Olivedalsgatan 23

Ambitiöst renoverad sekelskiftes 3,5a där allt är genomgånget in i minsta detalj. Vackra golv i hela lägenheten, exklusivt kök, lyxigt badrum och runtgående, öppen planlösning. Elektriciteten är infräst i väggarna och balkongen ligger i soligaste söderläge. Ett av de vackraste husen i Linné. Våning fyra, hiss finns.


Olivedalsgatan 23

Bostadsrätt

3.5 + kök

4836 kr/mån

4 av 6 (hiss finns)

102kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir glad av sådant som är välbyggt och renoverat med känsla, så var beredd på att mungiporna åker upp till tio i två när du sett denna 3,5:a på Olivedalsgatan 23.
Det handlar om ett hem som genomgått en total förvandling sedan ägarparet Adam och Carolina flyttade in för fem år sedan. Lägenheten har gått från ordinär till enastående med hjälp av skickliga hantverkare, noggrant utvalda material och stor respekt för det tidiga 1900-talets estetik och design. Huset är i toppskick och ett av Linnés vackraste.

Vår lägenhet ligger på fjärde våningen i vacker jugend fastighet från 1911. Olivedalsgatan är en av de populäraste gatorna i Linné mycket tack vare det lugna läget med lite trafik och närheten till Slottsskogen.

Ägarparet har renoverat med finess och tagit i ordentligt. Inget krut är sparat. Se bara på de höga profilerade listerna, det platsbyggda köket, bokhyllorna och garderoberna. Det är snickeri och finish på hög nivå och gör att hemmet andas kvalitet och personlighet.

Något som inte syns vid en första anblick; nämligen elsystemet som är infräst i väggarna. Jordfelsbrytare är installerad, elkablarna är nydragna och belysningen är dimbar. Alla vägguttag och brytare är i tidstypisk stil.

Högt upp i ett oerhört vackert sekelskifteshus ligger denna ovanligt luftiga 3,5:a. Inte nog med att lägenheten har många höga fönster mot söder, som släpper in eftermiddagssolen, detta hem erbjuder många av de kvaliteter som är svåra att finna. Generös takhöjd om ca 3 meter, bevarad stuckatur, takrosetter, spegeldörrar, listverk, spröjsade fönster och vacker fiskbensparkett i ek. Den som flyttar in här har även nöjet att njuta av en underbar söderbalkong och en värmande öppen spis. Stämningen känns tidlös, stilren, enkel och sparsmakad. Kök och vardagsrum i fil ut mot Olivedalsgatan ger en härlig plats för social samvaro med ett underbart ljusinsläpp genom två stora fönsterpartier. Lyxigt renoverat badrum, stora sovrum och jungfrukammare in mot lugn innergård. Dessutom finns det mycket förvaring här, både original garderober och nybyggda i tidstypisk stil.

Olivedalsgatan har ett lugnt och rogivande läge samtidigt som den korsar den idylliska Linnégatan med hela dess utbud. Bakom hörnet ligger dessutom natursköna Slottsskogen, perfekt för dig som gillar att motionera eller bara att botanisera bland djur och natur. Från Slottsskogen är det sen bara ett stenkast till de vackra Änggårdsbergen. Ett härligt naturreservat med slingrande naturstigar, perfekt för hundälskare och motionärer och Göteborgs Botaniska Trädgård som allmänt anses som en av de ledande i världen!

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 5Kvm.

Entré och hall
+
Efter att ha stigit in genom porten och beskådat det nymålade vackra trapphuset i jugendstil samt de inramade originalritningarna, som visar hur huset såg ut för 100 år sedan, når man föreningens hiss. På våning fyra av sex ligger lägenheten. Den tidigare igensatta köksingången ger lite extra förvaring i trapphuset. Väl inne i lägenheten välkomnas man av den rymliga hallen med goda förvaringsmöjligheter i form av tre inbyggda originalgarderober samt avhängningsmöjligheter. Väggarna är släta och golvet pryds av parkett i ek, lagt med fiskbensmönster. Hallen är stor nog att möblera och härifrån når du nästan samtliga rum i lägenheten.

