Kapellplatsen 1A

En etagelägenhet för den riktigt kräsna! Näst intill toppskick genomgående i hela bostaden. 9 kvm terrass i bästa solläge. Sekelskiftets vackra utsmyckningar möter modern vindskaraktär på ett riktigt snyggt sätt. 51 mycket välplanerade kvm. Stor HSB förening med låg avgift, hushållsel ingår.


Kapellplatsen 1A

Bostadsrätt

2 + kök

51 kvm

2 940 kr/mån

3 av 3 (ej hiss)

fsg jan/feb

3 500 000 kr

Andelstal: 0,84634% Lägenhetsnr: 100 + 119 Driftkostnader: 2 928 kr/år varav Försäkring: 2 928 kr / Personer i hushåll: 2

Rum för rum

Allmänt
+
Det här är utan tvekan en bostad för den riktigt kräsna, här lämnas inget kvar att önska. Två etage - två helt olika stilar men i skön harmoni. En fin sekelskifteskiftespärla med brädgolv, stuckatur och gamla vackra originalfönster har förädlats av säljaren och fått ytterligare en våning. En modern, stilren vindsvåning med alla vindsattributen. Synliga bjälkar i taket, putsad murstock, takfönster och inte minst - terrass. Helt klart det bästa av två världar. De 51 kvm är optimalt planerade och fint renoverade med perfekt finish.
Inte nog med att du får en lägenhet utöver det vanliga, du blir dessutom medlem i Brf Pilträdet. En stor HSB förening där hushållsel ingår i avgiften. Som om inte detta vore nog är läget mitt på Kapellplatsen optimalt. Kanske är du student och vill ha nära till Chalmers eller bara älskar allt det bekväma med ett boende mitt i stan. För bekvämt är precis vad det är här på Kapellplatsen. Utanför porten finns allt man kan tänkas behöva. Matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor och frukt och grönt.

Låt mig beskriva rum för rum hur lägenheten är disponerad:

Bostaden nås från två håll, antingen genom porten på Kapellplatsen 1 eller via en svart smidesgrind runt hörnet på Erik Dahlbergsgatan. I det beige/gula landshövdingehuset som står i början, eller i slutet på Erik Dahlbergsgatan, beroende på var du kommer ifrån hittar du bostaden på dem två översta våningsplanen.

Hall
+
En funktionell och avskild hall med plats för förvaring. En stor garderob med skjutdörrar rymmer alla ytterkläder och skor och golvet utgörs av ett snyggt schackrutigt kakel som är oerhört praktisk i hallen.

Badrum
+
Från hallen nås badrummet, renoverat 2014. Riktigt snygga, tidstypiska materialval som verkligen gifter sig med de andra rummen i bostaden. Ytskikten består av delvis Carrara marmor och delvis vitt kakel. Detaljer så som knoppar, golvbrunn och blandare är av mässing och övrig inredning så som handfat, kommod, toalettstol och väggskåp är vitt. Med andra ord, ett klassiskt stilrent badrum med guldkant.

Kök
+
Ett trevligt och lättarbetat kök med fokus på arbetsytor och förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys från Smeg, diskmaskin, ugn och spishäll från Bosch. Väggarna är helkaklade, likaså den lilla köksön i mitten som bidrar till extra arbetsyta. Bänkskivorna är av oljad ek och precis som i badrummet har man fört in detaljer i mässing för en varm och personlig toutch.

Vardagsrum
+
Det är här inne som sekelskiftet verkligen gör sig påmint med fina stuckaturer och lister och gamla fina fönster som är så stora att dem nästan tar upp en hel vägg. Golvet består av nyinlagda furubrädor och väggarna är målade i en ljust grå nyans som framhäver lister och stuckaturer ytterligare. Utsikten från fönstren är delvis tegelväggen på ett annat sekelskifteshus mittemot och delvis fri utsikt över Kapellplatsen. Tack vare läget i huset, översta våningsplanet och genomgångsläget får hela bostaden rikligt med ljus hela dagen.
Här inne ryms soffa, tv-möbel och en matplats för flera gäster.

