Nils och Sandra utvecklade
tjänsten till en ny nivå

Alvhems historia startade i början av 2007 då Nils Jacobsson och Sandra Guerrero framgångsrikt jobbade på ett större mäkleri i Göteborg.

Branschen var vid tiden mest fokuserad på försäljning och volym. Att det handlade om någons hem försvann någonstans längs vägen och istället pratade man om ”objekt”. Allt eftersom fler och fler ”objekt” togs in till försäljning minskade engagemanget och kunskapen i den enskilda affären.

Sandra och Nils bar båda på en dröm att utveckla tjänsten till en ny nivå, till ett genuint och mer personligt sätt att bedriva mäkleri. För när alla skulle sälja allting överallt fanns ingen möjlighet att bli riktigt insatt i något. De delar som ligger oss varmast om hjärtat – människorna, bebyggelsehistoria, arkitektur, inredning och långsiktighet – glömdes till stor del bort.

HEM MED HISTORIA. RUM FÖR LIV.

Ur den gemensamma kärleken till Göteborgs vackra, äldre fastigheter föddes Alvhem.

Vi har sedan starten valt att nischa oss till lägenheter – och numera villor! – uppförda mellan 1850 och 1950 med många år av nötning, renoveringar och kärlek från sina tidigare ägare. Vår devis ”Hem med historia, rum för liv” summerar det vi tror på, nämligen att varje hem är unikt och ska marknadsföras för de kvalitéer som finns både inomhus och i kvarteren runtomkring

Vi vill lyfta fram varje hem och dess historia, vi vill skapa en berättelse och upplevelse som påverkar spekulanterna positivt. Varje hem är unikt, bakom fasaden finns människor och liv. Hos Alvhem blir din bostad inte en i mängden.

När vi öppnade vårt första kontor på Olivedalsgatan i Linnéstaden 2007 var vi tre mäklare, en kontorsansvarig och tre hundar. Nu är vi tretton mäklare och elva stycken som arbetar med administration, marknadsföring och i vår butik. Och förutom kontoret i Linné har vi nu även kontor på Stockholmsgatan i Bagaregården och på Södra Vägen i Lorensberg. Det senare delar även lokal med vår inredningsbutik som funnits med sedan starten. Förutom möbler, belysning, inredning och byggnadsvård erbjuder vi personlig inredningshjälp oavsett om du valt att sälja eller köpa din bostad genom oss.
Hur många hundar vi har tillsammans har vi tappat räkningen på för länge sen…

Vi har nu vuxit till ett stort och kreativt team av mäklare, kreatörer, fotografer och inredare som jobbar för det vi tycker så mycket om: husen och människorna som bor och verkar där.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!