Olivedalsgatan 16

Ovanligt vacker tjugotalslägenhet i välhållen fastighet på eftertraktad adress. Brädgolv, spegeldörrar, serveringsgång och stavparketter är i fint skick och smakfullt bevarat. Öppen spis i funktion. Balkong i söderläge. Möjligt att göra om till en fyra. Låg avgift och välskött Brf


Olivedalsgatan 16

Bostadsrätt

3.5 + kök

3425 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

88kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Linné benämns ofta som "staden i staden". Med sitt breda utbud, varierande bebyggelse och rikliga grönska är det en beskrivning som känns träffsäker. På Olivedalsgatan 16, två gator norr om Linnéplatsen, döljer sig en förening vars historia är lång och där huset har drivits i privat ägo sedan 1930. Tack vare detta är både skicket på fastigheten och föreningens ekonomi god. Alla renoveringar har utförts med en varsam hand och föreningen har varit mån om att behålla den ursprungliga 20/30-talskaraktären. Detta är något som märks tydligt. Redan i trappuppgången slås du av hur välbehållen fastigheten är med tidstypisk hiss, rustika trappsteg av sten, svart smidesräcke och tidsenliga färgsättningar.

En och en halv våning upp ligger denna välbevarade lägenhet om 88 kvadratmeter. Den klassiska 20/30-talsandan genomsyrar lägenheten med vackra golv i fiskbensparkett, djupa fönsternischer med mörka stenskivor, stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, originalgarderober, öppen spis och fina listverk. Stor balkong mot söder.
Här behöver du inte lägga tid och pengar på att fräscha upp något då allt är i mycket gott skick. Färg och tapetval är genomtänkta och lyfter diskret fram stuckatur och de vita snickerierna i bostaden. Köket är från 2015 och badrummet är renoverat på senare år. Goda förvaringsmöjligheter finns i både hall, kök och sovrum. Önskar man få till flera sovrum, finns möjligheten att flytta ut köket till den inre hallen. (andra lägenheter i huset har gjort det)

Till lägenheten finns både ett vinds- och källarförråd.
Föreningen har precis byggt i ordning en lyxig bastu som man har tillgång till som medlem i föreningen.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fyra italienska restauranger ligger inom en radie av 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Längre ner på gatan kommer en liten fransk bistro som lätt kan bli en favorit.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Hall
+
Direkt när du kliver innanför dörren blir du nyfiken på mer. Vacker originalparkett pryder golvet och alla listverk och spegeldörrar är bevarade.
Bra med avhägningsmöjligheter direkt till höger och lite längre fram till vänster finns en rymlig klädkammare.

Kök
+
För att komma in till köket och kammaren går man genom serveringsgången. Vackert bevarad med platsbyggda snickerier på varje sida.
Ett gammalt spröjsat 20-talsfönster leder in till köket. Köket gjorde nuvarande ägare iordning strax efter att de flyttade in.
Man märker direkt att det har tänkts till både en och två gånger kring planeringen av köket. Snyggt integrerat är både kyl/frys och diskmaskin.
Snygga plana luckor i shaker-stil med mässings handtag. Färgen går i stilsäker grön ton. Köket kommer från Ballingslöv.
Genomgående kvalitativa vitvaror från Siemens såsom induktionshäll, ugn, kyl/frys, diskmaskin och kolfilterfläkt.
Bänkskiva i Silestone, utseendet som marmor men med bättre egenskaper.
Plats finns för ett mindre matbord.

Sovrum/Kammare
+
Vägg i vägg med köket finns ett mycket mysigt rum som idag används som extra rum/kontor. Plats finns för säng och skrivbord. Framtagna lackade brädgolv, stort vackert fönster mot gården och en charmig inbyggd garderob i original. Stilren stuckatur och takrosett.


Badrum
+
Från hallen når man badrummet. Effektivt planerat och helkaklat med vita plattor på väggen och antracitgrått klinker på golvet.
Här finns duschhörna, wc, handfat och tvättmaskin. Givetvis finns här golvvärme också.

Matsal
+
Perfekt avskilt, lagom stort. Valvet mellan matsalen och vardagsrummet är pampigt, tjusigt och så mycket tjugotal. Listverken i original framhävs tack vare den stilsäkra tapeten från Morris.

Vardagsrum
+
I förlängningen till matsalen följer vardagsrummet. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Vacker stavparkett i fiskbensläggning av ek. Stuckatur och takrosett i stramt tidstypiskt utförande och i utmärkt skick. Den öppna spisen hamnar i allas blickfång. Enkelt stilren i vitt med en svart marmorskiva.

Sovrum
+
Öppna spegeldörren med de vackra handtagen och du möts av ett härligt öppet sovrum som vetter mot innergården. Stort och ljust med plats för säng, garderober, läshörna och arbetshörna. Genomtänkt och genomfört med fingertoppskänsla. Det lutade, vitsåpade brädgolvet förgyller intrycket. Här finns även utgång till den stora söderbalkongen.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!