Olivedalsgatan 16, Linnéstaden

Oerhört välplanerad 1:a med suveränt läge i området och i fastigheten. Högst upp på våning 5 av 5. Öppen social planlösning, med bra ljusinsläpp från ett flertal höga fönster. Stilren stuckatur, fina lister, stavparkett och spegeldörrar. Fina ytskikt, med nya eluttag och strömbrytare. Populär förening med låga avgifter.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Olivedalsgatan 16
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1 + kök
Boarea: 45 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 5 av 5

Alvhem Mäkleri har nu förmånen att kunna erbjuda en ovanligt trivsam och luftig etta på populära och lugna Olivedalsgatan. Bostaden ligger med ett högt och fritt läge på våning 5, med inte mindre än tre rejäla fönster som erbjuder fin utsikt över de kringliggande takåsarna. Den öppna planlösningen och den ljusa färgskalan, gör sammantaget att bostaden upplevs som ljus. Mycket lite ljud från stadens brus når hit, trots att vi befinner oss så nära Linnégatan med hela dess utbud.

Lägenheten var i ett hyfsat fint skick när ägaren Hanna, som arbetar som arkitekt, köpte lägenheten 2010, men hon såg direkt att det fanns en del saker hon kunde göra för att ytterligare lyfta intrycket. Viktigaste och mest radikala ingreppet var att ta ner väggen mellan kök och allrummet. Resultatet är klart positivt - lägenheten upplevs som både större och luftigare, och passar bättre dagens behov av ytor och umgänge. Nu får dessutom ljuset fritt spelrum utmed ytterväggen. Planlösningen är dessutom runtgående, vilket är ovanligt när det rör sig om en så liten lägenhet.

Stavparketten, de vitmålade plankgolven, spegeldörrarna, den stilrena stuckaturen, takrosetten, gjutjärnselementen och fönsterbrädena av sten finns bevarade sedan husets födelse och i ett mycket fint skick. Den väl tilltagna takhöjden om ca 2.75 meter bidrar givetvis också till att lägenheten upplevs som luftig.

Under 2015 har ytterligare förbättringar gjorts. Med hjälp av duktiga hantverkare har lister, dörrar och fönster målats, hallen har totalrenoverats med en ny tapet och alla eluttag och brytare bytts ut till nya mer tidstypiska, från ELJO Renova. Färgskalan går i grått och vitt, som ger en neutral bas att inreda och som bryter fint mot de mörkare ekgolven. Resultatet är väldigt lyckat, här är det bara för en köpare att flytta in!

Utanför porten finns det mesta. Allt från ekologisk frukt och nybakat bröd till heminredning i senaste design. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Ett stenkast bort breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Här kan man njuta av frisk luft, låta barnen leka på "nya" Plikta - Göteborgs största äventyrslekplats, njuta av en god picknick eller motionera. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i Europa.

Föreningens historia är lång och fastigheten i gott skick, efter stora investeringar under senare år. Huset har varit i privat ägo sedan det byggdes, i slutet på 20-talet, vilket naturligtvis borgar för ett välhållet hus. Långfristiga skulder uppgår till ca 15 msk, medan taxeringsvärdet är 45 msk.

Redan i trappuppgången slås man av hur välbehållen fastigheten är, det mesta är varsamt renoverat. Hissen i äldre stil tar oss upp till våning fem och en gedigen säkerhetsdörr i äldre stil öppnar upp till ett hem där det är lätt att trivas! Hallen känns väldigt välkomnande och rymlig med gott om plats för ytterkläder och skor. Finns det behov av ytterligare förvaring går det lätt att sätta in en eller ett par extra garderober, en byrå eller varför inte sätta dit ett skrivbord och ha en arbetshörna? Hallen är nyrenoverad med en stilren och klassisk tapet från engelska Morris, som går en gröngrå färgskala, bryter fint mot de vita listerna och det mörkare parkettgolvet. Rakt fram skymtar man det öppna köket, till höger allrummet. Häng av dig jackan och stig på!

