Fjärde Långgatan 10 E

Drömtvåa med känsla av Paris över lummig gård i hjärtat av Linnés kreativa kvarter. Öppen planlösning med plats för massa vänner & familj. Stor smidesbalkong med soligt läge. Gott om förvaring intill charmigt dressingroom. Kakelugn, brädgolv, stuckaturer, takrosett & fina listverk. Vån 4 av 4. Ett unikt hem som måste upplevas!


Fjärde Långgatan 10 E

Bostadsrätt

2 + kök

58 kvm

3 096 kr/mån

4 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 600 000 kr

Andelstal: 5,6% Lägenhetsnr: 00081/1301 Driftkostnader: 5 000 kr/år varav El: 2 500 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Äntligen ett unikt hem maxad med personlighet och karaktär. En sekelskiftestvåa med högt fritt läge, en solig smidesbalkong, en öppen planlösning som är som gjord för stora middagar, vackra sekelskiftesdetaljer, goda förvaringsmöjligheter med eget dressing room och vinklar och vrår som skapar många möbleringsmöjligheter. På pappret är lägenheten uppmätt till 58 kvadrat. I verkligheten känns den betydligt större och om det beror på den oerhört genomtänkta planlösningen, rymden eller det generösa ljusinsläppet får vara osagt. Här ryms både en och två personer utan problem och det tysta gårdsläget med grönska och utsikt över grannens takåsar gör det till en oas mitt i Linnés vimmel. Föreningen är liten och mycket välskött med låg belåning och fin kassa. Dessutom har föreningen en råvind som man har planer på att avyttra för att förbättra ekonomin ytterligare. Välkommen till ett hem som slår det mesta - perfekt för en konstnärssjäl som älskar sociala tillställningar. Med plats för vänner och familj i soffan, runt det stora middagsbordet och på balkongen känns denna tvåa väldigt stor.

Hall
+
Redan när man sneddat över den mysiga innergården och slagits av den familjära stämning som verkar råda i föreningen känner man sig oerhört hemma. Harmoni verkar vara en gemensam nämnare för den välskötta föreningen på Fjärde Långgatan 10. Cyklar, utemöbler och grill utgör tillsammans med den prunkande växtligheten en drömlik storstadsidyll att bosätta sig i. Porten till 10 E står uppställd och välkomnar dig in i trapphuset med detaljer från fastighetens uppförande i början av 1900-talet. På översta våningsplanet bjuder en personlig och genomtänkt hall in till 58 ljuvliga kvm som känns betydligt större tack vare den härliga takhöjden och planlösningen. Väggarna är nymålade i kulören Sand (Jotun) och golvet pryds av vita italienska plattor från Höganäs med mattor av marockanskt kakel i gröna toner. Allt är genomtänk vilket syns på helheten som de grönmålade dörrarna till badrummet (Duggregn) och entrén (Grön Parkas) ger. Avhängningsmöjligheter finns till vänster i form av hyllor för både jackor, väskor och skor. Hyllorna byggdes på plats och målades in i samma kulör som väggen i både hall, kök och vardagsrum. De nuvarande ägarna har också skapat en arbetsplats i hallen vilket gör att den känns som ett extra rum.

Kök
+
Köket vars vägg mot vardagsrummet har tagits ner, är som gjort för stora middagar och häng med vänner och familj. Här ryms utan problem ett bord för 10-15 personer och just kontakten med vardagsrummet och balkongen gör att detta hem erbjuder kvaliteter som få sekelskifteshem kan. Ljuset flödar in från ett högt fönster och de glasade balkongdörrarna (som alltid står öppna sommartid). Beroende på väder så intas frukosten antingen i soffan, runt middagsbordet eller ute på balkongen i morgonsolen. Själva köket har de nuvarande ägarna rustat upp och målat i samma färg som väggarna, dekorerat luckorna med mässingsknoppar (Byggfabriken) och en sprillans ny spis med induktionshäll från Smeg. Bredvid kylskåpet i borstat stål finns en både smart och snygg upphängningslösning för skärbrädor och kastruller. Golvet pryds av massiva originalbrädor som betsats i en brun ton.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet utgör utan tvekan detta hems hjärta. Här samlas man för att njuta av öppenheten, vyn ut över takåsarna och kontakten med kocken i köket. Här finns gott om plats för en soffgrupp med tillhörande bord, fåtöljer och ett sideboard eller tv-bänk. I ena hörnet finns en bevarad kakelugn som med sina tända ljus blir en underbar stämningshöjare. Kakelugnen och den vackra stuckaturen träder tydligt fram mot de mjukt målade väggarna (SAND) tillsammans med den tapeten Pioner från Lim & Handtryck. Balkongen blir som en förlängning av vardagsrummet och här njuter man av solen från tidig morgon till eftermiddag. Gården är otroligt lugn och tyst vilket gör detta hem till en stilla oas med Långgatornas puls väntande utanför porten.

