Etta med sovalkov blev lyxig tvåa

När Viktor och Mari köpte sin lägenhet på Kastellgatan 14 var det en etta med sovalkov. Köket och vardagsrummet var separat och emellan fanns sovplatsen, med ingång från kök och hall.

 

Efter ägarnas handpåläggning och sinne för detaljer är lägenheten en helt annan. Efter en omfattande renovering har köket blivit sovrum, den gamla sovalkoven har blivit kök, med öppning mot vardagsrum och hall. Men det är inte bara en alldeles genial planlösning som gör detta hem så unikt. Det är Mari och Viktors utsökta smak från ytskikt till interiör som skapar magi.

Nedan ser ni rum för rum hur förvandlingen av dessa 67,6 kvm gått till.

 

I köket valdes en tysk kalksten (Jura) med inredning från Kvik.

Öppningen mellan vardagsrum, hall och kök är betydligt mer praktisk och stilmässigt har man skapat en fantastiskt läcker övergång mellan de olika rummen.

 

Fiskbensparketten har slipats och behandlats med vitpigmenterad hårdvax.

Det ljuvliga sovrummet har platsbyggda garderober som backdrop och skiljeväggen mellan kök och sovrum blir en feature i sig.

Vardagsrummet i förvandling. Med ny färg och behandling av fiskbensparketten har rummet fått ett nytt uttryck.

Den fina röda tråden går i milda toner av varmgrått, sand och vitt.

 

Styling: Sarah Widman, Elin Kickén och Evalotta Sundling.

 

 

 

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!