Övre plan/sovrum
+
En vit trapp med belysning leder upp till övre plan och ett närmast hotellikt sovrum. Här utlovas Wow-faktor! Det bästa är att du inte behöver välja mellan en romantisk sekelskiftslägenhet eller en snygg vindsvåning, här har du allt i ett. En risk är dock att man aldrig vill lämna sovrummet för här får du allt det bästa som en vindsvåning kan ge, takbjälkar, takfönster, en putsad murstock och ett gulligt runt fönster som vetter mot Erik Dahlbergsgatan. Golvet utgörs av vitmålat trägolv med underliggande golvvärme. Och sist men absolut inte minst, terrassen.
En 9 kvm stor terrass med ett skjudörrsparti helt i glas som gör gränsen mellan inne och ute hårfin. Sommartid kan du njuta av gassande sol stora delar av dagen, ja du kan faktiskt tom avnjuta grillmiddagen i kvällssolen. Men det är inte dumt med takterrass även så här års. Du kan vädra både lägenheten och sängkläder, förvara mat och dryck i kylan när kylskåpet inte räcker till och det är det perfekta stället för julgranen som snart ska kläs. Terrassen är faktiskt ovärderlig året runt.

Det finns ett förråd att disponera.

Ansvarig mäklare

Malin Tulldahl

Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 12

malin@alvhem.com

Förening

HSB Brf Pilträdet i Göteborg

Övre delen av Erik Dahlbergsgatan är en välbevarad stadsdel med stora kulturhistoriska värden. Gatan namngavs 1882 till minne av greve Erik Dahlbergh som levde på 1600-talet. Erik Dahlbergh var en viktig person i dåtidens Göteborg då han bland annat gjorde ritningarna till Skansen Lejonet och Skansen Kronan.

Bostadsrättsföreningen Pilträdet är en stor och populär förening som erbjuder ett trivsamt, tryggt och miljövänligt boende i två vackra landshövdingehus som byggdes 1912-1914. Husen ingår i dag i Göteborgs stads bevarandeprogram. Föreningen består av 116 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till ca 6 667 kvm samt 166 kvm lokalyta.

Föreningens ekonomi
Föreningen är lågt belånad med långfristiga skulder om totalt ca 17,7 mnkr, vilket motsvarar ca 2 600 kr i lån per kvm bostadsrättsyta. Det totala taxeringsvärdet uppgår till ca 130 mnkr, varav 60,4 mnkr avser byggnad och 64,8 mnkr mark. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och hushållsel. Under 2012 och 2013 har cirka 30 medlemmar köpt delar av vindsutrymmena, vilket har stärkt föreningens kassa ytterligare.

Gjorda renoveringar
Fastigheterna ROT-renoverades i början av 1980-talet. Under åren 2000-2004 genomfördes ett antal större underhållsarbeten för ca 7 mnkr. De senaste åren har bland annat följande renoveringar/underhållsarbeten skett: målning av fasad och fönster, plåtarbeten, balkonger, tak, fönsterkarmar samt grundmurar. Ett nytt cykelrum har uppförts och nyinvestering i form av ljuddämpande åtgärder i tvättstugan har skett. Under 2014/15 har delar av taket bytts ut i samband med att vindsbyggnationerna har genomförts samt så har avloppsstammarna renoverats genom relining. Föteningen följer en 30-årsplan för kommande underhåll i tillägg till en mer detaljerad femårsplan.

Kommande renoveringar
Underhållsplanen uppdaterades under 2012. Denna plan innefattar bland annat energibesparande åtgärder och allmänt underhåll av fastigheterna. Föreningen kommer att renovera samtliga trapphus. Detta arbete kommer att pågå under de närmaste två åren. Därefter fortsätter man med takrenovering.

HSB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Juridisk person kan nekas medlemskap i föreningen. Andrahandsuthyrning med godkännande av styrelsen. Överlåtelseavgift om 1107 kr betalas av säljarn och pantsättningsavgiften om 443 kr betalas av köparen.

Tvättstuga
Föreningen har tre tvättstugor. Tvättstugorna har en relativt ny maskinpark bestående av två stationer med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel vardera.

Trappstädning
Trappstädningen utförs av extern entreprenör.

Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men boendeparkering finns i området till en kostnad om cirka 630 kr/månad.

Kabel-TV
Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

Bredband
Via Comhem (ingår ej i avgiften)

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Landshövdingehus

Byggnadsår: 1912-1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 147 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-11-10 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!