Kastellgatan 4

Totalrenoverad rymlig sekelskiftestrea, lugnt belägen på populära Kastellgatan. Läckert kök med öppen planlösning mot vardagsrum samt genomgående vitbehandlade brädgolv i alla rum. Två rymliga sovrum & praktisk walk-in closet. Renoverat badrum med tvättmaskin. Stabil förening & mycket välskött fastighet med hiss.


Kastellgatan 4

Bostadsrätt

3 + kök

104 kvm

4 706 kr/mån

1 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

5 500 000 kr

Andelstal: 6,6% Lägenhetsnr: 00011/1103 Driftkostnader: 4 500 kr/år varav El: 3 000 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 2

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+

Välkommen till denna totalrenoverade luftiga sekelskiftestrea om 104 kvm som är designad för att ta hand om dig på bästa sätt så att du kan leva, träffa vänner och umgås. Detta spatiösa hem är tyst beläget mot en nyrenoverad innergård på populära Kastellgatan med grönskan från Skansberget som närmsta granne. Ofta får vi frågan när det kommer en större lägenhet med stort härligt sällskapskök där många vänner kan samlas för stora middagar och social samvaro. Som svar på den frågan kan vi nu konstatera att väntan är över - detta är ett stilrent, helrenoverat hem med genomgående vitbehandlade brädgolv, generös takhöjd och charmiga detaljer från ett tidigt 1900-tal. Renoverat stort sällskapskök i fil med vardagsrummet med plats för många middagsgäster. Detta hem, visar en finstämd mix mellan nytt och gammalt. Både köket och badrummet är renoverat samt alla ytskikt vilket gör att det bara är att flytta in. Som om detta inte vore nog är föreningen stabil och gammal med ett grundförstärkt välskött hus och god grannsämja.

Med Skansen Kronan som blickfång i nordväst och grönskande Slottsskogen i sydost ligger Linnés kanske mest kontinentala kvarter. Sedan en tid tillbaka finns i huset en uppskattad restaurang - Mexikanska Monarkin och längre upp på gatan finns Göteborgs första dumplingbar, Dubbel Dubbel samt 50-talsinspirerade Egg & Milk. När sedan kvällen kommer väljer många att avsluta dagen med ett glas vin och en god middag på en av Linnégatans alla restauranger. Några kvarter bort breder grönskan i Slottsskogen och Änggårdsbergen ut sig. Här finns även prisade Botaniska Trädgården som anses vara en av de ledande i världen. Skulle du mot alla odds tröttna på Linné så tar det inte många minuter att promenera till Haga, Magasinsgatan med dess härliga stämning, Fiskekyrkan. Levantine och Bord 27 för att bara nämna några alternativ.

Hall
+
Ena stunden befinner man sig bland Linnégatans alla uteserveringar, folkvimmel och kvartersbutiker, men så snart föreningens massiva port slagits igen så känns storstadsbruset långt borta. Väl inne i den nyrenoverade portgången med vitslammade väggar och stenläggning slås man av att detta är en välskött förening. Snygg tidstypisk belysning leder en vidare mot den renoverade gården och hissen som tar dig upp till första våningen. Vill man hellre få en historisk återblick är det fullt möjligt att trapporna och beskåda det målade trapphuset, de nya säkerhetsdörrarna och originalritningarna för varje plan som föreningen så trevligt har ramat in. Väl uppe på det första våningsplanet som likaväl skulle kunna vara våning två, välkomnar en mysig loftgång som leder till endast denna lägenhet. Här finns utrymme för såväl bord och stolar som frukostar i morgonsolen. Närheten till lägenhetens entrédörr gör det enkelt att ha den öppen och gå ut och sätta sig med en kopp kaffe och en tidning och andas in morgonluften. För den som har barn är det också en ypperlig plats att ställa ut barnvagnen på medan barnet tar sig en skön tupplur. Lägenhetens hall är rymlig med avhängningsmöjligheter till höger och plats för en möbel på motsatt sida. Väggarna är målade i vitt och golvet pryds av grå klinker. Från hallen kan man blicka ut över det öppna köket och det känns som en naturlig dragning att gå vidare in i detta härliga hem som erbjuder många kvaliteter utöver det vanliga.

