Övre Husargatan 21 A

Totalrenoverad sekelskiftestrea i en av Linnés absolut bästa föreningar! Intäkter från hela 8 lokaler & 3 hyresrätter. Oerhört låga avgifter, avgiftsfria månader & näst intill skuldfri BRF. Nytt platsbyggt kök & renoverat badrum. Fritt läge med genomgående planlösning & sekelskiftescharm. Bredband ingår i avgiften.


Övre Husargatan 21 A

Bostadsrätt

3 + Kök

78kvm

1664 kr/mån

1.5 av 6 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

5 200 000 kr

Andelstal: 2.48% Lägenhetsnr: 7/1103 Driftkostnader: 4600 kr/år varav El: 2800 kr / Försäkring: 1800 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+

Sommaren är på väg och den kontinentala atmosfären som kännetecknar den övre delen av Linné, är lika njutbar som alltid. Uteserveringarna är till bredden fyllda. Hela Kastellgatan har vaknat upp ordentligt, från Sveaplan till Skanstorget och känns numera som en stad i staden. Här trängs numera ett rikt utbud av små charmiga kvartersbutiker samt nyöppnade surdegsbageriet Alvar och Ivar som erbjuder nygräddat bröd alla dagar i veckan, amerikanska och femtiotalsinspirerade Egg & Milk som på helgerna erbjuder fantastisk brunch, intill Franska Bageriet, Italienska Delin som erbjuder italienska delikatesser och goda pastarätter, men framförallt närheten till allt. Några minuters promenad bort ligger Da Matteo, som har stans godaste kaffe och intill finns Burgersson med stans bästa burgare! Två tvärgator bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen.

Om du vill bo mitt i detta underbara vimmel och dessutom har höga krav på ett fritt soligt läge, minutiöst renoverade ytskikt, sekelskiftescharm, genomgående planlösning med fönster åt två väderstreck, nyrenoverat platsbyggt kök, renoverat badrum samt ställer höga krav på föreningens ekonomi, ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla önskningar. Alvhem Mäkleri har nu nöjet att presentera en oerhört ljus sekelskiftestrea med endast 1664 kr (!) i månadsavgift i en av Linnés absolut bästa föreningar. Avgifterna har sänkts i omgångar tack vare åtta lokaler som står för en stor del av de löpande intäkterna samt tre lägenheter med hyresrätt. Hyresrätterna utgör en dold tillgång som kommer att stärka den redan mycket goda ekonomin den dagen de säljs. Årsavgifterna sänktes 2008 med 20 % och 2010 med ytterligare 25 %. Årsavgifterna ligger nu på 255 kr/kvm vilket är en tredjedel av snittet i området. Föreningens ekonomi är så pass god att man årligen bjuder medlemmarna på två avgiftsfria månader. Nettoavgiften blir därmed endast 1384 kr/månad och i den ingår även bredband! Föreningen har endast 2,3 Mkr i skuld, vilket motsvarar vad en privatperson har idag. Den genomsnittliga belåningsgraden i området brukar ligga på ca 6 000 kr lån/kvm bostadsyta. Här ligger nivån endast på 686 kr/kvm. Du som letar efter något speciellt, förstår säkert också hur unikt detta tillfälle är. Välkommen till ett hem som slår det mesta!

Hall
+
Efter att ha passerat föreningens upplysta portgång, passerat den renoverade innergården och tagit trappan upp till våning ett slås man av hur välskött allt är. Föreningen har en egen fastighetsskötare som sköter om hela fastigheten och soporna samt en trädgårdsmästare som sköter om planteringarna på gården. Trapporna är välstädade och barnvagnarna har sin givna plats med låsmöjligheter i entrén. Entrédörrarna öppnar sig automatiskt om det är så att man har händerna fulla. Lägenheten är belägen på första våningen men känns mer som våning två tack vare föreningens lokaler som gör att man kommer upp en bit i huset. Väl inne i lägenheten välkomnar en ljus hall med avhängningsmöjligheter både till vänster och i en nisch rakt fram. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds delvis av grafitgrå klinker alldeles innanför dörren som sedan övergår till ett originalbrädgolv som målats i en ljusgrå nyans. Från hallen kan man skymta ljuset som strömmar in via köket som ligger i anslutning.

Badrum
+
Renoverat badrum i tidlösa färger och smarta lösningar. I ena hörnet finns en lyxig dusch bakom vikbara glasväggar och på motsatt vägg finns ett handfat med en vit kommod och ett översittande spegelskåp. Ett högt fönster mot gården ger ett trivsamt ljusinsläpp och gör att även växter trivs härinne. Badrummet renoverades av den tidigare ägaren med helkaklade väggar i vitt och mörkbrun klinker på golvet med underliggande golvvärme. Innanför dörren till vänster finns en wc-stol samt en stilren handdukstork.

