Chalmersgatan 16

Ambitiöst renoverad sekelskiftestrea där allt är genomgånget in i minsta detalj. Ljusa brädgolv i hela lägenheten, smakfullt renoverat kök och runtgående, öppen planlösning. Elektriciteten är infräst i väggarna och balkongen ligger i sydvästläge. Separat gäst-wc. I princip en skuldfri förening med mycket välskött fastighet. Extremt låg avgift om 1488kr/mån. Välkomna!


Chalmersgatan 16

Bostadsrätt

3 + Kök

106 kvm

1 488 kr/mån

2 av 6 (ej hiss)

enligt överenskommelse

6 950 000 kr

Andelstal: 3,8% Lägenhetsnr: 1101/00012 Driftkostnader: 5 604 kr/år varav El: 3 600 kr / Försäkring: 2 004 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Man blir glad av sådant som är smakfullt och renoverat med känsla. Så var beredd på att mungiporna åker upp till tio i två när du sett detta hem.

Det handlar om ett hem som genomgått en total förvandling de senaste fyra åren. Lägenheten har gått från ordinär till enastående med hjälp av skickliga hantverkare, noggrant utvalda material och stor respekt för det tidiga 1900-talets estetik och design.

Lägenheten ligger på härliga Chalmersgatan, 100m från Vasaparken samt med närhet till flera av Göteborgs bästa restauranger, bästa kvarterskrogar och med stadens kulturutbud inom ett stenkast.

Ägaren har renoverat med finess och tagit i ordentligt. Inget krut är sparat. Se bara den välvårdade stuckaturen eller de nya listerna man låtit göra i samma stil som när huset byggdes och de såpskurade brädgolven som löper genom hela lägenheten. Det är snickeri och finish på hög nivå och gör att hemmet andas kvalitet och personlighet.
Allt är gjort från grunden och det innefattar även att elen frästs in i väggarna (all vertikal el samt el i tak). Jordfelsbrytare är installerad, elkablarna är nydragna och merparten av belysningen är dimbar. Alla eluttag/brytare kommer från prestigemärket Gira. Det finns även fördragna kablar för högtalare till kök, badrum och vardagsrum.

Sammanfattningsvis blir detta ett osedvanligt vackert hem i en av Göteborgs just nu mest attraktiva stadsdelar. Förutom en lägenhet i toppskick, så har du här chansen att bli medlem i en av de lägst belånade bostadsrättsföreningarna i Göteborg, nästintill skuldfri. Brf Kristinelundsgatan 5 har tagit mycket väl hand om sin fastighet och avgifterna är extremt låga. Innergården är lika välskött som fastigheten i sig.

Hall
+
Hallen har bra ytor för avhängningsmöjligheter och binder ihop hela lägenheten. Plankgolven är slipade och såpade. Släta, bredspacklade, vita väggar. Häng av dig jackan och följ med vidare in i lägenheten.

Vardagsrum
+
Rummet är stort och luftigt och erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Den väl tilltagna takhöjden om drygt 3,4 meter gör att blicken automatiskt vandrar upp mot stuckaturen. Imponerade att den funnits där i över 100 år liksom plankorna på golvet som på senare tid har lutats och såpats. Från det stora fönstret kommer ett härligt naturligt ljus. Ta en noggrannare titt på tv:n, som får sin ström via ett dolt uttag. Väldigt snyggt. Här samlas även kablaget för högtalarna och kan enkelt styras med exempelvis Sonos system.

Kök
+
I köket möter sekelskiftet modern minimalism på ett otroligt smakfullt och unikt sätt! Den platsbyggda köksön i grafitgrått som täcks av en helgjuten betongskiva tar för sig i rummet på ett majestätiskt sätt. Stora sociala ytor ger även plats för ett rejält matbord. Känslan av ljus och rymd är påtaglig. Det här köket är skapat för stora middagar och mingel med vänner. På väggen hänger en integrerad kyl/frys och här sitter även två förvaringsskåp. Köket inrymmer även bänkfläkt, ugn, häll samt diskmaskin. Vita väggar, dubbla fönster och originalplank på golvet. Samtliga vitvaror är från Bosch förutom bänkfläkten som kommer från Italienska Fagor.

Inre hall
+
Här har ägaren öppnat lägenheten och skapat ett naturligt nav i lägenheten. Resultatet är mycket lyckat och gör att ljuset når hela vägen från balkongen i sydväst till sovrummen i nordöst.

Sovrum
+
Stort och ljust master bedroom med vackra stuckaturer, vita väggar och vitsåpat brädgolv. En fem meter lång platsbyggd garderob täcker en utav väggarna. Måttbeställda skenor från Silent gliss och mjuka draperier. Rummet som vetter mot den tysta innergården andas lugn och ro.

Gästrum
+
Egentligen är det fel att använda ordet gästrum då storleken snarare påminner om ett master bedroom. Framtagen tegelvägg tillsammans med oregelbundna former ger livfullt intryck. Vita väggar och golvet är vitsåpat.

