Olivedalsgatan 17

Mycket stilfull sekelskiftestvåa om 67 kvm högt upp i huset på våning 4 med stor balkong i rakt söderläge. Smakfullt renoverat med stor känsla för detaljer. Välhållen med många originaldetaljer. Stabil BRF med låga avgifter. Lugnt läge på Olivedalsgatan. Hiss finns.


Olivedalsgatan 17

Bostadsrätt

2 + kök

3157 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

67kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Alvhem har nu nöjet att presentera en välrenoverad genomgångstvåa högt upp i huset på våning fyra med en stor balkong i söderläge där solen lyser största delen av dagen.
Allt i lägenheten har genomgått en gedigen renovering med mycket känsla för både helheten och detaljerna. Ett massivt stavgolv i ek löper genom hela lägenheten. Det är lagts i chevronmönster, påminner om fiskbensläggning men kräver enorm hantverksskicklighet. Och det är något som verkligen genomsyrar hela lägenheten. Det är en klass utöver det vanliga och tål att granskas.
Alla väggar och tak är bredspacklade släta och sedan målade med färg från Farrow and Ball. Strömbrytare och uttag är i gammaldags stil. Fina välbevarade listverk i hela lägenheten, stuckaturer och takrosetter. Enormt ljusinsläpp från de stora fönstren i söder gör det här till en verklig drömlägenhet.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret, samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fem av stans bästa italienska restauranger ligger inom en radie på 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds där Wienerschnitzel är ett måste. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. På andra sidan gatan kommer en litet fransk bistro att slå upp portarna inom några veckor.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 5kvm.

Entré/hall
+
Ta hissen eller trapporna upp till våning fyra. Redan i hallen blir man glad och mungiporna börjar peka uppåt. Du möts av de massiva ekgolven som går vidare in i hela lägenheten. I taket sitter en takrosett och alla listverk är i tidstypsik stil. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och även plats för en hallmöbel, in till höger finns en klädkammare. Tidigare har den delen använts som skrivbordshörna.

Kök
+
Köket är kvadratiskt och ger plats för ett matbord för fyra utan problem. Vinkelköket är precis nygjort och mycket stilfullt utformat.
Nuvarande ägare har själv designat köket och gått till ett snickeri som har specialtillverkat luckorna. De handtagslösa luckorna är i en lugn kulör som tillsammans med bänkskivan med tillhörande bakkantslist i Carrara känns resultatet helt flawless. Det är bara SÅ snyggt. Vitvarorna kommer från Whirlpool. Varmluftsugn, induktionshäll och kolfilterfläkt. Integrerad diskmaskin och kyl/frys. Takbelysning i form av vita porslinssocklar med tillhörande lampor från Byggfabriken ger utmärkt arbetsbelysning. Hela köket ramas in av stuckatur vilket är väldigt ovanligt i kök. Vi skriver ofta att fönstren är stora i sekelskiftesfastigheter, men här är de enorma! Utsikt mot innergården och ett vackert ljus mitt emot.

Badrum
+
Badrummet är relativt stort med vita kaklade väggar och golv. Här inne ryms wc-stol, handfat är från Duravit, spegel med ovansittande belysning. Vikbara duschväggar. En handdukstork ser till att värma handdukar.
Marknadens bästa kombinerade tvättmaskin/torktumlare gör att du inte behöver använda föreningens tvättstuga.

Vardagsrum
+
Ljus, rymd och karaktär. Ett rum att trivas i. Dubbla fönster med överljus i söder gör att ljuset får fritt spelrum in över det vackra golven och det optimala läget i Linné gör att man har koll på storstadslivet utanför. Sekelskifteskänslan framhävs ytterligare tack vare stuckaturen, takrosetten, de höga profilerade fotlisterna, de vita pardörrarna och de djupa fönsternischerna. Detta rum är som gjort för avkoppling och umgänge då det finns plats för både en rejäl soffgrupp, tv-möbel och en stor matplats. Väggar och tak är målade med färg från Farrow and ball.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger lägenhetens sovrum. Dessa två rum avskiljs på vackraste sätt genom bevarade spegeldörrar. Sovrummet erbjuder gott om plats för både dubbelsäng, förvaringsmöbler etc. Längs ena väggen finns sex garderober som ger bra med plats åt alla kläder. En stor glasad dörr leder ut till den stora balkongen i rakt söderläge. Taket pryds av en bevarad rosett.

Balkongen
+
En riktigt solig balkong, nu när solen inte står så högt på himlen har du ändå sol tack vare det höga läget i huset. Den ligger i rakt sydligt läge vilket ger som från morgon till kväll. Balkongen är stor och rymlig och här ges plats för många.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!