Hvitfeldtsgatan 1, Kungshöjd

Sekelskifteslägenhet om 113 kvadrat med våningskänsla och karaktär. Social och luftig disposition mellan kök, vardagsrum och matsal i ovalt rum. Spatiösa rum i fil med spegeldörrar och tidstypiska detaljer som stuckatur, kakelugnar och höga fönster med överljus. Hiss och balkong. Våning 4/6. stabil Brf.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Hvitfeldtsgatan 1
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 3,5 + kök
Boarea: 113 kvm (föreningens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 6

Högst upp på Kungshöjd, längst upp på Hvitfeldtsgatan, finner du denna spatiösa 3,5:a som idag disponeras som en fyra. Ett otroligt charmigt hem, belägen i ett av Kungshöjds vackraste sekelskifteshus, anno 1908. Stanna upp en stund innan ni går genom porten och insup den svårslagna utsikten och den tystnad som råder i dessa anrika kvarter. På fjärde våningen, med generösa fönsterpartier mot söder och vackra tidstypiska detaljer, har Alvhem Mäkleri nu nöjet att presentera en välplanerad sekelskifteslägenhet om hela 113 kvm med våningskänsla. Detaljer så som generös takhöjd om cirka tre meter med stuckatur och takrosetter, kakelugnar, (en av dem i bruk), höga fönster och vackra spegeldörrar gör detta hem till en välbevarad pärla. Annorlunda och livfull planlösning skapar spännande karaktär åt detta vackra hem.

Skulle du mot all förmodan tröttna på lugnet och stillheten som råder når du Kungsgatan med alla dess butiker och affärer bara en gata bort samt nya Rosenlund med alla dess trendiga restauranger. Även det välsmakande restaurangutbudet i Linné, rika utbudet av affärer och uteliv i Vasastan och den mysiga cafékulturen i Haga finns i närheten. Järntorget och snart färdigställda Stenpiren, båda viktiga knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara några få minuters promenad. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll.

Hall
Lägenhetens hall är ljus och välkomnande. Takhöjden och blickfånget mot inre hallen och vidare in i vardagsrummet ger en känsla av rymd. Den vänstra väggen har en rundad form, vilket ger karaktär åt rummet. I hallen finns en rymlig garderob och här finns även plats för avhängning, hallspegel och en mindre möbel. Hallen leder vidare till två rum i fil mot Hvitfeldtsgatan och till vardagsrummet. Även badrummet nås från hallen. Den rundade väggen är tapetserad och övriga väggar är målade i vitt. Golvet bryter av med mörkbetsat stavparkett.

Hallen leder in till två pampiga rum i fil, fyllda av tidstypiska detaljer från förra sekelskiftet. Det ena rummet disponeras idag som ett härligt arbetsrum med skrivbord placerat mitt i rummet men det funkar även ypperligt som ett sovrum. Ljuset når in genom två höga fönster med överljus och fönsterbänk i marmor. Här finns gott om förvaring i form av en platsbyggd garderobsvägg i vinkel från Kvänum. Rummet har vackra detaljer från tidigt 1900-tal så som stuckatur, takrosett, fungerande kakelugn och en takhöjd om ca tre meter. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger mörkmålat brädgolv i original. I fil, bakom gedigna spegelpardörrar, nås nästa rum som idag utgör sovrum.

Sovrummet ligger lugnt och tyst då Hvitfeldtsgatan är en enkelriktad gata där det mestadels är de boende som rör sig. Det praktfulla tidiga 1900-talet gör sig påmint även här genom stuckatur, takrosett och gedigna element. Även detta rum pryds av en kakelugn (ej i bruk). Ett stort fönsterparti med överljus låter ljuset ta sig in i rummet. Här finns gott om plats för dubbelsäng med sängbord, förvaring och exempelvis en läshörna. Väggarna är tapetserade i en diskret tapet i beige ton och på golvet ligger mörkmålat brädgolv.

