Olivedalsgatan 21

Oerhört väldisponerad sekelskiftestvåa om ca 48 kvm som helrenoverats för några års sedan. Kök från HTH & Siemens i öppen planlösning med vardagsrummet. Badrum med tvättmaskin och torktummlare. Totalrenoverad fastighet anno 1909 i toppskick. Låg avgift, bredband ingår i avgiften.


Olivedalsgatan 21

Bostadsrätt

2 + kök

2100 kr/mån

1 av 5 (hiss finns)

48kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Välkommen till en väldisponerad tvåa om ca 48 kvadratmeter. Lägenheten har en öppen planlösning, vilket inte är så vanligt när det är frågan om mindre lägenheter i äldre fastigheter. Enormt härligt ljusinsläpp tack vare det många och stora fönstren i söderläge. Hela lägenheten helrenoverades i slutet av 2011 och har vårdats väl sedan dess, så här är det bara att flytta in! Exceptionellt stark förening med en fastighet i toppklass. Låg avgift där bredband ingår.

Olivedalsgatan har byggnation främst från det förra sekelskiftet. Vissa hävdar att Olivedalsgatan har Linnéstadens bästa läge med några av stadens populäraste restauranger runt kvarteret, samtidigt som gatan har väldigt lite trafik. En välsorterad matbutik med delikatessavdelning ligger bara en tvärgata bort och tvärs över finns en ekologisk butik där närproducerat och hållbart lockar många.
Fyra italienska restauranger ligger inom en radie på 200 meter och skulle du tröttna på det har du klassiska rätter på Manfreds, där Wienerschnitzel är ett måste, runt hörnet. Lite högre upp ligger prisbelönta Björk & Bambu med mat från det Asiatiska köket. Längre ner på gatan har en fransk bistro precis öppnat.
Snett nedanför lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i över hundra år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Perfekt inte minst för alla i området som har hund. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. På en kort promenads avstånd nås uppskattade lekplatsen Plikta, som med sin stora lekplats är ett paradis för de små.

Föreningen är en historia för sig. Huset, som man förvärvade så sent som 2011, har under en femårsperiod totalrenoverats efter konstens alla regler liksom husets samtliga lägenheter. Fastigheten har grundförstärkts, fasaden har renoverats, balkonger har installerats, stammar och el har bytts ut och hiss har installerats. Trots fastighetens utmärkta läge mitt i Linné bjuds de boende på en avkopplande miljö med Slottsskogens alla promenadstråk endast ett kvarter bort samt Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten. Utanför porten finns det mesta och skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller affärsstråken kring Avenyn.

Till lägenheten hör ett mindre källarförråd.

Hall
+
Från Olivedalsgatan bjuds man in genom en vacker och väl tilltagen ekport och vidare in genom en pampig portgång där de boende har sina postfack. Trapphuset gör ingen besviken, tidstypiskt renoverat med klinker och sober färgsättning. Innanför lägenhetens entrédörr, en rejäl säkerhetsdörr i tidstypisk stil, ligger enstavig ekparkett som går vidare in i lägenhetens alla rum. Här finns bra avhängningsmöjligheter till höger.

Kök och vardagsrum
+
har en öppen planlösning och är hjärtat i lägenheten med ett fantastsikt ljusinsläpp tack vare de tre stora fönstren i rad.. Ett härligt rum, som gjort för umgänge, med plats för både soffa, tv-möbel, läshörna samt en ordentlig matplats. Den öppna planlösningen ger flexibilitet och möjlighet att duka upp med långbord om hela släkten eller vännerna kommer på besök. Släta väggar, målade i en fint bruten vit ton, ramas in av stram stuckatur och höga fotlister. På golvet ligger massiv ekparkett. Köksdelen, med handtagslös inredning från HTH i matt vitt, erbjuder bra med förvaring och arbetsyta. Känslan är modern och tidlös. Stänkskydd i form av stilren glasskiva. Samtliga vitvaror kommer ifrån kvalitativa Siemens, rostfritt och integrerat (2011). Här finns induktionshäll, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys i rostfritt, samt varmluftsugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Fläktkåpan kommer från Fjäråskupan och har inbyggd belysning.

Sovrum
+
Längst in i lägenheten, väl avskilt från de sociala delarna, ligger sovrummet. Ett stort fönsterparti gör rummet ljust och luftigt. Här ryms en ordentlig dubbelsäng med sängbord.
Från sovrummet har man en riktigt rymlig klädkammare på ca 4 kvm.

Badrum
+
Badrummet är mycket fräscht och stilrent, även det helrenoverat i slutet av 2011. Väggarna är kaklade i vitt med stora rektangulära plattor och på golvet ligger grå klinker med underliggande golvvärme. Bakom en klarglasskiva finns en rymlig duschplats och alldeles utanför erbjuder handdukstorken varma handdukar. Kommod med översittande spegelskåp från Aspen. Här finns både tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I taket finns gott om dimbara downlights.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!