Sveagatan 23 A

Stilfull & vacker 20-talstvåa belägen högst upp (vindslägenhet över) i renoverad fastighet med hiss. Drömlik västerbalkong med många soltimmar & fri vy över en öppen innergård. Renoverat kök med stor matplats & badrum med TM. Stavparkett, stilren stuckatur, spegeldörrar & spröjsade fönster. Stabil BRF med hyresintäkter.


Sveagatan 23 A

Bostadsrätt

2 + Kök

4334 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

66kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Högst upp i vacker 20-talsfastighet har Alvhem nöjet att presentera en mycket charmig tvåa om 66 kvm som bör tilltala dig som söker det lilla extra. Att bo högst upp med hiss som går hela vägen till dörren är ett krav som många har. Frihetskänslan i lägenheten är enorm med sol som letar sig in hela dagen från öster och väster. Det höga och insynsskyddade läget ger ett behagligt lugn och när man blickar ut över himlen och takåsarna, är det svårt att tro att läget är så centralt. Köket är renoverat och ovanligt stort med plats för ett rejält matbord. Även badrummet är renoverat med tvättmaskin som bidrar till en skönare vardag. Samtliga ytskikt har målats i en ljus kulör som fint harmonierar med de vackra 20-talsdetaljerna i form av stuckaturer, takrosetter, stavparkett, spröjsade fönster med marmorbräden, generös takhöjd och spegeldörrar. Fem våningar ner sjuder hela området av liv, från Sveaplan till Linnégatan och Skanstorget, och känns nästan som en liten stad i staden. Övre Husargatan har fått ett rejält lyft och så även Sveaplan som utvecklats till piazza med träd och uteserveringar. Längs Nordenskiöldsgatan trängs ett rikt utbud av små charmiga kvartersbutiker. I närheten finns också asiatiska Dubbel Dubbel, tjeckiska Gyllene Prag, japanska Ramen-ya, samt den välbesökta ekologiska butiken Fram. Du behöver inte gå många meter för helgbrunchen då amerikanska och femtiotalsinspirerade Egg & Milk huserar i markplan alldeles runt hörnet. En tvärgata bort ligger Linnégatan med alla uteserveringar och några kvarter bort njuter många göteborgare av härliga Slottsskogen. Naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar lämpar sig perfekt för både löpning och cykling. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen.

Hall
+
Det sägs att ett första intryck alltid är bestående. I detta fall kan det inte bli bättre. Redan när man öppnat dörren och skymtat hallen med den tilltagna takhöjden känns det som man har hittat hem. Hissen går hela vägen upp till ytterdörren. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och den genomgående planlösningen gör solens strålar närvarande. Gamla patinerade dörrar, utmärkt underhållna, har sin självklara plats i lägenheten. Som påminnelser och länkar till fastighetens historia. Klampa in med jordiga stövlar, höga klackar eller barfota. Gör vad du vill för du möts av ett golv med italiensk skiffer med underliggande golvvärme, vilket både är snyggt och klarar alla påfrestningar. Väggarna är målade i en vit diskret ton som smakfullt framhäver det vackra golvet. På väggen hänger ett vitt skåp med infällda downlights. Perfekt för mössor och vantar. Hallen lämnar också plats för en sittmöbel och exempelvis en spegel.

Inre hall
+
I mitten av lägenheten finns ett utrymme som får detta hem att kännas som en 2,5: a. Här finns det gott om plats för att skapa en arbetsplats eller alternativs mer förvaringsmöjligheter i form av skjutdörrsgarderober. Idag är detta lite av lägenhetens nav med genomgång till samtliga rum. För den som gillar att jobba hemma kan här ett perfekt kontor skapas eller för den som älskar böcker - ett bibliotek med läshörna. I övrigt finns här idag en fåtölj och en byrå. Välj fritt - bara fantasin sätter begränsningarna!

Sovrum
+
Med utgång till en nybyggd smidesbalkong erbjuder sovrummet en vy och ett lugn utöver det vanliga. Den öppna innergården med utsikt över Linnés takåsar i väster är inte bara vacker att vila blicken på, det höga västerläget gör att balkongen badar i sol. Från lunch till sen kväll kan man här njuta av en god bok eller middagen. Om sommaren kan man sova med balkongdörrarna öppna utan att störas av trafiken. Det vitmålade taket ramas in av en stilren stuckatur och rummet rymmer gott och väl en dubbelsäng en byrå och varför inte en fåtölj? Direkt in till vänster, bakom en oerhört vacker spegeldörr, döljer sig en inbyggd garderob. Förutom denna har man låtit bygga ett garderobssystem längs hela den högra väggen som erbjuder gott om plats för båda hans och hennes kläder. Väggarna är målade i en sval vit ton och den oljade ekparketten förgyller intrycket.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger det renoverade badrummet som är smakfullt inrett med vit kommod och handfat, översittande spegel, wc-stol, handdukstork och rymlig dusch med vikbara glasväggar. Badrummet inrymmer också en tvättmaskin vilket gör det bekvämt att tvätta även om föreningens gemensamma tvättstuga är lättillgänglig via hissen. Väggarna är kaklade i klassiskt vitt och själva duschdelen är snyggt inramad av ett mindre grågrönt mosaikkakel. Golvet pryds av mörkgrå klinker med underliggande golvvärme. I taket sitter infällda spotlights med dimmer. Ovanför toaletten sitter ett vitt vägghängts skåp för extra förvaring.

Kök
+
Ursprungligen var köket betydligt mindre till förmån för en liten kammare som låg intill. Idag har dessa två mindre rum förvandlats till ett stort och mycket trivsamt kök med gott om plats för både matlagning och umgänge. Två höga originalfönster i väster ger ett ljusinsläpp som är svårt att finna i en storstad. Det höga läget mot den öppna gården ger en frihetskänsla utöver det vanliga. Själva köksinredningen går i diskreta materialval. Gräddvita släta köksluckor och maskinell utrustning i rostfritt. En påkostad gasspis med elektrisk ugn visar att ingenting är lämnat år slumpen och en integrerad diskmaskin tar bekvämt hand om disken. Ovan den granitliknande arbetsbänken sitter ett vitt klassiskt kakel - allt upplyst av downlights. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av oljad ekparkett. Bakom en bevarad originaldörr gömmer sig ett rymligt städskåp/skafferi. Själva matplatsen är luftig och runt matbordet ryms ca 6-8 personer.

Vardagsrum
+
I förlängningen till den inre hallen följer vardagsrummet som bokstavligen badar i ljus tack vare det höga läget i huset och originalfönstret i öster. Den genomgående planlösningen ger rymd och liv. Vacker stavparkett av ek och ljusa kulörer ger en ljus bas att inreda efter. Stilren stuckatur och takrosett ramar in rummet som är som gjort för umgänge och samvaro. Här ryms både soffgrupp, bokhylla, tv-möbel och fåtölj.

Övrigt
+
Till lägenheten medföljer ett förråd beläget i gårdshuset på innergården i anslutning till fastigheten.

Ansvarig Mäklare

Sandra Guerrero

Partner/Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Assisterande Mäklare

Andreas Lundberg

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!