Kastellgatan 4

Totalrenoverad påkostad sekelskiftestrea belägen på våning 5 av 6 med hiss. Läckert kök med öppen planlösning och plats för många gäster, stor balkong och fungerande kakelugn. Massiva brädgolv, höga fotlister, takrosett och vacker stuckatur. Släta ytskikt & renoverat badrum med tvättmaskin. Tyst läge intill Skansberget.


Kastellgatan 4

Bostadsrätt

3 + kök

104 kvm

4 906 kr/mån

5 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

6 100 000 kr

Andelstal: 6,6% Lägenhetsnr: 15/1503 Driftkostnader: 7 302 kr/år varav El: 5 302 kr / Försäkring: 2 000 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Välkommen till denna totalrenoverade och påkostade sekelskiftestrea om 104 kvm belägen näst högst upp i huset. Vid renoveringen byggdes lägenheten om och den ursprungliga planlösningen har ändrats och optimerats med fokus på de sociala ytorna så att du kan njuta, träffa vänner och umgås. Tyst läge med flertalet fönster och stor smidesbalkong mot en nyrenoverad innergård och med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Ofta får vi frågan när det kommer en större lägenhet med stort sällskapskök där många vänner kan samlas för stora middagar. Som svar på den frågan kan vi nu konstatera att väntan är över - detta är ett stilrent, helrenoverat hem med genomgående lutade och vitoljade brädgolv från Dala-Floda, generös takhöjd och charmiga tidstypiska detaljer i form av stuckatur, höga fotlister och generös takhöjd. I vardagsrummet finns en fungerande kakelugn som det eldas flitigt i under den mörka delen av året. Detta hem, visar en finstämd mix mellan gammalt och nytt där färgskalan är enhetlig och behaglig. Ytskikten är målade i ljusa toner med en matt, avtorkningsbar färg och både köket och badrummet är renoverat med tidlösa material. Som om detta inte vore nog är föreningen stabil och gammal med ett grundförstärkt välskött hus och god grannsämja.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Fiskekyrkan. Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Hall
+
Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva port slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Väl inne i portgången med vitslammade väggar och stenläggning slås man av att detta är en välskött förening. Snygg tidstypisk belysning leder en vidare mot den renoverade gården och hissen som tar dig upp till femte våningen. Vill man hellre få en historisk återblick är det fullt möjligt att trapporna och beskåda det nymålade trapphuset och originalritningarna för varje plan som föreningen så trevligt har ramat in. Väl uppe på det näst högsta våningsplanet välkomnar en mysig loftgång som leder till endast denna lägenhet. Här finns utrymme för såväl bord och stolar som frukostar i morgonsolen. Närheten till lägenhetens entrédörr gör det enkelt att ha den öppen och gå ut och sätta sig med en kopp kaffe och en tidning och andas in morgonluften. För den som har barn är det också en ypperlig plats att ställa ut barnvagnen på medan barnet tar sig en skön tupplur. Väl inne i lägenheten välkomnar en rymlig hall med avhängningsmöjligheter till höger och ett vägghängt skåp som snyggt förvarar alla skor. Väggarna är målade i en behaglig ton från Lady pure. Detta för att ge en matt, tålig och avtorkningsbar yta. Samma färg har använts i samtliga rum. Golvet pryds av mönstrade klinker från Mutina i serien Azulej av Patrizia Urquiola. Från hallen kan man blicka ut över det öppna köket och det känns som en naturlig dragning att gå vidare in i detta härliga hem som erbjuder många kvaliteter utöver det vanliga.

