Nytt hem, ny trädgård

Inredning

Att visa en bostads fulla potential inför en försäljning är en självklarhet för oss här på Alvhem. Det kan handla om en magisk utsikt vi vill att potentiella köpare ska ta del av, att visa möjligheten till ett extra stort matbord eller att det går att skapa en mer social planlösning genom att ta ner – eller sätta upp – en vägg. Med hjälp av bilder, både detaljbilder och översiktsbilder, samt planskisser förstärker vi känslan av ett hem man som köpare vill flytta rätt in i. Gärna direkt efter visning. Samma filosofi har vi kring trädgården.

Kanske finns där en favoritplats där morgonkaffet kan intas i perfekt lä eller en yta som inbjuder till både kubbspel och krocket? Då är det oerhört viktigt att föra detta vidare till potentiella köpare med ett stort trädgårdssug. Det är nämligen oftast trädgården som är en av anledningarna till att man vill köpa ett hus eller radhus och intresset kring odlande och uteliv har blivit minst lika populärt som att renovera kök och badrum.

Tillsammans med Marie Skoog, som sedan 2014 äger och driver Högadals Trädgårdar, har vi tagit fram en trädgårdstjänst som används och ingår i alla våra villa- och radhusförsäljningar. Marie, som är Diplomerad Trädgårdsarkitekt, hjälper oss att visa trädgårdens nuvarande plan samt trädgårdens potential i ett nytt förslag. Maries filosofi stämmer mycket väl överens med arbetssättet vi på Alvhem strävar efter.

– Trädgården är det första du och dina gäster ser när ni kommer till huset. Den är en del av husets historia och skall spegla husets och ägarens stil i en vacker samklang. Genom att ge form och rumslighet till trädgården blir den ofta mer användbar, lättskött och spännande.
Gå gärna varsamt fram i er trädgård innan ni gör för stora ingrepp. Kanske finns där ett hundra år gammalt äppelträd som inte ger så mycket frukt men som blommar vackert och som, liksom huset, har en själ. Ett sådant träd får du inte uppleva under din livstid om du sätter ett nytt idag. Det kan också finnas gömda, stenlagda gångar och växter som det inte går att få tag på. Med till exempel en professionell beskärning av stora, risiga träd och buskar kan du få ett helt nytt liv och utseende på dina växter som finns på plats. Att ta in en expert kan i slutänden betyda att du sparar både tid och pengar och får en trädgård som tar fram det bästa med ditt hus.

Foto: Anna Edlund, Studio Skatan

Följ gärna Marie på Instagram och kika in hennes hemsida; hogadalstradgardar.se

Fler artiklar

Inredning

Tillbaka till traditionen med Lim & Handtryck

Inredning

Hemma hos Krish och Vijay

Inredning

Våra bästa matbordstips