I direkt anslutning till hallen ligger badrummet som troligtvis renoverades 1987, då fastigheten ROT-renoverades. Enklare standard men väl fungerande, helkaklat med ljusbeige klinker och vitt väggkakel, med plats för wc-stol, handfat, handduksvärmare samt dusch. Förberett för montering av en mindre tvättmaskin.

Allrummet upplevs som luftigt och ljust med ett flertal rejäla fönster ut mot lugna Olivedalsgatan. Det höga läget ger en skön vy över intilliggande fasader och hustak. Djupa fönsternischer med fönsterbräden av massiv sten, stilren stuckatur, takrosett, profilerade lister och massiv ekparkett i fiskbensläggning. Precis som det ska vara i en fastighet uppförd mot slutet på 20-talet. Allt är i mycket gott skick. Väggarna är målade i en vit nyans, förutom i sovdelen som är gråmålad, vilket ger en neutral bas att inreda efter. Här finns gott om plats för både soffa, läshörna, säng och bokhylla. I ena hörnet, bakom en vacker profilerad dörr, finns en klädkammare med gott om förvaringsutrymme för både kläder, stegen och dammsugaren. Vid renoveringen av lägenheten lät ägaren öppna upp väggen in till köket, vilket bidrar enormt till att lägenhetens planlösning upplevs så öppen och rymlig. Nu får ljuset fritt spelrum utmed hela ytterväggen, och därmed en ny runtgående planlösning.

Det "gamla" köket kändes lite instängt, och avskärmat från resten av lägenheten. Intrycket blev helt annat efter att väggen togs ner, nu är istället köket en central del av lägenheten, en plats att där man kan laga mat och samtidigt socialisera med vännerna i allrummet. Gott om plats finns för ett matbord. De vita luckorna och stommen är av enklare modell troligen från 1987 men i fint skick och har fräschats upp i omgångar under årens lopp, med lite nyare vitvaror, och bänkskivor av mörkbetsad ek. Spis Bosch (2009), fläkt Franke (ca 2009) samt kyl/frys Bosch (2013). Förberett för diskmaskin. Skåp hela vägen upp till tak ger bra förvaring. Det vitmålade plankgolvet ger köket en egen inramning, och kontrasterar fint mot de mörkare ekgolven i övriga lägenheten.

Här är det bara att flytta in ...
Utmärkt adress och lika utmärkt läge i fastigheten
Högst upp på våning 5, med utsikt över takåsarna
Planskiss
Rymlig välkomnade hall, med plats för förvaring
Hela hallen är nyrenoverad
med en tapet från brittiska Morris
Ekparkettgolv, stuckatur, listverk sätter an tonen
Härifrån har man en fin vy mot övriga rum
En vacker spegeldörr öppnar upp mot allrummet
luftigt, socialt och öppet
med plats för både soffhörna
trivsam arbetsplats
och sovdel i ena hörnet
Bakom den lilla spegeldörren finns en praktisk
klädkammare med klädstänger och hyllor
Massiva fönsterbänkar erbjuder bra avställningsyta
Ägaren har låtit ta ner väggen in mot köket
Den öppna planlösningen är som gjord för samvaro
Till vänster kyl / frys samt högskåp
Gott om förvaring samt förberett för diskmaskin
Stilfull brytning mellan olika golv & nya eluttag
Enklare badrum, helkaklat ca 1987
Förberett för tvättmaskin
En skön plats efter avslutat jobb eller studier
Föreningen har en vacker grönskande gård
... med stilfullt lagd gatsten
... grill och diverse växter & utemöbler
Välhållna trapphus och fina portar i gammal stil
Liten tidstypisk hiss finns i respektive trapphus
Stor och luftig innergård
Föreningen har 5 p-platser utanför huset
Pulsen på Linnégatan bara ett par minuter bort
Grönskande Slottsskogen ligger granne med huset
Vackra enhetliga 20-tals fasader i området
Accepterat Pris
Vi finns i fastigheten om ni har frågor!