Kök
+
Det smakfulla köket som löper i vinkel är helt nyrenoverat och platsbyggt av en snickare, vilket märks i alla detaljer. I samband med renoveringen valde man att flytta en del av arbetsbänken till framför fönstret och idag kan man stå och diska och förbereda maten medan man blickar ut genom fönstret i öster. Det fria läget ger vintertid ett generöst ljusinsläpp. Sommartid prunkar löven på trädet utanför och man glömmer stundvis att man befinner sig mitt i stan. Köket har vita släta luckor med fasade kanter för ett stilrent intryck. Gott om förvaring finns i form av smarta utdragbara lådor, överskåp som går hela vägen upp till tak och ett smart städskåp i fullhöjd. Som ett bevis på att inget är lämnat åt slumpen så har man installerat ett eluttag i skåpet för att det skall vara smidigt att dammsuga. Bänkskivan i vinkel består av slitstark silestone. Silestone är en tät, icke-porös sten som ger oöverträffad tillförlitlighet och prestanda, reptålighet och hög fläcktålighet utan att någon tätning krävs. En försänkt kvadratisk ho med blandare ger ett stilrent intryck. Båda kommer från påkostade Strand. Den maskinella utrustningen består av en varmluftsugn samt ångmaskin från Samsungs "Chef´s Collection", en extra bred planlimmad induktionshäll (80 cm) samt en översittande fläkt från Siemens. Intill hällen finns en kyl/frys i rostfritt stål, även den från Samsungs lyxigare linje "Chefs Collection". Intill diskhon finns en integrerad tystgående diskmaskin, även denna från Siemens. Köket är så pass nyrenoverat att de nuvarande ägarna inte har hunnit använda det ens. Den som flyttar in får därmed nöjet att inviga köket. Intill väggen som vetter åt hallen erbjuds plats för ett matbord där 4-6 personer ryms. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av samma ljusgråmålade originalbrädgolv som i de övriga rummen.

Sovrum
+
Med tyst läge mot föreningens innergård ligger ett av lägenhetens sovrum. Idag används detta rum som barnrum men här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och en byrå eller en fåtölj. Den oregelbundna formen skänker charm och det tysta läget gör att man somnar lugnt om natten. Rummets väggar är släta och målade i en vit nyans och golvet pryds av samma massiva brädgolv som i övriga rum. En inbyggd förvaringslösning med draperier från golv till tak erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Smarta stänger och hyllplan lämnar plats åt både skor, kläder och väskor. Ett brett fönster släpper in dagsljuset och skapar kontakt med innergården.

Vardagsrum
+
Ett rum som gjort för socialt umgänge eller lugna hemmakvällar. Höga fönster åt öster släpper in förmiddagssolen och det öppna läget mot Övre Husargatan ger en obefintlig insyn tack vare avsaknaden av byggnader mittemot. Det fria läget med grönskande träd utanför är ovanligt i innerstaden då man nästan alltid har ett hus framför sig. Solen letar sig in genom de två höga fönstren och framhäver det ljusgråmålade originalbrädgolvet, de höga fotlisterna och de vitmålade väggarna. Dess rektangulära form gör det lättmöblerat. Här ryms en soffa, soffbord, fåtöljer, tv-bänk och en bokhylla. Taket pryds av en tidstypisk takrosett och brädgolvet ramas in av en hög fotlist som målats in i samma kulör som golvet.

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet, bakom en massiv spegeldörr, ligger det andra sovrummet. Idag används det som föräldrasovrum men vill man kan detta rum med fördel användas som gästrum eller arbetsrum. Väggarna är målade i vitt och tillsammans med de vitmålade snickerierna så andas detta rum en mycket trivsam atmosfär. Ett högt fönster mot det fria läget på Övre Husargatan släpper inte bara in ljuset utan bäddar in rummet i en lummig grönska. Golvet består av massivt originalbrädgolv som även här målats i en ljusgrå nyans.

Klädkammare
+
Med ingång från den inre hallen, utanför sovrummet, finns en klädkammare om ca 2 kvm. Här ryms gott om både kläder och skor vilket gör att man inte behöver garderober i själva sovrummet. Vill man komplettera med förvaring så finns det möjlighet att sätta in garderober i sovrummet.

Övrigt
+
Den välskötta innergården har renoverats och står nu klar med en trevlig sittgrupp och grill med grillmöjligheter. Här umgås ofta grannarna som bor i föreningen. Barnen leker tillsammans och det råder en mycket god stämning. Blommor och växter väljs med omsorgs ut av föreningens egna trädgårdsmästare.

I källaren snett över gården finns den gemensamma tvättstugan som är ovanligt påkostad med tre nya tvättmaskiner, torkrum, torktumlare och en helt ny mangel. Få tvättstugor är utrustade med centraldammsugare. Intill den större tvättstugan finns också en expresstvättstuga med en tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här är det väldigt lätt att få tvättid. Tiderna bokas via en speciell app i telefonen vilket gör att man inte ens behöver gå ut ur hemmet för att se när tvättid finns.

