Wijkandersplatsen 1

En mycket smakfullt renoverad funkisdröm,som badar i söderljus. Yteffektiv planlösning och välbevarade funkisattribut såsom nyrenoverade originalfönster, fiskbensparkett och fönsterbrädor i sten. Stor balkong mot lugn gård. En 30 år gammal förening med välskött fastighet och låg belåning.


Wijkandersplatsen 1

Bostadsrätt

2 + Kök

2249 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

52kvm

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Ett obeskrivligt lugn ramar in de röda tegelhusen uppe på kullen i anrika Nedre Johanneberg. Att promenera runt i stadsdelen inger än känsla av lugn och harmoni sitt centrala läge till trots. Med grönskan utanför dörren och fågelkvitter i träden är det svårt att tro att man befinner sig i en storstad. Även omgivningarna har allt du kan önska; några minuters promenad bort erbjuder Göteborgs paradgata Avenyn ett stort utbud av restauranger, butiker och ett rikt kulturliv med stadsteatern, konserthuset samt konstmuseet. Grönskan vid Humanisten och Näckrosdammen nås med lätthet, likaså Chalmers och Kapellplatsen där du finner ett flertal olika affärer, träningsanläggningar, en välsorterad livsmedelsbutik och goda kommunikationer. Är ni sugna på en smakrik och fyllig kopp kaffe så hittar ni Mahogny längst ner på Gibraltargatan. Gibraltargatan kan även stoltsera med den nyöppnade restaurangen BOV som bakar stans godaste pizzor. Eller varför inte slå på stort och besöka välrenommerade gourmétkrogen Thörnströms Kök som ni finner runt hörnet på Teknologgatan.

I ett välskött tegelhus anno 1935, beläget i ett lugnt och fritt läge har vi nu nöjet att presentera en perfekt planerad 52-kvadratare. Med fritt och insynsskyddat läge och renoverad med finish utöver det vanliga har du här ditt drömhem. Mycket av den ursprungliga 30-talscharmen finns bevarad i form av fina profilerade lister, djupa fönsternischer, parkett i olika stavläggningar samt vackra tidstypiska dörrar och fönster.

Vi går igenom bostaden rum för rum:

Entré
+
Trapphuset är ett ypperligt exempel på hur välskött huset är. Vacker Kålmårdsmarmor utgör golvet i entrén och här är det alltid snyggt och prydligt. Lägenheterna har ljusgrå säkerhetsdörrar som ger bra ljudisolering mot trappen i sten.
Vi kliver in i hallen som erbjuder gott om förvaring i en originalgarderob samt en stor klädkammare längre in. Hallen knyter samman bostadens rum och här ifrån nås badrummet. Väggar, tak och lister har spacklats och målats 2016/2017 och finishen är perfekt. Kulören är ljusgrå, färgkod S1500-N, en kulör som fint framhäver listerna som troligen är i original. Golvet utgörs av enstavig ekparkett.

Kök
+
Direkt till vänster ligger det oerhört stilsäkra köket som renoverats 2017 på ett väldigt trendsäkert sätt. Stommar, luckor och en del vitvaror är från IKEA och sedan har det lagts fokus på exklusiva detaljer. Till exempel en diskbänk i Carrarramarmor som fortsätter upp på väggen, beslag i krom från Byggfabriken och en varmluftsugn och gashäll från SMEG. Övriga maskiner är integrerad kyl/frys och diskmaskin. Väggarna är målade i samma grå kulör som i hallen och på golvet ligger ny fiskbensparkett som lagts enligt traditionell metod. Invid fönstret möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 4 personer.

Sovrum/Balkong
+
Vägg i vägg med köket ligger sovrummet och här är också utgången till balkongen. Bredden på rummet är 1,98 m vilket gör att du får in en fullstor dubbelsäng. Rummets längd gör att det får plats någon typ av förvaringsmöbel. Här har säljaren valt en mycket populär väggfärg från Jotun som heter "Vallmofrö" och på golvet ligger enstavig ekparkett som är så typiskt 30-talet. Här sover du i ett lugnt gårdsläge och med utgång via vackra pardörrar når du en fantastisk balkong om ca 5 kvm. Även vintertid är balkongen lummigt inbäddad i murgröna som klänger sig utmed muren. Innergården är så pass stor att sovrummet blir nästintill helt insynsskyddat.

Vardagsrummet
+
Vi går in igen och kikar in i vardagsrummet. På vägen hit passerar du en inre hall där man förslagsvis har ett skrivbord, en snygg läsfåtölj eller ytterligare en förvaringsmöbel av något slag. Själva vardagsrummet är kvadratiskt till utformningen med ett stort fönsterparti på den bortre väggen. Rummet är med andra ord lätt att inreda med de möbler man önskar och det finns plats för matsalsbord om så önskas. Fönsterpartiet som tar upp stora delar av väggen ligger i rakt söderläge och dessutom med vy över parken utanför. Högt i tak, nätt stuckatur, takrosett, fiskbensparkett samt ett helt insynsskyddat läge som på sommaren bjuder på en härlig grönska utanför fönstret - det är vad jag kallar ett hem för den kräsne.

Badrum
+
Ett väldisponerat badrum med helkaklade väggar, dusch och handfat. Kakel på väggarna och klinkers på golvet. Ett väggfast skåp står för förvaringen.

Ansvarig Mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!