En destination för inredningsälskare

Vi brinner för personlig inredning, design och kvalitet. Vårt handplockade sortiment rymmer allt från inredningsdetaljer, väggkonst och möbler till de vackraste bostadsrätterna i Göteborgs innerstad. Båda våra butiker är skapade för att upplevas som ett hem, en inspirerande miljö där vi gör allt för att våra kunder ska trivas lika mycket som vi själva!

Personlig inredning i inspirerande miljö

Vi älskar kontraster och personlig stil. Våra inredningsbutiker i Linné och i Lorensberg är fyllda av utvalda möbler och inredningsprylar som kan hjälpa dig att sätta en personlig prägel på ditt hem. Vi försöker se till att våra butiker alltid känns levande och tilltalande, gärna med utländska influenser. Vi blandar friskt nyare design från Danmark, antika möbler från Frankrike och en hel del svenskt, då företrädesvis lokaltillverkat. 

Hem med historia

Vi älskar hem med historia, där åren och människorna som satt sina spår och lämnat efter sig en patina. Det är därför ingen slump att våra två hem i Linné och i Lorensberg har sin egen berättelse.

Innan vi tog plats i det vackra tjugotalshuset i Linné under 2007 så tjänstgjorde lokalen som kvarterets bageri. Det snygga, svartvita klinkergolvet har vi behållit, men istället för nybakat bröd doftar här nu gott av tvålar, värmeljus, tjärat snöre och inte minst nyrostade kaffebönor. Vårt nya hem i Lorensberg, den ikoniska hörnlokalen på Södra Vägen 51, var tidigare en järnhandel. Det är många Göteborgare som har minnen från gamla Justus Järn och det arvet vill vi föra vidare. Vi har noggrannt renoverat allt från golv, väggar och tak och samtidigt försökt bevara det som funnits kvar sedan 1924. 

Att vi som arbetar på Alvhem trivs i denna vackra miljö, och därmed gör ett bättre jobb, är självklart ett stort plus. Hit är alla välkomna - både köpare och säljare, såväl barnvagnsrullare som hundägare. Vi hoppas du ska bli lika inspirerad som vi.

På vår blogg kan du bland annat följa vad som händer i våra butiker.

Bloggat: Butiken

Sedan ett halvår tillbaka har vi jobbat med att renovera och skapa ett nytt Alvhem i Lorensberg. Allt från golv, väggar, tak, kök och badrum till inredning, tapeter och belysning. Vi har sökt i husets historia för att bevara och förvalta arvet från 1924. Vi har inspirerats av gedigna material, former, mönster och design. Resultatet? En ny destination för er som brinner för det goda boendet lika mycket som vi! Hos oss hittar du allt från inredningsdetaljer, väggkonst och möbler till de vackraste bostadsrätterna i Göteborgs innerstad. Varmt välkommen att fira med oss och inspireras av vårens nyheter. Caroline och Linda finns på plats hela öppningshelgen!