Dela

Linda Staaw

Det var våren 2011. Jag och min sambo sitter i en mysig men annorlunda butik/mäkleri/hunddagis/café-liknade lokal i Linnéstaden. Vår bostadsrättsförening har årsstämma. Vi sitter på allt från trädgårdsstolar till gamla charmiga kökssoffor till klassiska Y-stolar och äter en ljuvlig chokladkaka. Inte visste jag då att om dryg ett och ett halvt år är det jag som fixar kaffe och kaka och informerar var toaletterna finns. Det är jag som tänt alla ljus, fixat blommorna, ställt i ordning bord och stolar så att alla ska på plats. Men tänk, så blev det!

I Småland växte jag upp. Jönköping, Barnarp eller rättare sagt Ubbarp. Med en makalöst företagsam och ambitiös pappa lärde jag mig att hårt arbete lönar sig. Vill man något tillräckligt mycket så ser man till att fixa det. Min mamma lärde mig ödmjukhet och skratt, vänlighet och glädje. Och därefter blev jag en servicemänniska. Nöjda kunder med leende ansikten är det som gör min dag på Alvhem!

Mitt och min sambos hem ligger tvärsöver gatan. Bor på nr. 15, jobbar på nr. 16 – man kan tro att jag knappt lämnar Olivedalsgatan! Och visst ligger det en sanning i det, i alla fall är det sällan jag lämnar Linné. Denna mysiga, ombonade och härliga stadsdel är helt klart den bästa i Göteborg. Här finns Bar Italia där kaffet är som bäst, Ethels underbara lyxfrukost med scones och våfflor, familjära Bistro Italiano och härliga Hello Monkey. Vem vill lämna en stadsdel som denna?

Inredning är mångas intresse. För mig handlar inredning om att skapa känslor. Vad vill du känna när du kliver in ett rum? Vilka saker ger dig de känslorna? Hemma hos mig finns saker med själ och värme. Ärvda stolar från en annan generation, ett gediget linneskåp i ek, tapeter skapta med omsorg från Ulricehamn, varma gröna toner på möbler och väggar.


Med noga utvalda inredningsprylar från alla världens hörn skapa jag mitt andra hem här på Alvhem.

Att hitta guldkornen som tilltalar och prylarna som sticker ut, är en utmaning men fantastiskt roligt! Är du bortbjuden och behöver lite tips på en bra ”gå-bort” present? Eller är du slut på ideér och behöver inspireras. Välkommen in!

Min roll på Alvhem är (förutom barnvakt, barista, hundvakt, trädgårdsmästare, elektriker, första diskplockare m.m.) att ansvara för butiken samt att assistera mäklarna med allt möjligt som de kan tänkas behöva. Jag är den första du möter när du kliver in i vår mysiga, familjära miljö på hörnet Olivedalsgatan/Alfhemsgatan i Linnéstaden. För mig finns det inga konstiga frågor eller uppdrag, tro mig, varje dag är det något utöver min arbetsbeskrivning som ska uträttas. Dock är jag inte den du ska prata hundar med, då mitt intresse för de två mysiga katterna hemma är betydligt större.

Jag hoppas att vi ses någon dag. Du är välkommen in för en pratstund, en kopp kaffe eller varför inte bara en inspirationsrunda i vår mysiga butik!

Läs även artikeln 'hemma hos' Linda här.

Vi rekommenderar

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!