Nordenskiöldsgatan 30 A, Linnéstaden

Underbar sekelskiftestvåa om hela 69 kvm med fint bevarade originaldetaljer. Nyrenoverad fungerande kakelugn, brädgolv, generös takhöjd, pardörrar, fina listverk, takrosett och fönster åt två väderstreck. Belägen högt upp i vackert sekelskifteshus med två luftiga rum i fil, modernt kök och helkaklat badrum. Hiss finns
Såld

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 30 A
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Rum: 2 + kök
Boarea: 69 kvm (enl förvaltarens information)
Hiss: Hiss finns
Våning: 4 av 6

I denna välskötta stenfastighet med anor från tidigt 1900-tal, säkerligen ett av Linnés finaste hus, gömmer sig en bevarad hemlighet. Denna trivsamma sekelskiftestvåa om hela 69 kvm bjuder både på genomtänkt planlösning och fint bevarade sekelskiftesdetaljer. Här finner du generös takhöjd om ca 3 meter, bevarade brädgolv, nyrenoverad och fullt fungerande kakelugn, höga fotlister, pardörrar, djupa fönsternischer och genomgående planlösning med stora fönster i två olika väderstreck. Lägg till två vackra rum i fil mot Nordenskiöldsgatan, nymålade väggar -2016 och ett renoverat sällskapskök -2011 samt en rymlig möblerbar hall, så har du hittat ett hem för dig med högt ställda krav och för dig som vill bo väldigt bra.

Utanför porten finns det mesta. Några nummer ner på gatan finner du en välsorterad matbutik med en bra delikatessavdelning. Mitt emot har du en ekologisk butik dit halva Göteborg vallfärdar för att köpa närproducerat och ekologiskt. Fyra av stans bästa italienska restauranger ligger på samma gata och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där wienerschnitzel är ett måste. I huset har du prisbelönta Björk & Bambu med mat från det asiatiska köket. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn. Två minuter bort breder Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Föreningens lummiga och välskötta innergård ger ett behagligt lugn och lämpar sig perfekt för en lugn morgonstund eller grillkväll i goda vänners lag.

Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. Huset har nyligen fått ett otroligt lyft genom nyputsad fin fasad i ljusgul ton och nya tidstypiska fönster i ljusgrön ton. När du stiger in är stadens puls som bortblåst och ersatt av ett eftertraktat lugn. På vägen upp till lägenheten slås man av hur sällsynt det är att sekelskifteshus är utrustade med hiss. Ett tidstypisk schackrutigt klinker smyckar trapphuset och här finns även gemensamma balkonger som de boende kan nyttja.

Hall
Lägenhetens hall är ljus, välkomnande och rymlig. Till vänster innanför entrén finns avhängnings- och förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare med vita väggar. Till höger om klädkammaren finns spår av en tidigare dörröppning (som idag är igensatt) vilket skapar en trevlig nisch, perfekt för hyllplan eller en stor helkroppsspegel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger bevarat brädgolv, målat i ljusgrå ton. Hallen har gott om plats för förvaring och hallmöbler.

Kök
Till höger om hallen finner du det fina köket som renoverades 2011. Köket är inbjudande och luftigt med ett högt fönsterparti med överljus ut mot den grönskande innergården. Läget åt söder låter solens strålar falla in fönsterbrädan och skänker ett trivsamt ljus åt rummet. Köksinredningen är i vinkel och består av ljusa köksluckor från Myrsjökök, en svart bänkskiva i granit och ovanför sitter rostfri plåt. Längs med köksväggen mot fönstret är det en platsbyggd sittbänk som både ger bra med förvaring och en fin vy ner mot den öppna innergården. Köket är utrustat med induktionshäll och inbyggnadsugn med microvågsfunktion, kyl/frys samt en diskmaskin. Köksfläkt är en effektiv kolfilterfläkt med inbyggd tv. Ja, ni läste rätt tv. Perfekt när man inte vill kolla Nyhetsmorgon i lugn och ro. En av väggarna har fått sin form tack vare trapphuset utanför. Den rundade väggen ger en oregelbunden form åt rummet samtidigt som matbordet får en naturlig plats. Väggarna är målade i en behaglig bruten vit ton. På golvet ligger brädgolv.

