Renovering på Södra Vägen

Renovering

Sedan i höstas har vi planerat och skissat på Alvhems nya lokal på Södra Vägen. Ett otroligt spännande arbete med mycket att tänka på och massa möjligheter att bena ut. Sedan början av året har även det stora byggarbetet skridit fram, mycket slit med att först montera ned och göra lokalen tom efter föregående ägare. Vår vision var att bevara så mycket som möjligt av originaldetaljerna. Tyvärr var det inte möjligt med golvet. Vi försökte verkligen men ack, det var för ojämnt, för rött och för trasigt. Istället har vi skapat magi med en blandning av betong, vacker fiskbensparkett och hexagonklinker.

Vi är verkligen så exhalterade nu när det börjar ta form och läggningen av golvet nästan är slutfört. I övrigt så har ventilationen monterats och svartmålats (blev riktigt läckert tycker vi), vårt loft har smidits och placerats ut på kortväggen i det som ska bli butikens yta. För några dagar sedan började vi även på riktigt planera för vackra tapeter som ska pryda väggarna… men det är ännu ett tag kvar för de stora bitarna som ska på plats först innan vi går vidare till slutfasen.

Detta var alltså en liten uppdatering för att visa var i processen vi är. Har ni vägarna förbi får ni hemskt gärna knacka på, Södra Vägen 51 i Lorensberg. Men nu är det alltså på riktigt nedräkning, månaderna har blivit till veckor och inom en väldigt snar framtid kommer vi att öppna upp det som ska bli ännu en härlig Alvhem-butik med kontor och mötesplats. Stay tuned!

 width=

 width=

 width=

Fler artiklar

Renovering

Nyproduktion. Fast ändå gammalproduktion.

Renovering

Låna vår golvslipmaskin!

Renovering

Allt du behöver veta om att installera en kakelugn