Kastellgatan 9

Underbar sekelskiftestvåa belägen i en välhållen hörnfastighet på en av stans bästa adresser! Tidskaraktären finns bevarad i form av kakelugn, stuckaturer, takrosetter, höga fönster, fina lister och över 3,20 m i takhöjd! Möjlig 3:a!


Kastellgatan 9

Bostadsrätt

2 + kök

60 kvm

3 514 kr/mån

2 av 5 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 500 000 kr

Andelstal: 3,8% Lägenhetsnr: 9-551-1-0211 (1101) Driftkostnader: 4 300 kr/år varav El: 2 300 kr / Försäkring: 2 000 kr /

Rum för rum

Allmänt
+
Med ett perfekt läge i Linné med närheten till Slottskogens grönska ligger denna väldisponerade tvåa om cirka 60 kvadrat. Lägenheten är belägen på våning två i ett unikt hörnhus som byggdes för 113 år sedan. Detta hem erbjuder det bästa av två världar, en trevlig yteffektiv planlösning med en mängd originalcharm bevarad. Takrosetter, stuckaturer i finaste skick, höga fotlister, enorma fönster och en vackert bevarad kakelugnen svunnen tid. I detta hem kan du njuta av alla fördelar ett centralt boende kan erbjuda. Runt hörnet finns Linnégatan med många trevliga restauranger, nöje och kultur. Här har du nästintill direktaccess till Skanskberget, härliga Slottskogen och är du hungrig så rekommenderar vi varmt välbesökta Dubbel dubbel som serverar utsökta dumplings i en mysig miljö och som ligger precis mitt emot lägenheten. Föreningen har tillsatt en balkongrupp som nu undersöker möjlighet till balkongbyggnation in mot gården.

Hall
+
Hallen som möter dig är rymlig, ljus och med högt i tak. Väggarna är nymålade i Auros ekologiska marmorvita nyans. Nuvarande ägare har på ett stilfullt sätt utnyttjat den höga takhöjden och låtit platsbygga ett "minibibliotek" i sekelskiftesstil med dekorativa konsoller och tidstypiskt kantfrästa hyllplan som rymmer alla dina böcker. Från hallen nås badrummet, vardagsrum och kök.

Vardagsrum
+
I detta vardagsrum så befinner vi oss på klassisk filmmark. Här har manuskriptet till den Guldbagge-nominerade långfilmen "Före Stormen" med bl.a. Per Graffman, Maria Lundqvist och Tintin Anderzon i huvudrollerna skrivits. En film som förutom internationella priser och visningar på bio och Sveriges Television även sålts till 35 länder inkl. USA och av Ingemar Bergman utropades som "Årets viktigaste film".

Vardagsrummet imponerar med sina ca 21 kvm och sina två höga fönster med djupa nischer och sin höga takhöjd på över 3.20 m. Ytskikten är helt nyrenoverade av fackmän och stuckaturen har varsamt renoverats av en stuckatör. De generösa ytorna ger plats för många olika möbleringsalternativ och skulle man önska så skulle man kunna undersöka möjligheten att flytta in köket till detta rum och på så vis få kök och vardagsrum i ett och istället få två riktigt bra sovrum, med andra ord flytta till en tvåa och få en trea. Här finns gott om plats för matbord, soffgrupp, tv-möbel och en kreativ hörna. I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens sovrum. Vardagsrummets väggar är nymålade i en grå/beige ton som utgör en neutral bas att inreda till och på golvet så ligger ekparkett.

Kök
+
Perfekt stort kök med ett högt fönster in mot gården. Skåpsinredningen är av äldre standard men är fullt funktionell och luckorna är vita och släta.Här får ni enkelt plats med 6 gäster runt bordet och diskussioner förs i föreningen om att bygga balkonger mot innergården.

Sovrum
+
Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det mysiga sovrummet med vitpigmenterade brädgolv och en vacker kakelugn (f.n ej i bruk). Precis lagom stort och med plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbel och en som garderob erbjuder förvaring.


Badrum
+
Det rymliga badrummet nås ifrån hallen och har helkaklade väggar och plastmatta på golvet. I badrummet så finns wc-stol, dusch, tvättställ samt ett spegelskåp. Här finns även plats för tvättmaskin om så önskas.

Ansvarig mäklare

Andreas Lundberg

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 06 62

andreas@alvhem.com

Assisterande mäklare

Sandra Guerrero

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 11

sandra@alvhem.com

Förening

Brf Vaktposten

Bostadsrättsföreningen Vaktposten äger sedan år 2016 fastigheten Kommendantsängen 3:6 med adress Majorsgatan 1 och Kastellgatan 9. Fastigheten består av ett vackert sekelskifteshus som uppfördes 1904. Fastighetens totalyta uppgår till 1 863 kvm varav 1 622 kvm är bostäder och 241 kvm lokaler. Föreningen består av 16 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt. Dessutom en hyreslokal i botten som inbringar goda hyresintäkter.

Ekonomi
Köpet från tidigare fastighetsägaren registrerades den 8 februari 2016. Vid kontraktsdatum valde 15 av 19 lägenheter att vara med i bostadsrättsföreningen och 4 att fortsätta som hyresgäster. Föreningen har därefter sålt ytterligare en av de kvarvarande hyresrätterna och fått in ca 3,6 mnkr, vilket stärkt kassan väsentligt. I samband med övertaget av fastigheten avsattes 2 mnkr för kommande renoveringar. Avseende årsavgifterna för år 2017 har inga ändringar diskuterats eller beslutats.

Utförda renoveringar
En större upprustning och ombyggnad skedde 1990, varvid i princip allt renoverades: lägenheter inklusive kök och bad, trapphus, utökning av antal lägenheter genom delning av större lägenheter och inredning av vind, fasader inklusive tilläggsisolering av gårdssidan. Samma år renoverades balkonger, nya vatten- och avloppsstammar sattes in och hiss installerades. Vidare utfördes grundförstärkning med stålrörspålar samt byggnation av nytt sophus. En fuktskada i källaren är ågärdad samt en väldigt yckad gårdsrenovering. Man har moderniserat bokningssystemet till tvättstugan som numera bokas online samt porttelefonsystemet.

Kommande renoveringar
En teknisk besiktning av fastigheten har utförts och föreningen följer en underhållsplan som är fastställd för 2017-2019 och 3 MKR är avsatta för dessa arbeten. och närmast på agendan så står putslagning av gårdsmuren. Det pågår också löpande underhåll med målning av fönster och dörrar.

Övrigt:
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Städning och teknisk förvaltning utförs av TJG Service. Bredband och telefoni: Com Hem Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i QWBE. Uthyrning i andra hand skall ansökas hos styrelsen och beviljas i enlighet med rådande regelverk. Städdagar arrangeras två gånger per år och det är viktigt att alla medlemmar bidrar till föreningens gemensamma arbete.Det finns tre arbetsgrupper aktiva i föreningen. Balkongrupp, Gårds och trivselgrupp och Dörr och målningsgrupp.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glas

Energiprestanda: 119 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2010-06-01 00:00

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Captcha-kod

}