Badrum
+
I anslutning till hallen ligger det badrummet som är relativt rymligt och utrustat med exklusiv duschhörna i glas från Alterna och blandare från Inr, en vägghängd wc-stol från Villeroy och Boch, handfat med vit högblank kommod och översittande spegel. Intill kommoden finns ett vitt högskåp för ytterligare förvaring. Väggarna är kaklade i olika gråa nyanser som plockats upp i mörkare grå klinker med underliggande golvvärme. De nuvarande ägarna har satt in en kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Hoover. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Kök
+
Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav, hjärta och den självklara samlingsplatsen för släkt och vänner. Många drömmer om att ha ett stort kök med öppna ytor och ett rejält matbord där släkt och vänner kan umgås. I sekelskifteshusen brukar detta vara svårt att hitta då den traditionella planlösningen oftast erbjuder ett mindre långsmalt kök. I detta hem kan vi konstatera att köket fått sin perfekta plats. Ett underbart renoverat sällskapskök som inbjuder till matlagning på hög nivå och med ett dussintal gäster runt middagsbordet. Här finns gott om arbetsytor längs bänkskivan av gjuten betong och goda förvaringsmöjligheter i form av vita släta köksluckor som kommer från Picky Living med läderhandtag (utbytbara för den som vill). Medvetna val har gjorts och det märks i alla detaljerna. Den maskinella utrustningen kommer från Smeg och består av induktionshäll med översittande fläkt, inbyggd diskmaskin samt inbyggd kyl/frys som står intill ett högskåp på motsatt sida av köket. Ovanför bänkskivan sitter ett tidlöst vitt kakel med grå fog och under överskåpen sitter downlights. Blandaren består av obehandlad mässing och kommer från Tapwell. Köket är så stort att man kan välja hur man vill placera bordet. Idag finns ett stort bord med plats för många gäster intill fönstren som vetter åt innergården. Vill man kan man placera en köksö i mitten av köket utan att det känns trångt, eller varför inte sätta bordet i mitten av rummet? Valmöjligheterna är många och skicket perfekt. I taket sitter infällda högtalare. Väggarna är målade i en bruten nyans som framhäver det vitlutade och vitoljade brädgolvet med höga fotlister. Tre höga fönster släpper in rikligt med ljus.

Sovrum
+
Det första sovrummet nås med ingång från köket och har även det renoverats. Släta målade väggar, vitbehandlat brädgolv (detta ligger även under den uppsatta väggen om man skulle vilja förändra) nya lister och foder. Här fanns tidigare ett vardagsrum men i samband med renoveringen så valde man att göra ett sovrum istället. Väggarna kan tas bort om man skulle vilja förändra på nytt. Rummets rundande vägg med ett högt fönster mot innergården släpper inte bara in rikligt med ljus, den skänker också charm åt lägenhetens övriga raka väggar. I taket sitter infällda dimbara spotlights som ger en behaglig belysning. Sovrummet inrymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Längs ena väggen finns gott om förvaringsmöjligheter bakom vita skjutdörrar med Elfa-system (och kassaskåp). Vill man kan man givetvis sätta in garderober istället. Detta rum man med fördel också användas som arbetsrum eller gästrum då det ligger lite avskilt från lägenhetens andra sovrum.

Sovrum
+
Detta rum används idag som barnrum. Dock är det stort nog att användas som föräldrasovrum. Längs ena väggen finns fem stående garderober i vitt och väggarna är målade i en grågrön ton som fint framhäver det vitmålade taket och det vitbehandlade brädgolvet. Ett fönster mot den tysta innergården släpper in rikligt med ljus.

Vardagsrum
+
Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare ett fönster och den glasade balkongdörren. Takhöjden om dryga tre meter bidrar också till den luftiga känslan. Detta rum var tidigare ett sovrum men för att optimera planlösningen på bästa sätt har man valt att göra detta till ett trivsamt vardagsrum istället. Samtliga ytskikt har målats och nya lister och foder har satts in. Golvet pryds av vitbehandlat massiv furu som fint ramas in av höga fotlister och i taket sitter en ovanligt väl utsmyckad stuckatur med en pampig takrosett som ger den känsla man eftersträvar i ett hus från 1900-talets början. Vardagsrummet inrymmer en stor soffa med soffbord, fåtölj, tv-möbel eller förslagsvis en bokhylla. I ett av hörnen finns en kakelugn som numera är eldningsbar. Innanför luckorna av mässing finns ett öppningsbart glas som gör att man tryggt kan se eldens lågor från soffan. Balkongen av smide är relativt nybyggd och ovanligt stor. Här ryms både möbler, växter och en solstol. I väster ser man Skansen Kronan och fem våningar ner kan man skymta föreningens innergård där grannarna träffas och grillar korv, dricker glögg och julpyntar.

