Karl Johansgatan 61

Unik och smakfullt formgiven sekelskiftestrea där interiören flirtar med den tidlösa warehouse-stilen. Högt till tak, två kakelugnar, stora fönster, stuckaturer och takrosetter i snygg kombination med råa betongväggar. Renoverat kök och bad och genomgående planlösning i en underbar sekelskiftesfastighet. Engagerad förening med goda framtidsvisioner.


Karl Johansgatan 61

Bostadsrätt

3 + kök

85 kvm

4 861 kr/mån

1 av 5 (ej hiss)

Enl överenskommelse

4 175 000 kr

Andelstal: 11,936% Lägenhetsnr: 6 Driftkostnader: 5 280 kr/år varav El: 3 840 kr / Försäkring: 1 440 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Välkomna till en sekelskiftesdröm med New Yorkvibbar mitt i gemytliga Majorna. Med ett stort sinne för estetik har denna unika trea renoverats. Ambitionen och strävan har varit att skapa ett hem som uppfyller alla moderna krav, där det är industriella karaktären spelar huvudrollen och där det är detaljerna som skapar helheten. Här erbjuds en modern, stilsäker och finstämd trerummare med öppna ytor, slående takhöjd, pardörrar, kakelugnar, betongväggar, stuckaturer och takrosetter. Det perfekta boendet för dig som trivs i stadens puls men som också vill ha ett hem med lugn och ro omkring dig. I Majorna bor man i en levande stadsdel med ett stort kultur- och restaurangutbud i gemytlig atmosfär med perfekt läge nära centrum, grönområden, hamnen och havet. Välkommen till ett hem att förälskas i.Hall
+

Kliv in genom den vackra porten på Karl Johansgatan 61 och ni möts av pampig portik med välbevarad charm i tidsenlig stil. En trappa upp välkomnas ni till ett fantastiskt hem med stora kvalitéer. Direkt i hallen slås man av rymden som präglar lägenheten med dess enorma takhöjd och höga fönster i motsatt riktning. Hallen erbjuder plats för både hallmöbel och avhängning och den inre hallen leder vidare in i lägenheten. I entrén ligger en mönstrad klinker som på ett fint sätt harmoniserar med det vackra brädgolvet som är lutat och behandlat med hårdvaxolja. En vacker spegeldörr har målats svart och kontrasterar fint med övrig inredning. Väggarna i entrén är vitmålade och går över till betong i den inre hallen. Hallen sammanbinder lägenheten på bästa sätt.

Vardagsrum
+

Rakt fram från hallen ligger det underbara vardagsrummet - ett rum för socialt umgänge och trivsel - med ett behagligt ljus. Här finns underbar stuckatur, takrosett och höga fotlister som på ett ytterst stilfullt sätt möter de snyggt råa betongväggarna, en kontrast som bidrar till att riktigt lyfta fram detaljerna. Gammalt möter nytt i en storslagen kombination. Två stora fönster med djup fönsternisch ger ljus till rummet och tillsammans med takhöjden, som är på nästan 3 m, skapas en härlig atmosfär. Kronan på verket i detta hem är rummets fungerande kakelugn. Rummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt en större matsalsgrupp. Vitmålat originalbrädgolv förhöjer den ljusa känslan och ger en neutral bas att inreda efter.

Kök
+

Rymligt och snyggt kök med väl tilltagen skåpsförvaring och arbetsyta. Köket är placerat i ett lugnt gårdsläge med ett stort och gråmålat fönster mot den lugna gården. Köket är snyggt renoverat i tidsenlig stil, med mörkgrå spegeldörrar och genomtänkta detaljer så som blandare i mässing. Vitt fasat kakel bryter snyggt av mot den grå bänkskivan. Det välutrustade köket erbjuder integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläktkåpa, kyl/frys samt inbyggd ugn och mikro.
Sovrum 1
+

I fil med vardagsrummet så ligger ett utav sovrummen som nås via pampiga pardörrar. Perfekt stort sovrum som liksom vardagsrummet bär stuckatur, takrosett, höga fotlister samt ytterligare en kakelugn (ej i bruk idag) Väggarna är målade i en varmt ljus ton och framhäver fint detaljerna och brädgolvet i original. Här erbjuds plats för dubbelsäng, sängbord samt en byrå.

Sovrum 2
+
Lägenhetens andra rum används idag som barnrum. Trevligt och knäpptyst beläget mot den lugna gården. Rummet är rymligt och här erbjuds gott om förvaring via en rymlig garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i en harmonisk gröngrå nyans.

Badrum
+
Klassiskt, stiligt och helkaklat badrum med prydligt vita väggar och golvet är belagt med ett mönstrat klinkers i ljusa toner. Ett lagom stort badrum som rymmer duschhörna, handfat, två badrumsskåp, tvättmaskin, handdukstork (el) och eluttag.


Övrigt
+

Lägenheten disponerar idag ett vindsförråd. När vindslägenheterna byggs kommer förrådet flyttas till källaren, som då är renoverad.

Ansvarig mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Förening

Brf Nabbepiren

Brf Nabbepiren är en relativt liten förening med många eldsjälar som brinner för sitt hus. Engagemanget är stort och man gör bra prioriteringar för att förädla fastigheten. Här råder en trevlig stämning mellan grannarna och man ser efter sitt hus väl. 8 lägenheter upplåts med bostadsrätt samt två lägenheter och en lokal med hyresrätt. Föreningen äger sin mark och påverkas således ej av förhöjd tomträttsavgäld.

Föreningen har år 2017 tagit fram en ny underhållsplan och medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Nedan följer ett urval av gjorda renoveringar:
1980: El- och rörstambyte
2007-2009: Renovering av badrum
2009 :Energideklaration upprättades
2010: Renovering av föreningens tvättstuga. OVK utfördes samt att injustering och rensning av ventilationen utfördes. Även hyreslokalens fönsterparti byttes ut.
2012: Hyreslokalen renoverades
2014: Portgången renoverades samt renovering av hyresrätterna.
2016: Byte av port och OVK, godkänd.

Kommande renoveringar.

I skrivande stund så görs hela innergården iordning med nytt gårdsbjälklag och man planerar en helt ny layout som innefattar cykelförråd, barnvagnsförråd och soprum. Föreningen håller för närvarande på att byta ut ytskiktet och bjälkarna i källaren där de nya förråden skall vara. I etapp 2 kommer föreningen att sälja loss råvinden där det planeras för tre nya lägenheter. I dagsläget så är förrådet beläget på vinden men det kommer i samband med bygget att flyttas ner till källaren som då är helt nyrenoverad.

Ekonomi

Föreningen har goda hyresintäkter som står för hela 39% av de totala intäkterna. De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen för 2017 till ca 9,7 msk. Man har under året lånat upp ca 1,5 msk för att bekosta renoveringarna som nu utförs. Föreningen planerar att sälja av råvinden och då kommer man få in ungefär de belopp som man lånat till. De två hyresrätterna som finns kvar ligger som en latent tillgång.

Övrigt
Det finns en tvättstuga där det bedöms vara enkelt att få tid. Fastigheten är ansluten till Com Hem. Städning av trapphuset ligger på entreprenad och är således inget som medlemmarna själv utför. Boendeparkering gäller i området och kostar 535 kr/månad. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskifteshus

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 169 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-11-05 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!