Sveagatan 2

Välkommen till en osedvanligt snygg och personligt inredd trea i eftertraktade brf Nyckelhålet. Charmiga vinklar, högt i tak, pardörrar och brädgolv i alla rum. Rymligt kök med matplats. Våning 2 av 5. Stor västerbalkong. Föreningen har sålt råvinden med planerad avgiftssänkning om ca 20 procent som följd.


Budgivare 1
5 450 000 kr
2018-01-24 08:09
Budgivare 3
5 400 000 kr
2018-01-23 20:30
Budgivare 1
5 325 000 kr
2018-01-23 10:57
Budgivare 2
5 300 000 kr
2018-01-23 09:45
Budgivare 1
5 250 000 kr
2018-01-22 16:19
Budgivare 2
5 210 000 kr
2018-01-22 16:16
Budgivare 1
5 200 000 kr
2018-01-22 15:45
Visa budhistorik

Sveagatan 2

Bostadsrätt

3 + kök

87kvm

4134 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

5 400 000 kr

Andelstal: 3.9804% Lägenhetsnr: 3 Driftkostnader: 0 kr/år

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Låt oss vara överens om en sak direkt: letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och inte kan leva utan balkong, brädgolv och sekelskiftesatmosfär, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Den som flyttar in brf Nyckelhålets vackra jugendhus kan bland annat se fram emot detta:

* Ett fritt och ljust läge, supercentralt men ändå en bit från Linnégatan.
* Stor västerbalkong med sol från lunch och en bit in på kvällen.
* Rum i fil, massor av snickerier och hundra procent go känsla.
* Alldeles nyrenoverat badrum.

Vår lägenhet ligger på andra våningen i vacker fastighet från 1903, då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Sveagatan kan vara aningen anonym för många, men löper parallellt med Linnégatan från Sveaplan i söder till Skansbergets fot i norr. Här visar vi nu en trea som passar utmärkt både för barnfamiljen och för er som helt enkelt vill bo på allra bästa adress.

De nuvarande ägarna har bott och trivts i lägenheten ända sedan 2009, och har under denna tid låtit helrenovera precis allt: originalgolven har plockats fram under flera lager av plastmattor, köket har gått från enkel standard till hög klass, och badrummet gjordes nytt så sent som 2015.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Nyckelhålet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i en snar framtid finns chans till en rejäl avgiftssänkning.
Föreningen har skrivit avtal med en byggare om försäljning av råvinden, vilket kommer att ge uppemot 13 nya medlemmar och ökade intäkter som följd. I samband med försäljning av vind kommer föreningen att byta tak och samtliga fönster till röda i trä med större glasyta och mer ljus. Om bygglov beviljas ämnar föreningen sänka avgifterna med cirka 20 procent.

Innan vi går in på rum-för-rum-beskrivningen, bara ytterligare några ord om läget: Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. På toffelavstånd finns nämligen en stor Hemköpbutik med synnerligen generösa öppettider. Akuthungrig? Bara lugn. Alldeles runt husknuten finns flera restauranger och kaféer. Utbudet är stort - och bra!

Hall
+
Entré med klinkergolv och plats för förvaring av ytterkläder. Alldeles till höger om entrén finns en charmig inre hall i vinkel som ger bra förvaring bakom profilerade skjutdörrar. Dessutom två inbyggda garderober med vackra spegeldörrar. De ursprungliga trägolven är framtagna, liksom i resten av lägenheten. Vackra pardörrar leder in till vardagsrummet.

Kök
+
Brädgolv, vit inredning och rostfria vitvaror ger köket riktigt fina kontraster. Formen är oregelbunden mot trapphuset, men här finns plats för många runt matbordet. Köksinredningen går i vinkel och avsaknaden av överskåp gör att köket känns luftigt och stort. Induktionshäll, kaffemaskin och integrerad kyl och frys såklart. Fönster ut mot innergården.

Vardagsrum
+
Tre höga fönster mot sydväst ger extremt bra ljus. På kortsidan av rummet finns en igensatt öppning in mot sovrummet som med stor sannolikhet går att öppna upp om så önskas. På motsatt sida finns en vacker kakelugn (ej i bruk, men föreningen har sagt ok till att öppna upp) som blir ett blickfång i detta vardagsrum. Mot hörnrummet i fil finns plats för pardörrar. De är inköpta och ingår i köpet, men de nya ägarna får själva montera dem.

Tornrum
+
Ett luftigt och ljust rum, väldigt tilltalande med mjukt rundad vägg och charmiga vinklar. Fungerar i dag som matsal, men kan utanvidare anvä ndas som ett sovrum. Ett rejält fönster mot balkongen i sydväst ger ett gott ljus. I den rundade väggen finns dessutom ett långsmalt fönster varifrån man har viss utsikt över Skansberget i norr. Väggarna är ljusgrå och fina plankgolv även här.

Balkong
+
Balkongen är rejäl ca 1,25 x 3 meter med ett sydvästläge och försedd med ursprungligt smidesräcke.

Badrum
+
I anslutning till den inre hallen och totalrenoverat 2015. Elegant tidsenlig sekelskiftesstil med oktagonmönstrad klinker i marmor och inredning från det exklusiva Burlington. Rektangulärt vitt kakel med vita fogar, vägghängd wc-stol. Extra elegant handfat och blandare. Dessutom: slut på köerna till duschen - här finns plats för två!

Sovrum
+
Vägg i vägg med badrummet ligger det mysiga sovrummet med plats för dubbelsäng med sängbord. Väggarna är vita, golvet består av brädor från tiden då huset byggdes. Två rejäla fönster ger gott ljusinsläpp. För den som vill öppna upp mellan sovrum och vardagsrum borde detta vara möjligt, då grannen några trappor upp har gjort detta.