Sovrum
+
Avskilt och tyst beläget erbjuder det rymliga sovrummet härliga vinklar och känsla med vitmålade väggar och samma mörkbetsade brädgolv som i övriga lägenheten. Ett brett fönster släpper in rikligt med ljus och här ryms både en dubbelsäng och ett arbetsbord. Längs ena väggen sitter en öppen garderobslösning (PAX från IKEA) som rymmer kläder, skor och annat för både en och två personer. Ett grönt draperi i vackraste siden (Gårda Textil) öppnas upp i mitten och gömmer ett oerhört charmigt litet bonusrum. Detta rum fungerar idag som dressingroom med framtaget brädgolv som målats svart, puderrosa väggar som tapetserats till hälften med klassiska tapeten Pimpernel från William Morris. Övergången har dekorerats med en mässingslist och taket ramas in av en bevarad stuckatur. Detta lilla bonusrum har även fungerat som syrum och bibliotek.

Badrum
+
Badrummet ligger i anslutning till entrén och hallen. Väggarna är kaklade i vitt med svartmålade fogar och golvet består av ljusgrå klinker. Här valde de nuvarande ägarna att slänga ut tvättstället, duschen och tvättmaskinen som upplevdes som 'standard'-varor. Istället valde man att sätta in ett alldeles underbart halvmåneformat handfat i mässing (Marrakech Design) på en betsad trähylla i ek. En likadan trähylla sattes upp i duschrummet tillsammans med en ny dusch i mässing och en stringhylla. Alla rör har målats in i samma gröna färg som taket. Att badrummet ligger separat från resten av lägenheten är både praktiskt och trivsamt.

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Assisterande mäklare

Sara Wibréus

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 15

sara@alvhem.com

Förening

Brf 4:e Långgatan 10

Brf 4:e Långgatan 10 är en trevlig förening som förvärvade fastigheten Masthugget 1:10 med adress Fjärde Långgatan 10 D, E och F under 2003. Den fint renoverade fastigheten från 1905 består av 16 bostadsrätter fördelade på fyra våningsplan och 1 004 kvadratmeter samt 1 gemensamhetslokal om 14 kvadratmeter. Lägenheterna består av 13 tvåor och 3 treor.

Ekonomi
Ekonomin i föreningen bedöms som stabil, främst med anledning av att de riktigt kapitalintensiva investeringarna i fastigheten är gjorda. Man är dessutom lågt belånade och de långfristiga skulderna uppgår till ca 4 770 000 kr, vilket motsvarar ca 4 750 kr/kvadratmeter bosatdsrättsyta att jämföras med snittet för Göteborg på ca 6 000 - 7 000 kr/kvadratmeter. I dagslägt har föreningen ca 500 000 kr i kassan, vilket i kombination med den låga belåningen och fastighetens skick avspeglar en mycket god ekonomi. Under 2014 sänktes avgifterna med hela 15 % och har sedan dess legat oförändrade. I dagsläget planeras ingen förändring av avgifterna (avstämt med ordförande 2016-06-15). Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår till ca 17,5 mnkr, varav ca 10,1 mnkr avser byggnad och ca 7,4 mnkr avser mark.

Gjorda renoveringar
Föreningen gjorde en ROT-renovering 1981-1982. Övriga större renoveringar som är gjorda är omputsning av fasad och omläggning av tak 2004. Badrummen renoverades 2003-2004. Under 2006 renoverades trapphusen. Fönstermålning samt balkongbygge utfördes under 2008-2009. Under 2012 har man utfört elarbeten på vinden. I kvarteret har under 2008-2009 grundförstärkningsarbeten genomförts och omfattande undersökningar har gjorts gällande denna fastigheten vilket har bedömts stå stabilt och därför är det inte aktuellt med några åtgärder.

Kommande renoveringar
Sammantaget bedöms fastigheten vara i ett gott skick och inga större renoveringar är planerade utan endast löpande underhåll. Föreningen har planer på att bygga 4 vindslägenheter på vinden. Detta kommer att påverka föreningens ekonomi mycket positivt.

Övrigt
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av SBC medan teknisk förvaltning sköts av Peters Helt och Rent. Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är villvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Uthyrning i andra hand skall ansökas skriftligen hos styrelsen.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 96 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-04-02 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!