Surbrunnsgatan 8A

En sekelskiftestvåa med ett perfekt läge på Kungshöjd. Högst upp i huset med ett oslagbart västerläge och en rymlig balkong mot sydväst. Dekorativa sekelskiftesdetaljer och brädgolv i original. Nyrenoverat kök, badrum från 2008 och klk. Förening med god ekonomi - ev. avgiftssänkning och hiss om vindsbyggnation fullföljs.


Surbrunnsgatan 8A

Bostadsrätt

2 + Kök

3354 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

61kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären som råder där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats. Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol och vill du bara ha en lugn stund så kila ner till hamnen och njut av doften av hav och lite båttrafik. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan. Som du hör finns här finns något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar.

Så det är alltså mitt i detta högt upp i ett vackert sekelskifteshus, som denna tvåa är belägen. Brf Surbrunnen stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus och i botten är den utsökta dumplingsrestaurangen Dubbel Dubbel belägen. Så beställ på vägen hem och ta med maten upp till detta hem som är fyllt med många charmiga detaljer. Låt dig imponeras av tre stora fönster i väster med överljus, en stor balkong med sol från morgon till kväll och fantastisk utsikt över Esperantoplatsen. Den genomgående planlösningen tillsammans med den generösa takhöjden ger en luftig atmosfär och originaldetaljer som magnifika kornischer, tidstypisk takrosett och brädgolv i original ger den rätta sekelskifteskänslan. Lägenheten ligger på översta originalplanet och det är via ett tidsenligt trapphus ni tar er fyra trappor upp. Inom den närmsta framtiden kommer förhoppningsvis en hiss att installeras i samband med en planerad vindsbyggnation, svar på bygglovet inväntas. Om byggnationen fullföljs kommer föreningen använda försäljningsintäkterna till att amortera ner föreningens lån och därmed sänka avgifterna.

Hall med klädkammare
+
Genom dubbla spegeldörrar i original gör du en stilfull entré in i lägenhetens hall. Redan här välkomnas ni av den ljusa och luftiga känsla som genomsyrar hela lägenheten. Hallen renoverades 2013/2014 då taket höjdes och brädgolvet i original tags fram och vitmålades. Hallen leder vidare in till köket och vardagsrummet, samt den inre hallen som innehåller mycket bra förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare samt tre garderober.

Vardagsrum
+
Ett rum där man bara vill vara, och stanna länge. När Robert och Karolina köpte lägenheten för snart sex år sedan bestämde de sig efter ett par kliv in i vardagsrummet. Det var här de skulle bo. Och det är inte svårt att förstår varför. Två stora fönster med överljus i rakt västerläge, ett helt fritt och insynsskyddade läge, underbar utsikt över Esperantoplatsen och bort över Linnéstaden och Masthugget, en stor balkong med sol i stort sett hela dagen under vår och sommar och sist men inte minst, alla fina sekelskiftesdetaljer. De breda fönsterkarmarna ger en fin inramning och utgör, precis som stuckaturen, fotlisterna, de tre mäktiga kornischerna och takrosetten, en extra dekoration åt rummet. En påminnelse om sent 1800-talet då skaparkonsten var stor. Takhöjden på hela tre meter gör att rummet känns luftigt och de ljusa väggarna förstärker den öppna känslan. En ursprunglig passage har ersatts av en jättestor spegel vilket skapar liv i rummet. Brädgolvet i original har vitpigmenterats och löper vidare in i sovrummet. Balkongen uppfördes så sent som 2011 och är magisk, över bastionen Carolus Rex i Söder, Esperantoplatsen och bort över hamninloppet. Längden tillåter flera olika utemöbler och funktioner och här har du både perfekt solläge och utsikt. Vad mer kan man önska. Ta ett glas vin efter jobbet i eftermiddagssolen, se solen gå ner och gå vidare ut till någon av alla härliga restauranger i kvarteren.

Sovrum
+
I fil med vardagsrummet, snyggt avskiljt med hjälp av en dubbel spegeldörr i original, nås sovrummet. Ett privat rum som gjort för vila och harmoni. Den väl tilltagna takhöjden på tre meter drar till sig uppmärksamhet och låter blicken vandra upp mot den snirkliga stuckaturen och dekorativa takrosetten. Rummet är inte så stort, men välplanerat så både en dubbelsäng samt läshörna och förvaring får utan problem plats. Isolerglasen både i sovrum och vardagsrum gör att stadens brus stannar utanför lägenheten. Njut av lugnet.

Kök
+
Köket renoverades i sin helhet i slutet av 2015 då även öppningen till hallen breddades för att ge ljuset från öst och väst mer spelrum. Köksinredningen är från danska Kvik, stilrent och samtidigt med ett klassiskt snitt i vitt. Invid fönstret finns en naturlig matplats där österljuset silar in och här kan ni blicka ut över den lugna innergården. Köket är utrustat med; varmluftsugn, mikro, induktionshäll och fläkt från Siemens samt integrerad diskmaskin, kyl och frys från Bosch.

Badrum
+
Badrummet renoverades 2008 och materialvalen är i diskreta toner. Väggarna är kaklade med stora vita kakelplattor och på golvet ligger klinker i en mörkgrå ton. Kommod och badrumsskåp i svart och här ryms även badkar, wc samt en handdukstork. Skön golvvärme och för den som önskar sätta in en egen tvättmaskin så är det förberett för det.

Ansvarig Mäklare

Sofia Vansvik

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!