Övrigt
+
Till lägenheten hör två vindsförråd om vardera ca 4 kvm. Fastigheten är ansluten till bredbandsnät via Comhem. I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstaden) ca 635 kr/månad. Föreningens tvättstuga ligger i källaren.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Förening

Brf Nyckelhålet

Ända sedan brf Nyckelhålet förvärvade huset 1994 har det varit en extremt eftertraktad fastighet att bo i med höga priser på de lägenheter som sålts genom åren. Exakt varför det är så är svårt att svara på. Kanske är det läget intill Skansberget med ett lite stillsammare tempo en bit från Linnégatans puls? Kanske är fastighetens speciella utseende med dess rundade jugendinspirerade form och karaktäristiska nyckelhålsport? Kanske är det lägenheternas tidstypiska charm med roliga vinklar och vrår? Sannolikt är att det lite av varje som bidragit till det stora intresset.

Bonusinfo: Brf Nyckelhålets entré har röstats fram som Göteborgs vackraste och för många är Nyckelhålet ett landmärke i staden.

I dag består föreningen av totalt 33 lägenheter varav 30 är bostadsrätter och 3 hyresrätter, ägda av föreningen. Det finns tre trapphus, huvudtrapphuset A som är det lite pampigare och mer välbevarat samt B & C - trapphusen som nås från gården. Någon hiss finns inte i huset. I källaren finns en fräsch tvättstuga - mycket lättbokad - och med ett flertal bra tvättmaskiner, torktumlare samt separat torkrum. Vidare finns ett rum för cykelförvaring samt en stor funktionell hobbylokal tillgänglig för de boende i föreningen. I markplan mot Sveagatan har föreningen två lokaler som genererar hyresintäkter. En större lokal som inhyser en populär cykelaffär samt en mindre lokal som fungerar som förråd åt en stylingfirma.

På föreningens innergård finns förutom en del växter plats för utemöbler, cykelställ och soprum (med källsortering). Det finns även två grillar som kan disponeras av de boende i huset.

Fastigheten är belägen vid foten av Skansberget, en grön och lummig oas. På toppen återfinns Skansen Kronan, en försvarsanläggning som byggdes 1687-1689, i syfte att försvara staden från Danskarna. Numera är berget ett populärt ställe, inte minst för alla hundälskare, och många andra som vill picknicka eller bara se staden från ovan - från toppen är det en storslagen utsikt åt alla väderstreck. I det gamla soldattorpet precis bredvid Skansen Kronan finns ett sommaröppet kafé som serverar hembakat, glass, bullar med mera. Nyrenoverat och möblerat i originalskick från 1800-talet!

Föreningens ekonomi
Sedan 1994 då föreningen förvärvade fastigheten har inte mindre än 7 hyresrätter upplåtits till bostadsrätter och sålts av föreningen, senaste under våren 2012. Försäljningarna genererade stora intäkter som har använts dels till att amortera på föreningens lån dels plöjts in i fastigheten i form av reparationer och underhåll. De tre kvarvarande hyresrätterna är en latent tillgång som kan frigöras om och när hyresgästerna säger upp hyresavtalen. Totalt står hyresintäkter från lokaler samt hyresrätter för ca 22 procent av årsomsättningen. Under 2008 och 2009 togs ett större lån för att finansiera ett omfattande renoveringsarbete. Föreningens nuvarande lån är på ca 8,4 mkr. Det innebär en skuld på 4 051 kr/kvm vilket är långt under snittet i Göteborg som ligger på drygt 6 000 kr/kvm. Avgiften per kvadratmeter och år är 581 kr vilket fortfarande är under genomsnittet för liknande fastigheter i området.

Genomförda renoveringar
Fastigheten har löpande renoverats sedan det uppfördes 1903. Bland de större insatserna kan nämnas: stambyte inklusive el- och vattenstammar 1978. Renovering utanpåliggande balkonger mot Sveagatan 1999. Omfattande renovering av föreningens tre trapphus 2001. Grundbesiktning och uppsättning av avvägningsdubb 2002. Under en stor del av 2008 och en bit in på 2009 lät föreningen utföra en mycket omfattande renovering av fasad samt fönster mot gatan. Då passade man även på att byta ut de försänkta balkongerna ovan huvudentrén samt måla plåttaket. Under våren 2009 slutfördes sista etappen av projektet vilket innefattade att bygga om föreningens charmiga förträdgård till originalskick med gräsmatta, gatsten, tidstypiskt smidesräcke mm. Under 2013, byttes gårdsporten mot Risåsgatan samt bägge dörrar till B och C-trapphusen, fina ekportar tillverkas i en tidstypisk stil. Även staketet mot granngården byttes ut. Insatsen finansieras med eget kapital.
Avloppsrören i bottenplattan har under våren-17 relinats.

Kommande renoveringar
Den engagerade och drivna styrelsen har under våren röstat igenom att sälja vindarna och styrelsen har alldeles nyligen träffat ett avtal med 4D som entreprenör. Man är klar med upphandlingen och det är tal om 13 nya lägenheter, dock inte fastställt ännu. Om/när bygglovet går igenom så kommer 4D att köpa loss ytan och ha hand om bygget av vindarna. Om bygglovet går igenom så kommer det att stärka ekonomin ytterligare samt att finansiera kommande underhållsprojekt såsom byte av tak och fönster som planeras i samband med bygget. Försäljningen av vinden kommer att energieffektivisera byggnaden, konvertera död yta till betalande yta och förhoppningsvis ge ett kapitalöverskott till föreningen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2/3-glas

Energiprestanda: Ingen deklaration har utförts

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!