Dela

Nils Jacobsson

Jag kommer väl ihåg dagen. Året var 2007. Jag hade precis sagt upp mig efter flera framgångsrika år på ett av Göteborgs större mäklarföretag. Jag satt i bilen på Första Långgatan i Linné och hade ett oerhört viktigt beslut att ta. Valet stod mellan ringa innehavaren av en lokal och acceptera erbjudandet om att ta över avtalet, eller avstå. Lokalen som inhyste ett bageri, låg på hörnet Olivedalsgatan – Alvfemsgatan och skulle vara perfekt för den företagsidé som vuxit fram under ett antal år. Efter flera veckors förhandling hade jag fått ner priset, men det var fortfarande frågan om väldigt mycket pengar för en lokal som dessutom behövde en massiv renovering för att fungera som kombinerat kontor och inredningsbutik. Blev det kontrakt fanns det ingen återvändo. Efter viss vånda slog jag till och det ångrar jag inte en sekund.


Efter en viss vånda slog jag till och det ångrar jag inte en sekund

Nils Jacobsson

Efter sex intensiva månader fyllda med planering, rekrytering, renovering, kontakt med hantverkare, framtagning av företagsprofil, kontakter med leverantörer och samarbetspartners och mycket annat, kunde jag och mina härliga kollegor på Alvhem, slå upp portarna. Invigningskvällen blev otroligt lyckad med över 200 gäster som kom, minglade i butiken och åt av buffén. Lättnaden var givetvis enorm dagen efter. Vår dröm om att göra något väldigt annorlunda inom en rätt konservativ bransch hade äntligen infriats. Kontoret med all teknik var igång, hemsidan ”up and running” med ett antal lägenheter redan till salu (flera hade väntat med att sälja till vi var klara med allt förarbete) och vår charmiga butik välfylld med läcker och annorlunda inredning.

En förhoppning när vi lanserade företaget var att det skulle fungera som en motvikt till det högt uppskruvade tempo som råder på bostadsmarknaden. Tanken var att våra mäklare skulle förmedla färre lägenheter och därmed få mer tid för varje kund! Lite ”Slow Food” applicerat på mäklarbranschen (läs mer på www.slowfood.com). Vi skulle även ha mer tid över till att ta hand om varandra och inte minst våra härliga fyrbenta vänner. Detta är något vi behöver arbeta vidare på för här har vi inte tyvärr riktigt nått fram, det har helt enkelt gått för bra för oss, med många som vill anlita våra duktiga mäklare.

Priserna på vår nischade marknad - har fortsatt upp med snittpriser på drygt 62 000 kronor per kvadratmeter. Mycket pengar men långsiktigt nog en god affär att köpa en kvalitetslägenhet i dessa attraktiva stadsdelar. Väldigt många människor vill bo i de centrala delarna av Göteborg, och brinner precis som vi för äldre, välbyggda fastigheter - och intresset lär nog inte avta framöver.

Det senaste som hänt på Alvhem är att vi har utökat antalet stadsdelar där vi är verksamma, med Lorensberg och Nedre Johanneberg som ”nya” områden. Parallellt med detta har vi valt att anställa ytterligare två mäklare, för att möta den stora efterfrågan från marknaden.

När jag inte arbetar laddar jag batterierna genom att idrotta - gärna löpning i härlig natur tillsammans med min underbara Jack Russeltik, Tessa. Uppskattar praktiskt, kreativt arbete på mitt lilla sommarhus utanför Bovallstrand. Inspireras som sagt enormt av inredning och åker gärna runt på fritiden och letar fynd till min fina 20-talslägenhet. Annars dansar jag en hel del salsa och bachata; en underbar form av motion samtidigt som man träffar sköna människor under avspända förhållanden. Och sist men inte minst, älskar jag att resa. Provence är en favoritplats som jag gärna återvänder till så ofta jag kan.

Läs även artikeln 'hemma hos' Nils här.

Läs mer om

Vi rekommenderar

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!