Övre Husargatan 23 A

Underbar sekelskiftestrea högt & fritt belägen i vacker fastighet på våning 4 av 5 med hiss som går till halvplan. Stora, luftiga rum & södervänd balkong med sol hela dagen. Vackra brädgolv, stuckaturer, takrosetter & kakelugn. Renoverat kök och badrum. Bredband 100Mbit ingår i avgiften.


Övre Husargatan 23 A

Bostadsrätt

3 + kök

5172 kr/mån

4 av 5 (hiss finns)

87.1kvm

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något visst att vandra omkring i Linné. De vackra fasaderna från 1900-talets början slutar aldrig att imponera. På uteserveringarna är varje stol upptagen, butikernas dörrar öppnas och stängs, människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med röster. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls. Trädalléer, stenhus och nivåskillnader löper som en sammanhållande länk genom området och Skansen Kronan, med sin upplysta guldkrona, är ett landmärke få förunnat. Så här nästan 100 år senare, är det svårt att tro att det en gång bara fanns betesmarker här.

Välkommen till ett varsamt renoverat hörnhus som är fast förankrad i 1800-talets självklara elegans. Detta hem blir till en fristad för dig som söker det lilla extra. Med det bästa av Linné runt knuten och stadens puls runt väggarna, lägger kombinationen av smakfullt sekelskifte och en genomtänkt planlösning grunden till en hemtrevlig atmosfär. Högt och helt insynsskyddat läge på våning 4 av 5 med hiss och soldränkt balkong. De höga fönstren gör att lägenheten bokstavligen badar i ljus och balkongen har sol från frukost till ca 19 om sommaren. Badrummet är renoverat och hela hemmet bjuder på en mängd bevarade sekelskiftesdetaljer som syns i både rymden, kakelugnen, pardörrarna och stuckaturerna. Hela lägenheten vetter åt Sveaplan men har också fönster mot den lugna innergården. Balkongen med utsikt mot Annedalsparken och Slottskogen och blir utan tvekan ett extra rum man om sommaren drömmer om.

Övre Husargatan har fått ett rejält lyft och så även Sveaplan 4 våningar ner, som utvecklats till piazza med träd och uteserveringar. Längs gatorna trängs ett rikt utbud av små charmiga kvartersbutiker samt det numera väletablerade surdegsbageriet Alvar och Ivar som erbjuder nygräddat bröd alla dagar i veckan. Du behöver inte gå många meter för helgbrunchen då amerikanska och femtiotalsinspirerade Egg & Milk huserar i markplan alldeles utanför porten. En tvärgata bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen och vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Ett tydligt gångstråk visar vägen fram till husets port. Väl inne i trapphuset slås man av att detta verkar vara en välskött förening. Hissen tar Dig upp till våning fyra (stannar mellan varje våningsplan). Lägenhetens hall är välkomnande och ljus. Redan här märker man hur ljus lägenheten är. Avhängningsmöjligheter finns till vänster om entrédörren (säkerhetsdörr) och väljer man att gå vidare kommer man till den inre hallen. Den erbjuder plats för en byrå, garderober eller en sittmöbel om man vill. Golvet pryds av praktiskt och gråmålat klinker som sedan övergår till massivt brädgolv. Väggarna är målade i ljusgrått.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är stort och ljust tack vare det höga fönstret i söder med rundad båge och dubbeldörrarna som leder ut till balkongen. Det höga fria läget med himlen och grönskan i horisonten gör det svårt att tro att man är i en storstad. Detta rum är som gjort för socialt umgänge och sommartid blir balkongen en förlängning av rummet. Vacker stuckatur med takrosett ramar tillsammans in de ljusgrå väggarna och de bevarade brädgolven ger tillsammans med den höga takhöjden den rätta sekelskifteskänslan. Vardagsrummet erbjuder plats för både soffgrupp, tv-möbel, bokhylla och fåtölj. Med ingång från detta rum finns en rymlig klädkammare som är en lyx i ett hus från 1896.

Balkong
+
Med utgång från vardagsrummet nås den fritt belägna balkongen. Här skiner solen från tidig morgon till ca 19.00 sommartid och det höga fria läget utan insyn ger en mäktig "herren på täppan-känsla". Husets torn erbjuder också ett praktiskt vindskydd. Njut av grönskan och den vackra universitetsbyggnaden i parken nedanför eller himlen och utsikten mot Landalabergen och Linnés takåsar.

Matsal/Sovrum
+
I fil med vardagsrummet ligger ett rymligt rum som idag används som matsal, men skulle även passa utmärkt som master bedroom.. Detta avskiljs fint via bevarade massiva pardörrar. Den generösa takhöjden ger tillsammans med två tilltagna fönster ett magnifikt ljusinsläpp. I ena hörnet finns en bevarad kakelugn (f.n. ej i bruk) och taket ramas in av stilfull stuckatur med takrosett. Längs ena väggen finns två bevarade garderober med massiva profilerade dörrar. Vill man kan man sätta in ytterligare förvaring. Sovrummets golv pryds av massivt brädgolv och väggarna har bredspacklats och målats i en ljusgrå nyans.

Badrum
+
Rymligt och mycket smakfullt badrum som renoverades 2010 med lyxiga materialval och påkostade lösningar. Väggarna är kaklade med vitt kakel och golvet pryds av grå klinker med underliggande golvvärme. I ena hörnet finns en dusch med en nyinsatt glasvägg, intill den finns ett handfat med vit kommod och översittande spegel. En vattenburen handdukstork erbjuder varma handdukar året om utan att kosta något då det går på föreningens vattensystem.

Kök
+
Köket ligger med föntser mot föreningens innergård. Även detta rum är smart planerat och inrymmer en matplats för 4-6 längs ena väggen. Själva köket har vita släta luckor, och den nya bänkskivan med underliggande ho är av finaste sten. Kaklet ovanför arbetsytan är ljusmålat och tillsammans med det gråamålade golvet skapas en fin inramning. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, varmluftsugn och översittande fläktkåpa samt en diskmaskin. Samtliga maskiner är av rostfritt utförande och är från 2013. Inbyggt i väggen finns också en kyl/frys i vitt. Kökets väggar är målade i en vit nyans.

Sovrum
+
Intill köket ligger det rum som idag används som sovrum. Ett perfekt och lagom stort rum med ett ett högt fönster mot den tysta innergården. Golvet pryds även här av bevarat brädgolv som är vitpigmenterat och väggarna är släta och målade i ljusgrått.. Längs ena väggen finns en rejäl garderob.

Ansvarig Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!