Badrum
Rakt fram i hallen ligger det stilrena badrummet. Helkaklade väggar i vitt och ljusturkost/vitt klinker på golvet. Här finns en duschhörna, wc-stol, ny vit kommod, handfat och en översittande planspegel med belysning. Badrummet fick en uppfräsching 2012 med nytt porslin.

Vardagsrum
Ett sekelskiftesrum med dagens krav på öppen och luftig planlösning. Dubbla fönster i djupa nischer med överljus tillsammans med väggar och tak nymålade i ljusa kulörer gör rummet ljust och inbjudande. Golvet utgörs av originalplank, vilket skapar en enhetlig känsla åt rummen. Väggarna är släta och nymålade 2016 i en ljusgrå ton. En bevarad kakelugn öppnades nyligen upp som nu fungerar och går att elda i. Den svagt turkosa pastelltonen ger rätta sekelskiftesstilen. Höga fotlister ramar in golvet och en fin rosett pryder taket. Det höga läget i huset ger härlig kontakt med himlen. Rummet har gott om plats för både soffa, fåtölj, soffbord, tv och en byrå. Genom vita pardörrar når du vidare till sovrummet.

Sovrum
Längst in i lägenheten ligger det harmoniska sovrummet. Diskret avskilt med vita pardörrar blir detta till en uppskattad frizon i lägenheten. Det vackra brädgolvet, tilltagna takhöjden och de nymålade väggarna -2016 skapar en känsla av harmoni och utgör en perfekt bas för den som vill sätta sin egen stil på rummet. Ett stort fönsterparti med överljus och hela sex öppningsbara fönster låter ljuset finna sin väg in över brädorna. Sovrummet är väl tilltaget och ger plats åt både dubbelsäng, läshörna och en arbetsplats. Här finns även plats för en hel del garderober. Höga fotlister och vacker takrosett finns även i detta rum. Sovrummet når du även från hallen.

I ett av Linnéstadens vackraste sekelskifteshus
Högt belägen på våning fyra med hiss
Vackra pardörrar skiljer rummen åt
Här eldas det flitigt!
Alla bevarade originaldetaljerna...
...ger rätta känslan
Härligt ljusinsläpp från de stora fönstren
Intill de höga pardörrarna finns en arbetsplats
Pardörrarna skiljer de två...
...pampiga rummen
Lyxigt med stort sovrum
Rogivande sovrum ger god nattsömn
Här finns plats för mycket förvaring
Planskiss
Hallen har en härlig rymd med plats för möbler...
...& fungerar som navet i lägenheten
En stor & rymlig klädkammare...
...är inte helt fel att ha
Via hallen nås köket
Fint kök med extra allt
Eller vad sägs om fläkt med inbyggd tv?
Kombinationsugn med microvågsfunktion
Härlig sittbänk med fin vy ner över gården
Från hallen nås det helkaklade badrummet
Nytt porslin installerades 2012
Restaurerat trapphuset i tidstypisk stil
Gemensamma trapphusbalkonger
Fastigheten är i mycket gott skick
Den öppna innergården är fantastisk
Öppen & grönskande
Inte långt tills våren kommer
Här finns sittgrupper...
...& grillmöjligheter när säsongen närmar sig
Slottsskogen når du på 2 minuter
Besök även prisbelönta Botaniska trädgården
Vackra välbevarade hus i kvarteret
Nära till pulsen och utbudet på Linnégatan
Njut av en lunch i solen på Linnégatan
Välkommen till oss vid frågor, Olivedalsgatan 16