Skånegatan 37

Ambitiöst renoverad vindstrea där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljust, nylagt brädgolv, exklusivt kök och öppnad planlösning. Elektriciteten är infräst i väggarna och ovanligt bra förvaring. Lågt belånad brf i en av Lorensbergs vackraste fastigheter. Hiss finns!


Skånegatan 37

Bostadsrätt

3 + kök

2964 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

87kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir glad av sådant som är välbyggt och renoverat med känsla. Så var beredd på att mungiporna åker upp till tio i två när du sett trean på Skånegatan 37.
Det handlar om ett hem som genomgått en total förvandling sedan ägarparet flyttade in. Lägenheten har tagit steget från ordinär till enastående med hjälp av skickliga hantverkare och noggrant utvalda material.

Trean på Skånegatan 37 är tveklöst en lägenhet på högsta nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in föreningens vackra hus kan se fram emot detta, bland annat:

* En oslagbart storslagen och vidunderlig utsikt i friaste och högsta läge. Välkommen att se NER på Korsvägen, Liseberg och Svenska mässan!
* En totalrenoverad lägenhet med nylagt plankgolv i samtliga rum. Dessutom: varför inte undersöka möjligheten att bygga en terrass mot gården?
* Carraramarmor, Smegmaskiner och osedvanligt bra med förvaringsutrymmen - både i och utanför lägenheten.
* Medlemskap i en av Lorensbergs lägst belånade föreningar.

Skånegatan ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk och från de tre fönstren i vardagsrummet syns både hockeytemplet Scandinavium, Gothia Towers och Svenska Mässan. Biobesöket behöver inte planeras långt i förväg då Filmstaden nås på 90 sekunder med cykel (klockat av undertecknad!) Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. I kvarteret finns flera krogar och caféer, på Berzeliigatan ligger både Barrique Wine Bar och Berzelius Bar & Matsal. Det är nära till fine dining också: testa gärna Dinner 22 mitt emot eller Toso och Mr P, som båda ligger vid Götaplatsen.

Förmiddagsljuset för med sig solkatter på vardagsrumsgolvet och fotograf Fredrik jublar över några perfekta exponeringar. Lägenheten ligger öst-västligt och här uppe på översta våningsplanet är ljuset alltid bästa möjliga. Handen på hjärtat: hur ofta hittar man en totalrenoverad vindslägenhet, hiss, riktigt bra kök och badrum - som dessutom ligger i en förening med låg belåning och låga avgifter? Förmodligen extremt sällan, men här, på Skånegatan, finns chansen att bo i ett hem som garanterat gör inredningsbloggarna glada.

Allra bäst är det som inte syns vid en första anblick: nämligen elsystemet som är infräst i väggarna. Jordfelsbrytare är installerad, elkablarna är nydragna och belysningen är dimbar. Alla vägguttag är nya, hela hemmet är nymålat och stor möda har lagts på att öka takhöjden i vardagsrummet. Lägenheten saknar golvlister, vilket ger ett stilrent och scleant intryck. Ta en titt på elementskydden förresten. De är snickrade på plats och döljer effektivt elementen.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en av de lägst belånade bostadsrättsföreningarna i Lorensberg. Föreningen har tagit mycket väl hand om sin fastighet (gården är precis nyrenoverad!) och avgifterna har varit oförändrade i många år.

Hall
+
Hallen har bra plats för ytterkläder och skor och binder ihop hela lägenheten. Plankgolven är nya, slipade och såpade. Släta, bredspacklade, gröna väggar. Vi uppehåller oss gärna en stund vid väggfärgen: den är helmatt har beteckningen Silverpil 10 Pure Colur Grön granit. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Vardagsrum
+
Det är svårt att tro att denna lägenhet bara för några månader sedan varit en lagom upphetsande tvåa. Förvandlingen är total och vardagsrummet är numera ihopbyggt med köket. Några kvadratmeter köptes till från föreningen, vilket möjliggjorde en öppen planlösning. Rummet är stort och luftigt och erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Utsikten är 100 procent magisk, kolla kvällsbilderna! Känslan av att bo i ett örnnäste är påtaglig och här uppe har man full koll på stadsmyllret där nere. Stålbalken till vänster om soffan är en del av lägenhetens konstruktion och fungerar nu som hylla och blombord.

Kök
+
Allt du önskar av ett kök för 2020-talet: Ugn, spishäll och fläkt från Smeg, ovanligt bra med avställningsytor - och det har inte snålats med marmorn. Köket är precis inkört och testat: här finns alltså goda förutsättningar för att laga riktigt bra mat!

Sovrum 1
+
Lägenhetens båda sovrum ligger mot innergården. Brädgolv (nya) även här och släta, grå, nymålade väggar. Rummet används idag som föräldrasovrum och här ryms dubbelsäng, nattygsbord och en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 2
+
Arbetsrum? Plats för gäster? Eller kanske ett rum för familjens minsting? Det är upp till er! Förvaring i form av en inbyggd klädkammare. Spottar i taket, dimbara såklart.

Badrum
+
Renoverades 2015 av förra ägaren, och håller riktigt bra klass. Vitt kakel, gråklinker. Badrumsskåp, dubbla handfat, tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme såklart.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!