Köket är lägenhetens nav och den självklara samlingsplatsen. Den vita köksinredningen i stram design från Marbodal erbjuder gott om arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Bänkskiva i exklusiv matt Silestone med nedfälld ho och trendig storköksblandare. Köksön erbjuder ytterligare arbetsyta och förvaring samt sittplats för tre personer. Det öppna rummet i direkt anslutning till köket disponeras idag som vardagsrum, men kan med fördel också möbleras med middagsbord. På golvet ligger påkostat skarvgolv och väggarna är vitmålade. Här finns utrymme för att sätta sin egen prägel med öppna hyllor och tavlor.

Det öppna och ljusa vardagsrummet ligger intill köket i öppen disposition. Här finns plats för både soffa och fåtöljer. Inbyggd förvaring i tidstypisk stil löper längst den ena väggen och skapar en naturlig plats för att inreda med detaljer eller att skapa en oregelbunden tavelvägg. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkbetsad stavparkett.

Det ovala rummet med sin speciella atmosfär används idag som matsal och rymmer både vitrinskåp och ett rejält matsalsbord. Detta var förr en trappuppgång för serveringspersonalen men integrerades i lägenheten 1990. Rummets unika form och med fönsterparti från golv till tak, ger en skön svitkänsla för den som vill använda rummet som sovrum. Rummet ligger i lugnt läge mot innergården och har utgång till balkong med smidda räcken. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkbetsad stavparkett.

Frn "ovala rummet" når ni lägenhetens balkong där ni under sommaren kan njuta av solen på dagen. Här möbleras enkelt med cafebord och för dig med gröna fingrar så finns det även plats för en oodlingslåda.

I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet. Rummet har spännande vinklar och ett härligt fönster med överljus och djup nisch i mörkt trä som löper vidare till ett ovalt handfat med stilren blandare. Väggarna är kaklade i grafitgrått och på golvet ligger mörkt klinker. Duschen är infälld i en rymlig nisch med duschvägg i glas.

En sekelskiftesdröm med allt ni kan önska
Genomgående smyckad av tidstypiska detaljer
Två rum i fil som andas harmoni och rymd
Tyst och rofyllt läge mot otrafikerad gata
Här kvittrar fåglarna i lugn och ro
Planskiss
Dekorativ stuckatur smyckar rummen i fil
Rummen avskiljs med dekorativa spegelpardörrar
Sekelskiftesatmosfär med slående takhöjd...
... brädgolv, höga fotlister och kakelugn
Pampigt sovrum med stort fönsterparti i fullhöjd
Detta hem är något alldeles extra
Generösa ytor rymmer dubbelsäng, förvaring mm
Ett hem som kan stoltsera med två kakelugnar!
Slå dig ner och njut!
De sociala ytorna binder samman alla tre rummen
Stilrent kök med klassiska materialval
Generösa arbetsytor i exklusiv Silestone
Gott om förvaring i både skåp och lådor
Söderljuset flödar in genom höga fönster
Många gäster? Kliv in i det ovala rummet...
Här upplever du ett enastående ljusspel
Det "ovala rummet" kan även användas som sovrum
Rymlig balkong med sol fram till ca kl 15
Perfekt läge för egna odlingar...
Njut av den fina och grönskande innergården
En serveringsgång erbjuder gott om förvaring och..
..leder er till entre och badrum
Snyggt och trendigt badrum...
... i senaste utförande med platsbyggda lösningar
Enorm duschdel med härlig takdusch
Välkommen åter
Bo i pampig fastighet på krönet av Kungshöjd
Brf Hvitfeldtsgatan 1 har en ståndsmässig entré...
.. som smyckas av vackra paneler och utsmyckningar
På den mysiga gården finns utemöbler vår & sommar
Ett stenkast bort ligger en omtyckt lekplats
Nedanför backen lockar Kungsgatans rika utbud
Accepterat pris
Varmt välkommen till oss & vår butik vid frågor!