Nordhemsgatan 70, Linnéstaden

På toppen av Nordhemsberget visar vi en minitvåa med stora kvalitéer: 39 kvadratmeter i noggrannt renoverad fastighet från förra sekelskiftet. Ljusa brädgolv, höga fönster i fritt österläge och sovrum med plats för dubbelsäng mot lugn innergård. Välkommen upp till ljuset och utsikt över takåsarna.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 70
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 39 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 2 av 4

Vilken gata i Linnéstaden har en obruten rad av stenfastigheter från förra sekelskiftet? Svar: Nordhemsgatan! Här står välbevarade hus i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen. Nästan uppe på toppen av den branta backen har vi nu nöjet att visa en ljus minitvåa om 39 kvadratmeter. Utsikten från kök och vardagsrum är rogivande med Skansen Kronan och Landalabergen i blickfånget. En balkonggrupp är under bildande, så här finns möjlighet att vara med och driva och påverka bygget av en eventuell framtida balkong.

Läget är centralt i Linné och godbitarna finns inom promenadavstånd: saluhallen Briggen med delikatesser från jordens alla hörn, Linnégatan med dess enorma utbud av krog- och kaféliv, och Slottsskogen och Änggårdsbergen med möjligheter till rekreation. Innergården delas med grannföreningen i nummer 68 och är sommartid en grön och kuperad trädgård. Flera grillplatser, bärbuskar, sandlåda och gräsmatta gör gården till en dold liten fristad där grannar umgås.

Välkommen en trappa upp till en smart planerad liten pärla med snyggt renoverade detaljer. Kök och vardagsrum i fil mot den magnifika utsikten och litet sovrum mot en lugn innergård. Fastigheten står stadigt på berg och är i bra skick. Brf Nordhemsgatan 70 fick i våras ett tillskott på 3,6 mkr efter att en av föreningens hyresrätter ombildats och sålts.

Entré
I hallen finns naturlig plats för avhängning av ytterkläder, som därmed hålls avskilda från övriga lägenheten. Hallen har gallerikänsla med gott om plats för favorittavlorna. Vitmålade väggar som harmonierar fint mot det ljusa brädgolvet.

Sovrum
Alldeles till vänster om entrén ligger ett litet och mysigt sovrum i tyst och rofyllt läge mot gården. Tystnaden är total och Linnéstadens brus känns avlägset. Dubbelsäng och garderober får plats. Morgontrötta fötter möter ett skönt och ljust plankgolv.

Badrum
Ovanligt stort för en lägenhet från början av förra seklet. Här finns dusch, wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp av mörk ek. Väggarna är helkaklade. På golvet ligger sober klinker. Badrummet ger ett lyxigt intryck och renoverades 2008.

Vardagsrum
Strama lister, vita väggar och två höga fönster med överljus ut mot takåsarna nedanför. Rummet ger många möbleringsmöjligheter och storleken gör att både soffa, förvaring och läshörna får plats. Takhöjden är väl tilltagen, precis som den ska vara i ett hus från tidsepoken. På golvet ligger massivt brädgolv. En eventuell balkong från vardagsrummet kan ge lägenheten ytterligare en dimension - utsikten härifrån skulle vara enastående!

Kök
Mellan hall och vardagsrum ligger lägenhetens mysiga kök, klassiskt stilrent med vita profilerade köksluckor och bänkskiva av massiv ek. Ovan arbetsbänken är väggen kaklad i vitt. Spotlights garanterar god arbetsbelysning. Ett stort fönster ger ljust fritt spelrum och här finns plats för ett mindre matbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vackert klinkergolv. Köket upplevs som osedvanligt ljust och det höga och fria läget ger solstrålar från tidig morgon till en bit efter lunch.

Kök och vardagsrum i fil
Mysigt sovrum - och dubbelsäng får plats!
Massiva plankgolv och vita väggar - typiskt Linné
En av de mysigaste gårdarna i stan
Välkommen på visning 29/11 och 30/11
Ett vardagsrum som är lätt att möblera
Stora fönster ut mot den fria utsikten
Flera funktioner på liten yta
En kompakt tvåa med högsta mysfaktor
Planskiss
Djupa nischer och helt fritt från insyn
Vita profilerade luckor och arbetsbänk i massiv ek
Ljuset strilar in från det fria österläget
Köket gränsar till vardagsrummet - praktiskt!
Kompakt kök, men bra förvaring ändå
Nordhemsgatan 70 ligger mitt i bilden
Sovrummet ligger lugnt mot innergården
Garedrob i sovrummet löser förvaringen
Bra storlek på hallen - plats för alla ytterkläder
Plankorna löper genom hela lägenheten
Kontakt med himlen från vardagsrumsfönstret
Badrummet är renoverat 2008
Neutrala färger och snygg inredning
Huset är väl underhållet genom åren
Fasader av puts och tegel från 1900-talets början
Gräsmatta och klätterträd på gården
Gården är samfällighet med grannföreningen
Här finns massor att göra för de små
Nordhemsgatan kantas av stenfastigheter
Ta trappan direkt ner till LInnégatan
Slottsskogen - perfekt för avkoppling och motion
Accepterat pris
Vår butik ligger på Olivedalsgatan 16