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Myrsloken

Bostadsrättsföreningen Myrsloken är en trivsam och stabil förening som förvärvade fastigheten Kommendantsängen 7:12 för 13 år sedan (2005). Föreningen består av totalt 17 lägenheter (1 475 kvm) med bostadsrätt i varierande storlekar samt en lokal med hyresrätt (160 kvm). I lokalen bedrivs en restaurang (Mexikanska Monarkin). Lägenheterna består av 2:or och 3:or. Det som kännetecknar föreningen är den goda grannsämjan, engagemanget och den välskötta fastigheten. Styrelsen har som ambition att hålla fastigheten i fint skick. Detta märker man genast när man öppnat porten.

Ekonomi
Föreningens ekonomi anses stabil och intäkterna från lokalen står för ca 20 % av de totala intäkterna. Avgifterna har varit oförändrade under nästan alla år sedan ombildningen förutom en sänkning som gjordes för några år sedan med 13 %. De långfristiga skulderna uppgår till ca 13 mkr, fördelade på tre lån med bra räntor. Föreningens totala taxeringsvärde uppgick 2017/18 till ca mkr 41,3 varav mark utgör 23,8 mkr och byggnad 17,5 mkr.

Gjorda renoveringar
Under 1920-talet gjordes en förstärkning av grunden som under 1980-talet sågs över och kompletterades. 1981 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt all el. Under samma år byttes och renoverades alla fönster, taket byttes och ny hiss installerades med ingång från gården. Hissen renoverades på nytt 2006. 2007 renoverades trapphuset i tidsenlig stil och då byttes även porten ut. 2007 renoverades också tvättstugan. Under 2010 har föreningen utfört en rad mindre renoveringar, bl. a lagat stuprör, målat om samtliga fönster, besiktigat och åtgärdat fasad mot Kastellgatan, förbättrat ventilation samt brandinspekterat fastigheten. Under 2011 renoverades föreningens innergård och numera kan man stoltsera med vackra stenläggningar, dekorativa planteringar och fina sittgrupper med grillmöjligheter. I somras användes gården mycket flitigt av föreningens medlemmar. I samband med detta putsades även gårdsentrén om och man installerade ytterligare en port in till gården. Under 2012 har man lagat innertaket på vinden, slutmonterat gårdsdörren samt renoverat en av balkongerna för de lägenheter som vetter åt gatan. 2013 gjordes en del löpande underhåll och 2014 gjordes en OVK-besiktning av fastigheten. Under 2016 byggdes balkonger mot innergården för dem som ville bygga. Dessa bekostades av medlemmarna själva och påverkade således inte föreningens ekonomi. Under 2016 har taket målats och reparerats. Man har också bytt alla lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar och byggt ett cykelställ på gården under 2017. 2018 byttes alla dörrar till loftgångarna ut.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i mycket gott skick och alla stora renoveringsarbeten är gjorda efter den underhållsplan som sträckte sig fram till 2018. Man har precis tagit fram en ny underhållsplan. Inga större renoveringar är planerade. En fasadtvätt samt målning/byte av fönsterplåtarna kommer dock att göras relativt snart. Föreningen lägger stor vikt vid att hela tiden se över underhållet och på så sätt kunna hålla fastigheten i bästa skick. .

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm.

I denna lägenhet finns en tvättmaskin som gör det möjligt att tvätta alla dagar i veckan när man vill. Dessutom finns det en gemensam renoverad tvättstuga belägen i markplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Innergården är även den renoverad med sopsortering, cykelställ, grill, planteringar och utemöbler. Här finns också en sandlåda för de små.

Kabel-tv från Com hem ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till Telenor och det finns möjlighet att få internetanslutning via fiberkabel med en extra snabb hastighet upp till 1000mbit/s.

I området gäller boendeparkering (boendekort M, se www.trafikkontoret.goteborg.se) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). På Skanstorget finns det ofta lediga platser. Lägenhetsförteckningen och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastighetsskötsel sköts av TJG Service. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Uthyrning i andrahand kräver styrelsens godkännande. Juridisk person beviljas inte medlemskap. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 86 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-05-27 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!