med moderna materialval och resultatet är mycket lyckat. Samspelet mellan tidigt 1900-tal och de moderna och stilrena inslagen är effektfullt och ger ett enastående helhetsintryck. Fokus har varit att skapa en fin öppenhet, maximera ytorna och bjuda in det vackra österljuset. Både sockellister och stuckaturer återger en äldre charm och tillsammans med en tilltagen takhöjd tar detta dig tillbaka till tidigt 1900-tal.
Kök och vardagsrum i öppen planlösning lockar till umgänge, medan sovrummen ligger avskärmade mot den lugna innegården. Allt hantverk är fackmannamässigt utfört och slutbevis är upprättat av Göteborgs stads byggnadskontor.

Hall
Från hallen slås man direkt av lägenhetens ljus och rymd, då den öppnar upp mot kök och vardagsrum. Höga sockellister, stuckatur och infällda spotlights visar redan här hur sekelskifte möter modern design och perfekt finish. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkgrått klinker. Hallen erbjuder plats för spegel, förvaringsmöbel och avhängning.

Kök
Det rymliga köket är uppfört i en stilren och stram design med exklusiva val. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, vitmålade väggar och generös takhöjd skapar rymd och fyra höga fönster i fil mot Kungshöjdsgatan släpper in rikligt med ljus. Köksinredningen kommer från välrenommerade Arrital och erbjuder gott om förvaring. Bänkskivorna är i exklusiv Silestone, den extra breda och nedsänkta diskhon och den trendiga storköksblandaren kommer från Intra. Köket är utrustat med vitvaror i senaste utförande i form kombinerad ugn/mikro i rostfritt stål, separat ångugn, separat mikro, en inbyggd kaffemaskin från Miele samt en extra bred induktionshäll från Witt. Kolfilterfläkt från Arrital. Kyl/frys i rostfritt utförande samt integrerad diskmaskin kommer från Miele. Golvet är belagt med mattlackad ektilja och i taket sitter infällda spotlights. Stuckatur och pampig takrosett ger extra karaktär åt köket.

Vardagsrum
Det mycket rymliga vardagsrummet möbleras enkelt med både soffgrupp, bokhyllor och fåtöljer. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med mattlackad ektilja. Elementen har byggts in i djupa fönsternischer med infällda diskreta spotlights som ger ett effektfullt ljus under den mörka tiden på dygnet. Fönsternischernas djup ger sekelskifteskänsla, men utförandet är exklusivt och modernt. Fusionen av pampigt sekelskifte och modern, högklassig design är genomgående i hela lägenheten. Kök och vardagsrum ligger i öppet läge mot Kungshöjdsgatan, med utsikt ner mot Grönsakstorget och längre bort kan man skymta Liseberg. Läget ger känslan av att befinna sig långt högre upp än på andra våningen.

Badrum
Väldisponerat badrum med alla bekvämligheter som behövs. Här inryms en snygg och extra bred kommod med spegelskåp. Både handfatsblandare och duschblandaren kommer från Mora. Här finns även en tvättpelare med torktumlare och tvättmaskin från premiummärket Miele. Väggarna pryds av påkostat kakel i vitt (60*25) och golven av stora klinkersplattor i grått från Italien (45*90). Duschväggar i glas och stilren golvbrunn. Spotlights i tak och golvvärme för maximal komfort (elburen).

Inre hall
Den inre hallen leder vidare in till sovrum, gästtoalett, arbetsrum och barnrum. Här finns en nisch idealistisk för att placera en spegel eller bygga in förvaring. Väggarna är målade i vitt och i taket sitter infällda spotlights.

Sovrum
Sovrummet som ligger i lugnt läge mot innergården nås via den inre hallen. Här finns gott om förvaring i en inbyggd garderob med snygga skjutdörrar från Morgensen. Även här är väggarna vitmålade och golvet är belagt med mattlackad ektilja. Sovrummet rymmer utan problem en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två höga fönster släpper in ordentligt med ljus. Djupa nischer inspirerar till att inreda med detaljer eller varför inte skapa en läshörna?

Gästtoalett
Lägenhetens gästtoalett inrymmer kommod och WC samt förvaring i form av platsbyggda hyllplan. Väggarna är vitmålade och på golvet är belagt med samma exklusiva gråa klinker som badrummet. Infällda spotlights i taket.

Sovrum/barnrum
Rummet ligger i lugnt läge mot innergården är perfekt som barnrum, men passar givetvis lika bra som arbetsrum, gästrum eller bibliotek. Högt fönster med djup nisch och inbyggt element. Rummet pryds av stuckatur, takrosett och höga sockellister. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med mattlackad ektilja.

Sovrum/arbetsrum
Även detta rum ligger mot innergården och disponeras förslagsvis som arbetsrum. Högt fönster med djup nisch och inbyggda element. Rummet pryds av stuckatur, takrosett och höga sockellister. Väggarna är vitmålade och golvet är belagt med mattlackad ektilja.

Kök i högsta klass med smakfull och tidlös design
Vacker mattlackad ektilja på golv
Spatiösa ytor och enormt ljusinsläpp
Perfekt planerat vardagsrum med stora ytor
Planskiss
Lägg märke till de vackra fotlisterna och..
.. alla tidsenliga detaljer
Slå dig ner och njut av det rofyllda läget
Hög finish och gediget hantverk
Planlösning med härlig "rundgång"
Utsikt från kök och vardagsrum - fritt och ljust
Ett välhållet & vackert hus i tidsenliga kulörer
Påkostat kök från Arrital
Gott om plats för stora middagstillställningar
Exklusiv bänkskiva från Silestone
Förmiddagen bjuder på gott om solkatter...
Vitvaror från välrenomerade Miele
Hall som binder samman sovrum med övriga delar
Oregelbundenhet ger en livfull planlösning
Lugnt och tyst mot innergård
Njut av en god natts sömn
Gott om förvaring i skjutdörrsgarderob
Samtliga rum har takrosetter
Wc som ligger i nära anslutning till sovrummen
Gästwc med påkostade materialval
Vy från inre hall
Praktiskt barn/tonårsrum
Gott om utrymme för säng och förvaring
... och även lek finns det plats för här
Djupa fönsternisher ger extra yta för förvaring
Gästrum eller ett ytterligare sovrum
... eller passar perfekt som kontor
Påkostat badrum med smakfulla materialval
Gott om förvaring
Stor dusch och tvättpelare från Miele
Välkomnade hall med olika möbleringsmöjligheter
En skön direktvy sträcker sig in mot sällskapsytor
Kungshöjd är en rofylld oas med närhet till allt
Högst upp på gatan ligger en omtyckt lekplats
Småskaliga och kontinentala kvarter
Accepterat pris
Välkommen in till oss och vår butik vid frågor