Sveagatan 2 A

Välkommen till en osedvanligt snygg och personligt inredd trea i eftertraktade brf Nyckelhålet. Charmiga vinklar, högt i tak, pardörrar och brädgolv i alla rum. Rymligt kök med matplats. Våning 2 av 5. Stor västerbalkong. Föreningen har sålt råvinden med planerad avgiftssänkning om ca 20 procent som följd.


Sveagatan 2 A

Bostadsrätt

3 + kök

4134 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

87kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Låt oss vara överens om en sak direkt: letar ni lägenhet bland A-lägen i innerstaden och inte kan leva utan balkong, brädgolv och sekelskiftesatmosfär, så blir det förmodligen inte bättre än så här. Den som flyttar in brf Nyckelhålets vackra jugendhus kan bland annat se fram emot detta:

* Ett fritt och ljust läge, supercentralt men ändå en bit från Linnégatan.
* Stor västerbalkong med sol från lunch och en bit in på kvällen.
* Rum i fil, massor av snickerier och hundra procent go känsla.
* Alldeles nyrenoverat badrum.

Vår lägenhet ligger på andra våningen i vacker fastighet från 1903, då Oscar II var kung över Sverige och Norge - och en liter mjölk kostade 15 öre. Sveagatan kan vara aningen anonym för många, men löper parallellt med Linnégatan från Sveaplan i söder till Skansbergets fot i norr. Här visar vi nu en trea som passar utmärkt både för barnfamiljen och för er som helt enkelt vill bo på allra bästa adress.

De nuvarande ägarna har bott och trivts i lägenheten ända sedan 2009, och har under denna tid låtit helrenovera precis allt: originalgolven har plockats fram under flera lager av plastmattor, köket har gått från enkel standard till hög klass, och badrummet gjordes nytt så sent som 2015.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdel. Dessutom: förutom en lägenhet i bra skick, så har du här chansen att bli medlem i en etablerad bostadsrättsförening i bästa läge. Brf Nyckelhålet har tagit mycket väl hand om sin fastighet och i en snar framtid finns chans till en rejäl avgiftssänkning.
Föreningen har skrivit avtal med en byggare om försäljning av råvinden, vilket kommer att ge uppemot 13 nya medlemmar och ökade intäkter som följd. I samband med försäljning av vind kommer föreningen att byta tak och samtliga fönster till röda i trä med större glasyta och mer ljus. Om bygglov beviljas ämnar föreningen sänka avgifterna med cirka 20 procent.

Innan vi går in på rum-för-rum-beskrivningen, bara ytterligare några ord om läget: Hungrig och tomt i kylen? Inga problem. På toffelavstånd finns nämligen en stor Hemköpbutik med synnerligen generösa öppettider. Akuthungrig? Bara lugn. Alldeles runt husknuten finns flera restauranger och kaféer. Utbudet är stort - och bra!

Hall
+
Entré med klinkergolv och plats för förvaring av ytterkläder. Alldeles till höger om entrén finns en charmig inre hall i vinkel som ger bra förvaring bakom profilerade skjutdörrar. Dessutom två inbyggda garderober med vackra spegeldörrar. De ursprungliga trägolven är framtagna, liksom i resten av lägenheten. Vackra pardörrar leder in till vardagsrummet.

Kök
+
Brädgolv, vit inredning och rostfria vitvaror ger köket riktigt fina kontraster. Formen är oregelbunden mot trapphuset, men här finns plats för många runt matbordet. Köksinredningen går i vinkel och avsaknaden av överskåp gör att köket känns luftigt och stort. Induktionshäll, kaffemaskin och integrerad kyl och frys såklart. Fönster ut mot innergården.

Vardagsrum
+
Tre höga fönster mot sydväst ger extremt bra ljus. På kortsidan av rummet finns en igensatt öppning in mot sovrummet som med stor sannolikhet går att öppna upp om så önskas. På motsatt sida finns en vacker kakelugn (ej i bruk, men föreningen har sagt ok till att öppna upp) som blir ett blickfång i detta vardagsrum. Mot hörnrummet i fil finns plats för pardörrar. De är inköpta och ingår i köpet, men de nya ägarna får själva montera dem.

Tornrum
+
Ett luftigt och ljust rum, väldigt tilltalande med mjukt rundad vägg och charmiga vinklar. Fungerar i dag som matsal, men kan utanvidare anvä ndas som ett sovrum. Ett rejält fönster mot balkongen i sydväst ger ett gott ljus. I den rundade väggen finns dessutom ett långsmalt fönster varifrån man har viss utsikt över Skansberget i norr. Väggarna är ljusgrå och fina plankgolv även här.

Balkong
+
Balkongen är rejäl ca 1,25 x 3 meter med ett sydvästläge och försedd med ursprungligt smidesräcke.

Badrum
+
I anslutning till den inre hallen och totalrenoverat 2015. Elegant tidsenlig sekelskiftesstil med oktagonmönstrad klinker i marmor och inredning från det exklusiva Burlington. Rektangulärt vitt kakel med vita fogar, vägghängd wc-stol. Extra elegant handfat och blandare. Dessutom: slut på köerna till duschen - här finns plats för två!

Sovrum
+
Vägg i vägg med badrummet ligger det mysiga sovrummet med plats för dubbelsäng med sängbord. Väggarna är vita, golvet består av brädor från tiden då huset byggdes. Två rejäla fönster ger gott ljusinsläpp. För den som vill öppna upp mellan sovrum och vardagsrum borde detta vara möjligt, då grannen några trappor upp har gjort detta.

Övrigt
+
Till lägenheten hör två vindsförråd om vardera ca 4 kvm. Fastigheten är ansluten till bredbandsnät via Comhem. I området gäller boendeparkering (område M som täcker in stora delar av innerstaden) ca 635 kr/månad. Föreningens tvättstuga ligger i källaren.

Ansvarig Mäklare

Tony Henschel

Partner/ Reg Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!