Balkong
+
En fin förlängning av köket ut mot Chalmersgatan och med en luftig vy mot Kristinelundsgatan. Sydvästläge ger solchans från förmiddagen fram till kvällen mitt på sommaren. Skönt med nylagd trätrall för barfotafötter och balkongen ramas in av ett mörkgrönt smidesräcke. Balkongens imponerande mått om ca 4,4 m bred och 1,2 m djup gör att både planteringar och bord och stolar får plats.

Badrum
+
Otroligt smakfullt och genomtänkt! Nyrenoverat och färdigt i december 2015. Med dubbelhandfat från Duravit och blandare från Hans Grohe och detta tillsammans med golv i carraramarmor ges här en lyxig känsla. Vitt kakel, hexagonformad marmor, inbyggt förvaringsskåp från golv till tak med plats för kombinerad tork/tvättmaskin. Duschvägg i glas och takdusch från Tapwell. Givetvis finns här golvvärme (el) samt handdukstork (vattenburen).

Gäst-wc
+
Nås från den inre hallen och som i hela lägenheten så finns det även här en detalj att fästa blicken på. Kika upp ovanför dörren och se ett vackert överfönster i tidstypisk stil. Golvet har ett grafitgrått hexagonformat klinker från Höganäs.

Ansvarig mäklare

Magnus Vansvik

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

magnus@alvhem.com

Förening

Brf kristinelundsgatan 5

Bostadsrättföreningen Kristinelundsgatan 5 är en av Göteborgs bästa föreningar. Här har man de senast 17 åren genomfört merparten av de stora renoveringar som krävs på en fastighet från sekelskiftet. Lägg därtill att föreningen i princip är skuldfri. Föreningen har en fodran på två lägenheter som valde att inte vara med på kapitaltillskottet. Därav har föreningen en skuld på ca 800 000kr i årsredovisningen (se not 9 i årsresovisningen).

Fastigheten uppfördes 1902 och består av totalt 21 bostadsrätter och 2 affärslokal med hyresrätt. Fastighetens totala yta är enligt senaste taxeringsbeskedet 3064 kvm, varav 2787 kvm utgör lägenhetsyta och 277 kvm lokalyta.

Ekonomi: Brf Kristinelundsgatan 5 är mycket välskött och en av Göteborgs mest attraktiva bostadsrättsföreningar. Den goda ekonomin stärks kontinuerligt av hyresintäkterna från de fina hyreslokalerna i källarplan, där föreningen totalt inbringar ca 474 000kr årligen. Föreningen hade per 2016-12-31 omsättningstillgångar på ca 1 600 000 kr. Finns inga beslut på att förändra avgifterna ytterligare.

Utförda renoveringar:
1999 Omläggning tak
1999 Renovering hiss
2000 Rörstambyte
2000 Renovering balkonger
2000 Omputsning fasad
2001 Ombyggd lokal till lägenheter
2003 Inredning av källare till förråd
2004 Antikvarisk renov. av trapphus
2005 Reling av avloppsstammar
2006 Renovering av innergård & portuppgång
2008 Renovering ventilationssystem
2011 Elstambyte
2014 Komplettering/lagning gatufasad
2014 Målning träfönster entreer mot gata
2014 Lagning puts pigtrapphus
2014 Värmekablar stup-och hängrännor
2014 Underhåll balkonger mot gata
2015 Fjärrvärmecentral utbytt
2015 Dörröppnare entreer
2015 Renovering källarutrymme
2016 Ovk-besiktning
2016 Målning träfönster, entreer mot gård
2016 Underhåll balkonger mot gård
2017 Ventilation Chalmersgatan

Kommande renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig fram till 2041. Det som planeras de närmsta åren är;
2017 Underhåll takfönster
2017 Underhåll radiatorer
2017 Ersättning av portlåssystem
2018 Delning av lokal.

Föreningen har plan att under hösten 2017 bygga en vinkällare med totalt 16 möjliga andelar (varav 3 är lediga). Beräknad kostnad för medlem för detta är en insats om ca 10 000kr och en årsavgift om 400kr. Målsättningen är att varje andel ska kunna förvara ca 110 flaskor.

Parkeringsplats finns i grannföreningen BRF Lorensberg 1976. Kötiden är idag uppskattad till 6-12 månader. Kostnad för icke boende i BRF Lorensberg 1976 betalar 2400 kr ex. moms/ månad.

Övrigt: SBC sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Andrahandsuthyrning skall beviljas genom styrelsens beslut enligt gällande lag. Juridisk person kan nekas medlemskap i föreningen. Tvättstuga finns i grannförening som föreningen har ett nyttjanderättsavtal med. Städning av gemensamma utrymmen sköts av Greba. På gården finns det möjlighet att ställa cyklar under tak. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen mäter grundvattennivån kontinuerligt och har en automatisk flödespåfyllning av grundvattnet. Idag finns det inga tecken som gör att någon åtgärd av grunden är aktuell.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1902

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 86 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-10-08 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}