Kök
+
Ett riktigt drömkök på alla sätt och vis. Nuvarande ägare valde att flytta ut köket till ett av de tidigare sällskapsrummen vilket skapade detta ovanligt stora kök, så här kan man ha långbord utan problem. Platsbyggt av Mikael på Stilkök, med gedigen kvalité långt ifrån allt vad Ikea heter. Längs med kortväggen har man en underlimmad dubbeldiskho och en integrerad diskmaskin. Ovan ligger en vacker kalkstensskiva från Öland. I hörnet finns den öppna spisen, som dessutom fungerar perfekt.
Längs långsidan kommer resten av kökssnickerierna, med mycket förvaring och bra med arbetsyta. Varenda detalj är väl genomtänkt, extra bred planlimmad induktionshäll från Siemens, kolfilterfläkt från specialisterna på Fjäråskupan. En integrerad kyl och frys samt en extra frys under bänkskivan. Ovan skåpen finns infrästa downlights vilket ger bra arbetsbelysning.

Vardagsrum
+
Vackra pardörrar leder in till vardagsrummet som ligger i fil med köket. Vardagsrummet präglas av vackra bevarade detaljer från tidigt 1900-tal som höga golvlister, stuckatur, takrosett, spegeldörrar, djupa fönsternischer, fönster i fullhöjd med spröjsade överluftsfönster och slående takhöjd. Väggarna är perfekt släta och målad i en bruten kulör som fint framhäver originaldetaljerna från husets begynnelse. Mot hallen finns en platsbyggd hylla, med inbyggd belysning, som tål att granskas in i minsta detalj.
Ljuset strömmar in från söder genom det höga fönsterpartiet med tre öppningsbara fönster och tre öppningsbara överluftsfönster, dekorerade med kanske Linnéstadens vackraste spröjs. Härifrån når man balkongen.

Balkong
+
Rofylld uteplats med högt läge och utsikt över Olivedalsgatan ner mot Linnégatan och Norra Guldheden. Söderläget ger gott om solljus. Balkongen blir utan tvekan det extra rum man om sommaren. Här finns plats för bord, stolar och blommor. Balkongen är inramad av ett svart smidesräcke med en annorlunda rundning i ena hörnet som ger karaktär. Om det blir för mycket sol på balkongen så sitter en markis ovanför.

Badrum
+
I anslutning till hallen finner du det helkaklade badrummet. Känslan är lyxig när man kliver in här, allt är så välplanerat och alla detaljer är så genomtänkta. Luftigt med vita kakelplattor på väggarna och på golvet ligger marmorklinkers. Dolt i det platsbyggda skåpet finns en tvättmaskin. I badrummet finns en vägghängd wc-stol, badkar, handdukstork och planlimmad spegel Dolt finns här även ett skåp. Givetvis finns här golvvärme.

Sovrum
+
Stort och harmoniskt sovrum med ett lugnt gårdsläge. Högt i tak, takrosett, fina förhöjda fotlister och ett stort fönsterparti i djup fönsternisch, med sex öppningsbara fönster, ramar in rummet. Fyra platsbyggda garderober som går från golv till tak står för förvaringen. Här finns gott om plats för en rejäl dubbelsäng, sängbord, byrå och exempelvis ett arbetsbord. De tapetserade väggarna lyfter fram snickerierna och på golvet ett lackat brädgolv.

Där köket varit tidigare är nu ett extra rum. Rummet är stort och smart förändrat av nuvarande ägare. Man har låtit bygga upp en rejäl klädkammare här samt två inbyggda högskåp. Förvaring är ju något man alltid behöver.
Idag finns här en bäddsoffa och mot fönstret ett skrivbord.

Jungfrukammare/Gästrum/Arbetsrum
Innanför gamla köket ligger detta lilla rum med många möjligheter. Ett perfekt rum för ett skrivbord, mindre bibliotek eller gästsängen. Ett fönsterparti med fyra öppningsbara fönster mot innergården släpper in behagligt med ljus. Här kan du följa årstiderna genom att njuta av det stora kastanjeträdets skiftningar på innergården. På försommaren blommar trädet i full prakt medan hösten bjuder på vackra färgsättningar. En av fasadväggarna är rundad och längst in i jungfrukammaren finns en inbyggd originalgarderob. Generös takhöjd, en spegeldörr och djup fönsternisch samt fina snickerier smyckar jungfrukammaren.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!