På innergården finns också ett mycket välskött soprum med källsortering som delas med grannföreningen. Det finns möjlighet att förvara cykeln på gården eller i källaren. Man har installerat fibernät i alla lägenheter. Man har tecknat avtal med Bredbandsbolaget och ger medlemmarna gratis FiberLAN inklusive IP telefoni. Com Hem är installerat i fastigheten och kabel-tv (basutbud) ingår också i avgiften.

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet att köpa boendekort för ca 600 kr/mån eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem)

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Anno 1905


Brf Anno 1905 är en av Linnés mest stabila föreningar med en ekonomi som få kan mäta sig med. Föreningen förvärvade fastigheten Kommendantsängen 6:8, med adress Kastellgatan 24 samt Övre Husargatan 21, år 1996. I föreningen finns 39 bostadsrätter samt 3 hyresrätter (219 kvm) med en sammanlagd bostadsyta om 3 360 kvm samt 8 lokaler om 559 kvm. Brf Anno 1905 är en mysig och levande förening med många eldsjälar och god grannsämja. Detta syns inte bara i den välskötta ekonomin, utan också på alla gemensamhetsutrymmen.

Det som utmärker föreningen i korta drag är:

· Man har sänkt avgifterna 2 ggr de senaste 6 åren med först 20 % och sedan 25 %

· De senaste åren har man bjudit på 2 avgiftsfria månader per år

· Föreningen har en egen fastighetsskötare

· Föreningen har en egen trädgårdsmästare som sköter föreningens alla blommor

· 100 Mbit fiberbredband samt IP telefoni ingår i avgiften

· Föreningen har intäkter från 3 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt

· Föreningen har endast ca 2 miljoner kr i skuld

· Föreningen har en vacker innergård som är en träffpunkt för medlemmarna

Ekonomi
Föreningen har en extremt god ekonomi med ett starkt eget kapital och står på en solid grund för en fortsatt god utveckling. Som om det inte vore nog så har föreningen också stora intäkter från inte mindre än 8 st. uthyrda lokaler i markplan och 3 st. lägenheter med hyresrätt. Denna dolda tillgång är det skyddsnät som gör det möjligt för föreningen att inte bara fortsätta att hålla fastigheten i ett gott skick utan även fortsätta att hålla låga avgifter under kommande år. Man har nyligen sålt två hyresrätter och på så vis har man kunnat amortera av på lånen så att föreningen endast har ca 2,3 Mkr kr i skuld. Detta ger 686 kr i skuld/kvm/bostadsyta, vilket är oerhört bra då snittet i Göteborg ligger på ca 6000 kr/kvm/bostadsyta. Räntorna på lånen ligger på 0,91 % och trots den låga belåningen strävar styrelsen ständigt efter att ha bästa villkoren. Årsavgifterna sänktes från den första april 2008 med 20 % och den 1/8 2010 med ytterligare 25 % och detta ger nu en genomsnittlig årsavgift om 255 kr/kvm (snittet i Göteborg ligger på ca 600 kr!). I framtiden kommer man med stor sannolikhet kunna göra sig skuldfri (när hyresrätterna säljs) och månadsavgifterna kommer därmed med största sannolikhet att kunna sänkas ytterligare.

Genomförda renoveringar
En total ombyggnad av gården samt förbättringar i gemensamma utrymmen och hyresrättslägenheter har skett. Gården har fått ett helt annat utseende med grillmöjligheter och utemöbler. Tvättstugan har byggts om. Trapphusens trappor har målats och hissen i A-uppgången har renoverats för högre tillförlitlighet. Man har nyligen målat loftgångarna på gården vita och man har slipat och målat källargolvet. Hela huset är utrustat med tryckknappar och automatiska dörröppnare vilket gör det smidigt att ta sig fram. Föreningens paroll är att "Vår fastighet skall vara ren, hel, trygg och fungerande". Föreningen har under detta år byggt balkonger för de medlemmar som valt detta. Balkongerna bekostades av de boende och har således inte påverkats föreningens ekonomi. Fastigheten kan nu stoltsera med fina smidesbalkonger på båda sidor om fasaderna och detta har gjort fastigheten ännu mer attraktiv. Under 2014 har hela taket målats om och de nya LED lamporna som satts in fortsätter att hålla våra elkostnader nere. Under 2016 istallerade man solceller på taket på fastigheten. Sedan mitten av juli 2016 producerar solpanelerna el som i första hand används i fastigheten för att täcka föreningens behov. Överskottet säljs till Falkenberg Energi. Föreningen får också elcertifikat för all producerad el, vilka säljs på marknaden för elcertifikat.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i mycket i gott skick och inga stora renoveringar är planerade.

Övrigt
Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas inte av tomträttsavgäld. Förvaltningen har i huvudsak handlagts av föreningens ordförande och kassör. Fastighetsskötseln sköts av Peters Helt och Rent AB. Föreningen är medlem i SBC och den ekonomiska förvaltningen sköts av Jonnerö Consulting AB.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 128 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-12-01 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!