Vegagatan 52

Vacker sekelskifteslägenhet i Brf Oliven. Välplanerad med ett fint läge med slottsskogen som närmsta granne. Bra planlösning, vackra brädgolv och två bra sovrum, stor balkong. Mycket bra Brf, fastighet i toppskick med låg avgift där bredband ingår. Hiss finns


Vegagatan 52

Bostadsrätt

3 + kök

3430 kr/mån

3 av 6 (hiss finns)

83kvm

Rum för rum

Allmänt
+
I denna vackra välskötta fastighet i Jugendstil, med anor från tidigt 1900-tal, ligger denna välplanerade trea om 83 kvm på våning tre. Pampiga rum i fil, vackra såpade brädgolv, höga fotlister. En stor härlig balkong återfinns in mot den grönskande innergården. Här bor man med ett lugnt läge, högt över storstadens puls, men ändå med direkt närhet till naturen. Låg avgift där bredband ingår.

Föreningen är en historia i sig. Med sin långa bakgrund och exceptionellt goda ekonomi utgör den en av de stabilaste och starkaste föreningarna i Göteborg. En fastighet i utomordentligt gott skick och en av få föreningar som har installerat bergvärme. Trots fastighetens utmärkta läge, mitt i Linné, bjuds de boende på en avkopplande miljö med en blomstrande öppen innergård med sittgrupper och planteringar, grillmöjligheter och en fin lekplats för de mindre. Dessutom finns Slottsskogens alla promenadstråk, Botaniska trädgården och det vackra naturreservatet i Änggårdsbergen alldeles i närheten.
I hörnet på fastigheten finns den lilla kvartersbutiken "Oliven" som hyrt in sig i huset sedan urminnes tider och är ett uppskattat mervärde. Med trevlig personal och ett rikt utbud av fräsch färdigmat, delikatesser och alla tänkbara livsmedel till humana priser. Öppettiderna är så generösa att man sällan behöver planera sina inköp. Saknas mjölk eller nybakat bröd till frukosten tar det bara någon minut att slinka ner till Oliven. Behöver man handla lite mer finns annars en välsorterad Hemköpsbutik bara ett kvarter bort. FRAM Ekolivs, som påminner om en lanthandel, har fint surdegsbröd.

Även tvätthanteringen fungerar smidigt. Med två välutrustade och fräscha tvättstugor, en i respektive trapphus, de är få som använder den då de flesta har egen tvättmaskin. Tvättstugan finns dessutom lättillgänglig alldeles intill hissdörren i entréplan. Till lägenheten medföljer ett källarförråd på ca 6 kvm.

Hall
+
Hallen är rymlig och välkomnande med öppningar till lägenhetens alla rum och nyinlagt såpat brädgolv som fint löper vidare in i lägenheten.
I en nisch, alldeles till höger, finns plats för skor och jackor och lite längre in finns ytterligare tre garderober. Vill man ha in fler garderober, eller andra möbler, så finns utrymme.

Kök
+
Köket ligger till höger om hallen och renoverades av nuvarande ägare för några år sedan. Ett trivsamt kök i lantligt stil med profilerade luckor. De många skåpen erbjuder bra förvaring. Vitvaror i form av induktionshäll, ugn, kyl/frys och diskmaskin samt fläkt. Vid det vackra fönstret finns det gott om plats för ett matbord. Möjligheten finns här att öppna upp emot vardagsrummet (andra i huset har gjort det).


Vardagsrum
+
Ett ljust och rymligt rum med gott om plats för både en rejäl soffgrupp och matbord för många matgäster. En enkel stuckatur samt takrosett pryder taket i detta rum. Det stora fönsterpartiet, ett smycke i sig, gör att ljuset flödar in en stor del av dagen. Väggarna är perfekt släta och det är höga profilerade listverk runt om. Golven är precis nyslipade och behandling har gjorts med lut och såpa, det klart vackraste och skönaste att gå på. Breda pardörrar öppnar upp mot sovrummet.

Sovrum
+
Höga pardörrar i original skiljer lägenhetens största sovrum och vardagsrummet åt. Även här vackra såpbehandlade originalgolv. Väggarna är släta och målade i en bruten grå kulör vilket lyfter fram snickerierna och stuckaturen. Här finns hela sex garderober.

Lägenhetens mindre sovrum ligger mot den lugna innergården. Här finns plats för dubbelsäng om man vill, annars är det ett perfekt extra rum. Här ligger nyinlagt brädgolv och förvaring finns i form av en garderob.
Två tidstypiska, höga pardörrar leder ut till den härliga balkongen varifrån man har en fin vy över den luftiga och öppna innergården. Läget är åt öster med sol på morgonen och dagen. Ovanligt stor - inte mindre än fem kvadratmeter och enormt användbar. Här kan lätt 4 personer få plats.

Badrum
+
Badrummet ligger i anslutning till hallen, ett funktionellt badrum med vitt väggkakel och en våtrumsmatta. Till höger finns ett praktiskt badrumsskåp. I dagsläget finns här ett badkar men utrymmesmässigt går det att ersätta med dusch och tvättmaskin om köparen så önskar. Handdukstorken håller handukarna varma.

Ansvarig Mäklare

Jim Wetterling

Partner/ Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 17

jim@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!