Eklandagatan 14

Eleganta tre rum och kök om 87 kvadratmeter, totalrenoverade med kärlek samt omtanke till byggnadens ursprung. Ett hem i fastighet signerad år 1929 med ett siktdjup mellan sovrum och vardagsrum på cirka 14 meter. Fiskbensparkett i original, framtagna vitbetsade brädgolv, pardörrar, serveringsskåp, takrosetter, djupa fönsternischer, ljuvliga listverk och stuckaturer, allt med typiskt 20-talssnitt. Carrera marmor och obehandlade mässingsdetaljer går som en tråd i hela hemmet. Ett osedvanligt rejält badrum med både badkar och förberett för egna tvättmöjligheter. Balkong in mot gården. Fungerande, vacker öppen spis. Exemplarisk förening med övernattningslägenhet. All närservice inom ett verkligt stenkast samt fantastiska kommunikationsmöjligheter, bokstavligen runt hörnet.


Eklandagatan 14

Bostadsrätt

3 + kök

87 kvm

4 571 kr/mån

2 av 5 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

4 600 000 kr

Andelstal: 6,42% Lägenhetsnr: 1002015 Driftkostnader: 3 500 kr/år varav El: 2 000 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Välkommen till den vackra nedre delen av Eklandagatan. Den delen som endast kantas av rödteglade fasader, eleganta hus uppförda i skiftet 20/30-tal. Den delen där man har precis lagom avstånd till allt som staden har att erbjuda men ändå på lite avstånd. Bostaden lämnar inte något mer att önska och det gör inte heller välskötta Brf Eklandagatan 14. En exemplarisk förening på alla sätt där det är en fröjd att vara medlem.

Efter en promenad i området märker man också att omgivningarna har allt man kan önska. Närservicen är god med det mesta precis runt knuten. Skånegatan, eller evenemangsstråket som den också kallas, sträcker sig från Korsvägen hela vägen bort till Odinsplatsen och på denna gata hittar du det mesta i nöjesväg. Liseberg, Svenska mässan, Scandinavium, biografen Bergakungen och sist men absolut inte minst Ullevi. Korsvägen är en stor knytpunkt för kollektivtrafiken där man med buss och spårvagn kan ta sig till Göteborgs alla hörn och kranskommuner. Här går dessutom flygbussen direkt till Landvetter flygplats för resor vidare ut i Sverige och världen. Tar du dig runt med bil når du leden både södergående och norrgående på bara ett par minuter. Parallellt med Skånegatan går Södra Vägen. Det är gatan som gäller när du vill äta och dricka gott på något av dem välkända restaurangerna eller ta en god kopp kaffe på något utav de små genuina kaféerna. Här finns också flera butiker för shopping av mode och inredning. Ica Focus, bortanför Korsvägen, lockar med sitt oerhört breda utbud och här finns allt från delikatesser till apotek, systembolag och skomakeri. För dig som söker grönska och fågelkvitter kan jag varmt rekommendera ett besök till Näckrosdammen eller den välkända Carlandersparken där den rogivande miljön i kombination med flera enkelriktade gator sätter stämningen i området.

Ni möts av ett stolt trapphus i tidstypiskt 1920-talssnitt. Hiss finns.

Vindsförråd på våning 5 följer lägenheten.

I föreningen finns både låst cykel samt barnvagnsförvaring, grillplats på altan och sandlåda för föreningens unga medlemmar. Övernattningslägenhet finns att låna i föreningen för övernattande gäster.

Hall
+

Lägenheten är totalrenoverad under året som har gått. Carreramarmor i fiskbensläggning, perfekt för snöblöta skor. Därefter klinkergolv.

Matsal
+

Fungerande öppen spis, nästan overkligt bra. Ljuvliga listverk, takrosett, slipad originalparkett i fiskbensläggning. Vitmålade väggar. Ett underbart rum med pardörrar i original med mässingsbeslag och körningslist in mot sovrummet. Påkostade strömbrytare från Switchbox med marmorplatta i grått och mässingsdetaljer med dimmerfunktion. Serveringsklocka smyckar väggen och skvallrar om husets byggnadsår.

Vardagsrum
+

Fiskbensparketten ligger flytande in mot vardagsrummet och mellan sovrummet och vardagsrummets yttersta vägg spänner cirka 14 meters siktdjup! Takhöjd 2,78 meter. Fönstret är restaurerat och renoverat ut mot Eklandagatan, fönsterbeslagen är i original samt polerade, nya dubbelglas har satts in så rummet ligger tyst och ostört. Ett lättmöblerat rum med öppna härliga ytor och takrosett likt ett smycke för rummet.

Sovrum
+

Ett rum för vila och ro. I sovrummet är brädgolven framtagna och vackert vitbetsade. Eleganta listverk, takrosett och djupa fönsternischer likt en självklarhet för rummet. Bra förvaringsmöjligheter i form av 4 stycken garderober. Höga, klassiska originalfönster med spröjs.

Jungfrukammare/sovrum
+

Idag inrett till en liten prinsessa. Här får du även in en säng i standardstorlek om du hellre önskar det. Fina, välrenoverade ytskikt. Djupa fönsternischer, gjutjärnselement som ett smycke. Framtaget vitbetsat brädgolv.