Badrum
+
Totalrenoverat badrum med kaklade väggar i vitt och ett klinkerlagt golv i grått med underliggande golvvärme. I taket sitter infällda spotlights. I ena hörnet finns en dusch med vikbara glasväggar och intill finns ett handfat med en översittande inkaklad spegel och en vit kommod under. Badrummet är dessutom utrustat med en handdukstork, ett extra skåp för förvaring samt hyllplan i trä. Som ett bevis på att inget har lämnats åt slumpen finns också en tvättmaskin som tar hand om tvätten alla dagar och alla tider på dygnet. Även om föreningens gemensamma tvättstuga är lättbokad och fräsch, så är det skönt att kunna tvätta i lägenheten på obekväma tider.

Kök
+
Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav, hjärta och den självklara samlingsplatsen för släkt och vänner. Många drömmer dessutom om att ha ett stort kök i anslutning till vardagsrummet för att på så sätt skapa en given plats för social samvaro. I sekelskifteshusen brukar detta vara svårt att hitta då den traditionella planlösningen oftast erbjuder ett mindre kök mot en innergård, avskilt från vardagsrummet. I detta hem kan vi konstatera att köket fått sin perfekta plats. Ett underbart delvis nyrenoverat sällskapskök som inbjuder till matlagning på hög nivå och med ett dussintalgäster runt middagsbordet. Här finns gott om arbetsytor längs bänkskivan av vitsåpat trä som löper i vinkel. Gott om förvaring finns i form av vita släta över- och underskåp och den maskinella utrustningen har smakfullt byggts in. En ny induktionshäll med översittande fläktkåpa, inbyggd ny ugn samt diskmaskin. I mitten av köket har en köksö byggts med förvaring samt en frys. Den ger både extra arbetsutrymme men blir också en perfekt plats att ställa buffén på vid de tillfällen man väljer att bjuda hem vännerna. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel med ljusgrå diskret fog som snyggt lyses upp av downlights. Själva kylen är fristående och har en snygg "retrolook" i pulverlackad grå. I taket sitter infällda spotlights som kan ställas in efter önskad effekt. Väggarna är målade i vitt och golvet består av vitbehandlat brädgolv från när huset byggdes. Tre höga fönster släpper in rikligt med ljus.

Vardagsrum
+
I fil med köket ligger ett charmigt vardagsrum som erbjuder plats för en soffa med tillhörande soffbord, tv-möbel och förslagsvis en fåtölj. Rummets rundande vägg med ett högt fönster mot innergården släpper inte bara in rikligt med ljus, den skänker också charm åt lägenhetens övriga raka väggar. Det är trevligt att sitta i soffan och kunna kommunicera med gästerna som kan vara både i köket och i vardagsrummet. Få är de lägenheter som erbjuder denna lösning med de sociala ytorna intill varandra och de mer privata delarna så som sovrummen, väl separerade. Väggarna är målade i en vit nyans som harmonierar med det vitbehandlade brädgolvet. Från vardagsrummet leds man vidare via en inre hall, in i lägenhetens två sovrum. Den inre hallen har infällda spotlights med dimmerfunktion för bästa belysning.

Sovrum
+
Det första sovrummet som är beläget efter vardagsrummet används idag som barnrum. Dock är det stort nog att användas som föräldrasovrum eller arbetsrum och gästrum för den som önskar. Längs ena väggen finns förvaringsmöjligheter i form av fyra vita garderober. Väggarna är målade i en grågrön ton som fint framhäver det vitmålade taket och det vitbehandlade brädgolvet. Ett fönster mot den tysta innergården släpper in rikligt med ljus.

Lägenhetens andra sovrum är något större än det första och används idag som föräldrasovrum. Här ryms gott och väl en dubbelsäng samt förvaringsmöjligheter i form av byråer. Även är tystnaden påtaglig och läget mot den lugna gården gör att man kan sova med fönstren öppna om sommaren utan att störas. Väggarna är målade i samma grågröna nyans som det andra sovrummet och matchar det vitmålade taket och de ljusbehandlade brädgolvet.

Walk-in closet
+
En walk-in closet står alltid högt på listan för många. I de gamla sekelskifteshusen brukar förvaringen ofta kännas otillräcklig men när det finns ett helt "rum" att stänga in kläderna i och dessutom kunna använda takhöjden för olika lösningar så brukar många jubla. I denna walk-in closet har man valt att använda sig av båda sidorna med klädstänger, hylllplan och skoförvaring. En nisch erbjuder plats för en garderob med hyllplan och tittar man upp i taket så kan man se spår av husets begynnelse i form av stuckatur. Detta visar på att detta från början var ett annat rum. Just dessa originaldetaljer skänker charm och historia åt detta hem som är beläget i ett hus som är 118 år gammalt. Golvet består av massiva plank, precis som i övriga rum.

