Parkgatan 13, Vasastaden

Extremt ambitiöst renoverad sekelskiftelägenhet där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljusa brädgolv, nytt kök och nytt badrum. 1,5:a med lyxiga detaljer och smart planlösning. Mycket stabil brf och låg avgift Ej hiss.
Såld

Bostadsfakta

Adress: Parkgatan 13
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 1,5 + kök
Boarea: 34 kvm (Faktisk uppmätn norm SS 021054)
Hiss: Hiss finns
Våning: 3 av 6

Söker du en lägenhet med det lilla extra?
Värdesätter du ett högt, ostört läge?
Vad sägs om alldeles nyrenoverat kök badrum med fri utsikt över både park och stad?

Välkomna till Vasastaden och ett hem som genomgått en total förvandling det senaste året. Vi talar om en lägenhet som gått från ordinär till något alldeles enastående. Det har varit spännande att följa nuvarande ägare Joakims noggranna och varsamma renovering och här finns massor av roliga detaljer att berätta, men de spar vi till visningarna.

Vår lägenhet ligger på tredje våningen i vacker fastighet från 1897. Tre trappor upp på Parkgatan 13 visar vi nu en totalrenoverad 1,5:a (1:a enligt lägenhetsförteckningen) med kvadraten på rätt ställe. Där köket låg förut har Joakim skapat en sovalkov med fönster ut mot den lugna baksidan mot Storgatan. Detta gör att du slipper ha sängen vardagsrummet, vilket gör att lägenheten känns större än sina 34 uppmätta kvadrat. Kök och badrum är alldeles nytt och den som flyttar in blir den förste att använda vitvarorna. Alla manualer ligger fortfarande prydligt i lådorna.

Ägaren har renoverat med finess och tagit i ordentligt. Inget krut är sparat. Se bara på de nya, profilerade listerna som löper genom lägenhetens alla rum, eller de matta, hårdvaxade brädgolven. Det är snickeri och finish på hög nivå och gör att hemmet andas kvalitet och personlighet. Det är charmigt, annorlunda och praktiskt.

Du som letar efter en inflyttningsklar minitvåa inser säkert hur unikt det här tillfället är. För förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en stabil bostadsrättsförening med fastighet i bra skick och oförändrade avgifter sedan många år.

Vasastaden är en pulserande och färgstark stadsdel som vaknar tidigt och somnar sent. På morgonen sprider sig en doft av nymalet kaffe från områdets alla caféer och människor skyndar till skola och jobb. När kvällen kommer fylls restaurangerna med hungriga gäster och trivsamt sorl sprider sig längs med gatorna.

För den som vill finns sedan gott om uteställen att fortsätta vidare till. I hjärtat av denna attraktiva stadsdel har nu Alvhem Mäkleri nöjet att bjuda in till ett litet hem med stora kvalitéer. Alltsammans vackert inbäddat i ett ståtligt stenhus från förra sekelskiftet.

Här i Vasa finns något för alla smaker, allt i från den lilla personliga blomsterbutiken på Vasaplatsen till trendiga konstgallerier och välfyllda klädbutiker. Nybakat bröd köper du på And the Bakery på Viktoriagatan och nydanade finkrogen Koka ligger några kvarter bort.

Läroverk som Handelshögskolan, KTB och Göteborgs Universitet finns i området. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns flera grönskande parker att tillgå, bland annat Vasaparken, Hagaparken och Kungsparken. När du väl satt din fot i Vasa är det svårt att släppa taget!

Entré
Lägenheten nås antingen via Parkgatan 13 eller från Storgatan 14. Trapphuset som möter dig har över hundra år på nacken och föreningen har varit mån om att den tidstypiska stilen skall bevaras.

Hall
Det sägs att man bara får en chans att göra ett första intryck. Vi kan slå vad om att det blir ett wow! för den som äntrar lägenheten första gången. Hallen är inte stor, men ytterkläderna får utmärkt plats i en inbyggd nisch. Gråmålade väggar och 118 år gamla plankor på golvet.

Badrum
Mycket praktiskt placerat i hallen. Helrenoverat i januari 2016 och även här det lyxig hotellkänsla i materailval. Både väggar och golv är klädda i Carraramarmor. Golvvärme? Självklart! Infällda spotlights i taket, dimbara såklart. En rymlig kommod rymmer badrumspryttlarna och ovanför handfatet sitter en spegel infälld i marmorn. Handduksvärmare och vikvägg vid duschen.

Kök
Här har den gamla inredningen avlägsnats. Väggarna har därefter bredspacklats och målats. Köksinredningen kommer från Ikea, och arbetsbänken italiensk, Carrara C-klass närmare bestämt och materialet är ren marmor. Alla vitvaror är oanvända och här är kvalitetskänslan lika hög som i resten av lägenheten: Smeg har levererat induktionshäll och ugn. Fläkt, integrerad kyl/frys och diskmaskin från också splitternya. Sammanfattningsvis ett fullutrustat kök för dig som gärna lagar mat!

Vardagsrum
Lugnt och tyst med ett gigantiskt fönster mot snövita träd i parken på andra sidan Parkgatan. Takhöjd om 345 centimeter, vita väggar och furuplank ger en mäktig rymd i detta rum som rymmer både soffa, läshörna, garderob och matbord. Ta gärna en extra titt på lägenhetens fönster. De är enormt höga och har tunna bågar för maximalt ljus. Heder åt Brf Erik 2 som renoverar med omsorg!

Sovalkov
Med smartness och fint hantverk har lägenheten gått från en vanlig etta till en 1,5:a där sängen trollats bort från lägenhetens sociala ytor. Den lilla sovalkoven blir ett room with a view högt över gatunivå. Här uppe är det knäpptyst och det stora fönstret har en bred nisch som går utmärkt att sitta i. Väggen mot köket går inte hela vägen upp till taket, vilket förstärker luftigheten och ger mer ljus.

Välkommen till en vit dröm i Vasastaden
Köket är alldeles nytt och fullt utrustat
Mysig solvalkov mot innergården
Här är det! - ett hus alla känner igen
34 kvadrat utnyttjade på bästa sätt
En igensatt dörr har blivit en skrivhörna
Här funkar det att bo två om man är nykär
Bli den första att använda köket
Ovanligt mycket köksvaring för att vara en 1,5:a
Bra mat- eller pluggplats i vardagsrummet
Rester av en gammal vedspis i köket
Marmor och mässing går fint ihop
Spisen kommer från Smeg
Rustikt från golv till tak
Planskiss
Flång nytt med marmor från golv till tak
Guldläge i Vasastaden
Snygg styling signerad Andreas Lundberg
Välkommen på visning 1 feb eller 2 feb
Snickerier och detaljarbete i toppklass
345 centimeter upp är stucken kvar
Plankgolven är nyslipade och sköna att gå på
Takrosett i tipptoppskick
Fönsternischer djupa nog att sitta i
Ytterkläderna får en vacker inramning
Pampig byggnad i attraktiva Vasa
Vasagatan runt hörnet...
med alla caféer...
... och små butiker
Njut av solen på vackra Vasaplatsen
Om några månader grönskar Kungsparken utanför
Minigolfbana tvärs över gatan
Här bor du granne med grönskan i Kungsparken
Paradgatan Avenyn en kort promenad bort
Titta gärna in i vår butik på Olivedalsgatan 16