Kök
+

Snyggt och smakfullt totalrenoverat och fullutrustat som allt annat i denna bostaden, och det med kärlek samt omtanke för byggnadens ursprung. Brädgolv och väggar i vitt. Serveringsklockan från förr finns kvar som ett minne ifrån svunna tider. Köket är nyrenoverat idag med spegeldörrar i vitt med smakfulla beslag i mässing. Köksblandare i opolerad marmor från Tapwell, vit porslinsvask. Ljusa köksbänkar i elegant och praktiskt kompositmaterial. Djup fönsternisch även här med Carrera marmorn, vilken återfinns tillsammans med den opolerade mässingen som en röd tråd i hela bostaden. Serveringsskåpet finns bevarat. Vitvaror i rostfritt. Integrerad diskmaskin och mikro. Gasspis finns med vanlig el-ugn, så det bästa av två världar.
Väggen mellan köket och jungfrukammaren går att ta ner enligt ägarens uppgift med styrelsens godkännande.

Balkong
+

Generös balkong med utsikt över innergårdens grönska. Balkongen ligger nästan i ett direkt österläge så morgonsol fram till lunch har ni här, hälsar säljaren.

Serveringsgång
+

Vitbetsade brädgolv matchas med välbevarade serveringsskåp i original. Platsbyggd garderobsförvaring smyckad i klassisk pärlspont med infälld belysning, perfekt så här invid entrén för ytterkläderna.

Badrum
+

Här har det hänt mycket från 1920 talet. Delar av grannlägenheten slogs samman med denna och en serveringsgång togs bort, vilket resulterade i det här osedvanligt rejäla badrummet. Byggnadskonstruktör var med på plats under renoveringar och alla intyg finns. Badrummet renoverades i år 2018. Vitt kakel på vägg och hexagonformat klinkergolv även det i Carrera marmor. Komfortvärmegolv. Tapwellblandare både över badkar och tvättställ i obehandlad mässing. Alla beslag i mässing. Infälld LED-belysning i tak. Underbart badkar. Platsbyggd skåpsförvaring för tvätt och förberett för tvättmaskin.

Lägenheten är registrerad som en våning 1 enligt lägenhetsförteckningen.

Ansvarig mäklare

Anna Wählisch

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 64 65

anna@alvhem.com

Assisterande mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Eklandagatan 14

Brf Eklandagatan 14 registrerades år 2001, den ekonomiska planen registrerades år 2012. Föreningen äger sin fastighet Johanneberg 14:16 vilken bebyggdes år 1929. Den totala byggnadsytan är 1 437 kvm, varav lägenhetsytan är 1 354 kvm och lokalytan är 83 kvm. Totalt finns det 16 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 2 lokaler vilka består av Bygglovsbutiken Arkitektkonsult och Smörgås Nisse i markplan. Under år 2017 uppförde de en energideklaration. Styrelsen beställde även en fördjupad underhållsplan av sin förvaltare vilken sträcker sig 30 år framåt i tiden. Detta för att kunna få till en relevant och långsiktig budgetplanering inför framtida underhåll. Styrelsen hälsar att de ligger före i underhållsplanen vad gäller renovering och underhåll. Detta för att alla renoveringar hitintills har varit helt eller större delen finansierad med befintliga medel.

Vad som ligger för år 2020 är bland annat renovering tvättstuga och fönster mot gården. Fönster mot gården kommer renoveras på samma sätt som mot gatan, det vill säga med stor hänsyn tagen till befintlig 1920-tals stil. Renovering av fönster mot Eklandagatan är avslutad. På befintliga fönsterramar byttes ett av de gamla glasen mot ett nytt dubbelglas. Således bevarades den gamla stilen men med bättre värme och ljudisolering. En godkänd OVK- besiktning har genomförts.

I föreningen finns en övernattningslägenhet i källaren som går att låna enligt bokningslista. Där finns även extra bord och stolar man kan låna, till exempelvis inför ett kalas. Mindre biljardbord finns även här för den som är spelsugen. Innergård med grillplats på mysig altan, gemensamma utemöbler, fina planteringar, sandlåda med leksaker och ett bra, låst förråd för cyklar samt barnvagnar.

Tvättstugan finns i källaren och är ett fräscht, kaklat utrymme med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 1 mangel. Lätt att få tvättid hälsar säljaren.

Comhem finns i huset och fiberoptik.

Styrelsen påbörjar även att ta in offert för re-lining efter undersökning och filmning. Eventuell re-lining kommer ej påverka befintliga badrum/kök hälsar ordföranden.

Inga planerade förändringar av avgiften i dagsläget (kontrollerat 2019-11-21).

De boende och styrelsen för Brf Eklandagatan 14 har jobbat för att bevara så mycket som möjligt av husets särart och ursprung ur 20-talets byggstil. Föreningen uppmuntrar även att detta görs i lägenheterna och kommer gärna med råd i samband med renovering.

Adressen Eklandagatan 14 är berättigad till boendeparkering inom område "S".

Ekonomisk förvaltare är Nordic Life

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: 20-talsfastighet

Byggnadsår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Renoverade dubbelglas ut mot Eklandagatan

Energiprestanda: 128 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2014-02-06 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!