HEMMA HOS GUNILLA: DRÖMMEN SLOG IN: 
ÄNTLIGEN ETT HEM MED HÖGT I TAK!

 

Gunilla Backman, kontorsansvarig på Alvhem Linnéstaden, bor i en sekelskiftestvåa på Haga Kyrkogata.

När jag köpte lägenheten
hade inget gjorts sen 70-talet

– Det var en glädjens dag när jag i januari 2014 fick nycklarna till det som kom att bli mitt efterlängtade cityhem i Vasastan. Ända sen jag var liten har jag drömt om en lya mitt i stan med högt i tak, stuckaturer, takrosetter och trägolv. Det var dock läget jag föll för först – en lugn gata men med affärer, krogar och stadspuls runt hörnet. Att planlösningen på 52 kvm sen var genial gjorde inte mitt val svårare.

Hur trivs du i området?

– Jag har bott på en del ställen genom åren men aldrig trivts så bra som nu. Jag älskar att det bara tar 10 minuter att promenera till jobbet, 10 minuter till Kungsportsplatsen och 10 minuter till Slottsskogen. Vasastan har en blandad publik med både äldre och yngre, barnfamiljer, par och ensamstående och det är också det som gör stadsdelen så levande. Och eftersom jag älskar att promenera och röra mig ute blir det många besök i både Slottsskogen, Trädgårdsföreningen och Änggårdsbergen. Sen är det ju väldigt nära ut till havet med. Göteborg är verkligen svårslaget, här finns allt.

Vad är viktigt för att du ska trivas i ditt hem?
– Att det inte är rörigt eller övermöblerat. Jag gillar funktionella saker eller sådant som det finns en tanke eller känsla bakom.

Hur skulle du beskriva ditt hem?
– Mysigt, varmt och välkomnande med personlig stil. Jag älskar att blanda gammalt och nytt, ärvda saker och second hand-fynd tillsammans med nyare inredningsdetaljer. Jag har renoverat ALLT, finns inte detalj som jag inte varit på. När jag köpte lägenheten hade inget gjorts sedan 70-talet men nu är all inredning ny men grunden är gammal och väl omhändertagen.

Var i hemmet trivs du bäst?
– Köket! Härifrån når jag även min fina balkong som förlänger köket vår och sommar.

Favoritmöbel eller inredningsdetalj
– Då måste jag säga min kökskran. Kan man vara kär i en sådan så är jag det, det är inte bara en kran utan ett smycke.

Beskriv en favoritdag hemma!
– Om jag ska vara hemma en hel dag (vilket jag aldrig är) så måste det nog regna och blåsa. Eller vara snöstorm och drivis, då går jag inte ut. Vaknar tidigt och dricker kaffe i sängen tillsammans med en bok av någon favoritförfattare. Jag läser mycket, i alla fall i perioder. Sen röjer jag i garderoberna, slänger skräp och fixar. Det är verkligen härligt att göra när det är dåligt väder ute. Efter det är belöningen nån bra film och glass!
Annars är ju favoritdagen en vårdag med ovanligt varmt väder. Den kan man spendera var som helst och ändå vara lycklig!

Vad gör du när du inte arbetar på Alvhem i Linné?
– Umgås med familj och vänner. Har två fantastiska barn och två lika fantastiska barnbarn.

 

Tack Gunilla för att vi fick hälsa på hemma hos dig!

Tapeten i köket heter Passion Flower och kommer från Sanderson och kökskranen är från Nivito. Köket kommer från Ikea och heter Bodbyn.
Tapeten i sovrummet heter Karlsund 2922 och kommer från Boråstapeter.

 

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!