Ansvarig mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Myrsloken

Bostadsrättsföreningen Myrsloken är en trivsam och stabil förening som förvärvade fastigheten Kommendantsängen 7:12 för 13 år sedan (2005). Föreningen består av totalt 17 lägenheter (1 475 kvm) med bostadsrätt i varierande storlekar samt en lokal med hyresrätt (160 kvm). I lokalen bedrivs en restaurang (Mexikanska Monarkin). Lägenheterna består av 2:or och 3:or. Det som kännetecknar föreningen är den goda grannsämjan, engagemanget och den välskötta fastigheten. Styrelsen har som ambition att hålla fastigheten i fint skick. Detta märker man genast när man öppnat porten.

Ekonomi
Föreningens ekonomi anses stabil och intäkterna från lokalen står för ca 20 % av de totala intäkterna. Avgifterna har varit oförändrade under nästan alla år sedan ombildningen förutom en sänkning som gjordes för några år sedan med 13 %. De långfristiga skulderna uppgår till ca 13 mkr, fördelade på tre lån med bra räntor. Föreningens totala taxeringsvärde uppgick 2017/18 till ca mkr 41,3 varav mark utgör 23,8 mkr och byggnad 17,5 mkr.

Gjorda renoveringar
Under 1920-talet gjordes en förstärkning av grunden som under 1980-talet sågs över och kompletterades. 1981 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum samt all el. Under samma år byttes och renoverades alla fönster, taket byttes och ny hiss installerades med ingång från gården. Hissen renoverades på nytt 2006. 2007 renoverades trapphuset i tidsenlig stil och då byttes även porten ut. 2007 renoverades också tvättstugan. Under 2010 har föreningen utfört en rad mindre renoveringar, bl. a lagat stuprör, målat om samtliga fönster, besiktigat och åtgärdat fasad mot Kastellgatan, förbättrat ventilation samt brandinspekterat fastigheten. Under 2011 renoverades föreningens innergård och numera kan man stoltsera med vackra stenläggningar, dekorativa planteringar och fina sittgrupper med grillmöjligheter. I somras användes gården mycket flitigt av föreningens medlemmar. I samband med detta putsades även gårdsentrén om och man installerade ytterligare en port in till gården. Under 2012 har man lagat innertaket på vinden, slutmonterat gårdsdörren samt renoverat en av balkongerna för de lägenheter som vetter åt gatan. 2013 gjordes en del löpande underhåll och 2014 gjordes en OVK-besiktning av fastigheten. Under 2016 byggdes balkonger mot innergården för dem som ville bygga. Dessa bekostades av medlemmarna själva och påverkade således inte föreningens ekonomi. Under 2016 har taket målats och reparerats. Man har också bytt alla lägenhetsdörrar ut till säkerhetsdörrar och byggt ett cykelställ på gården under 2017. 2018 byttes alla dörrar till loftgångarna ut.

Kommande renoveringar
Fastigheten är i mycket gott skick och alla stora renoveringsarbeten är gjorda efter den underhållsplan som sträckte sig fram till 2018. Man har precis tagit fram en ny underhållsplan. Inga större renoveringar är planerade. En fasadtvätt samt målning/byte av fönsterplåtarna kommer dock att göras relativt snart. Föreningen lägger stor vikt vid att hela tiden se över underhållet och på så sätt kunna hålla fastigheten i bästa skick. .

Övrigt
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm.

I denna lägenhet finns en tvättmaskin som gör det möjligt att tvätta alla dagar i veckan när man vill. Dessutom finns det en gemensam renoverad tvättstuga belägen i markplan som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Innergården är även den renoverad med sopsortering, cykelställ, grill, planteringar och utemöbler. Här finns också en sandlåda för de små.

Kabel-tv från Com hem ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till Telenor och det finns möjlighet att få internetanslutning via fiberkabel med en extra snabb hastighet upp till 1000mbit/s.

I området gäller boendeparkering (boendekort M, se www.trafikkontoret.goteborg.se) eller hyra garageplats i närliggande garage (kösystem). På Skanstorget finns det ofta lediga platser. Lägenhetsförteckningen och den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Fastighetsskötsel sköts av TJG Service. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Uthyrning i andrahand kräver styrelsens godkännande. Juridisk person beviljas inte medlemskap. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed inte av tomträttsavgäld.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1900

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 86 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2008-05-27 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!