Kungsgatan 4

Välkommen till denna härliga vindslägenhet om hela 69 kvadrat i ett hus anno 1890. Ett perfekt läge långt upp på Kungsgatan där Esperantoplatsen och Skeppsbron möts. Renoverat kök och bad, luftigt vardagsrum och sovrum samt en rymlig walk-in-closet. Välskött Brf med god ekonomi, bredband ingår i avgiften. Hiss.


Kungsgatan 4

Bostadsrätt

2,5 + Kök

69 kvm

2 775 kr/mån

6 av 6 (hiss finns)

Enligt överenskommelse

3 995 000 kr

Andelstal: 1,97% Lägenhetsnr: 1505K Driftkostnader: 4 100 kr/år varav El: 2 600 kr / Försäkring: 1 500 kr / Personer i hushåll: 3

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det är något speciellt med atmosfären där Kungsgatan och Esperantoplatsen möts. Ett vibrerande kvarter där mixen av restauranger, kaffebarer, boule och folkmyller ger en kontinental känsla. Den internationella prägeln är tydlig med Språkcaféet som en samlingsplats och Esperantoplatsen är ett kreativt nav som verkligen har ett eget liv. Här samlas allt från diverse utställningar, till tangokurser och utomhusträning i grupp. Som boende på Kungsgatan 4 har du extremt kort gångavstånd till allt du behöver i livet och även det som bara sätter lite guldkant på tillvaron. Två riktigt bra mataffärer, oändligt många gym, designbutiker, bio, en skybar och icke att förglömma livet vid kajen. Det är här vid hamnen som Södra Älvstranden så sakteliga växer fram och ambitionen är att återkoppla älven till innerstaden och ge göteborgarna en av de mest spännande och trivsamma mötesplatserna i stan.

Längs med Rosenlundskanalen trängs alla soldyrkare på restaurangernas uteserveringar för en bit mat kombinerat med sol. Som du hör finns här något för alla och för dig som skall vidare är det nära till innerstadens alla stadsdelar, och det nya resecentrat Stenpiren har gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Så det är alltså mitt i detta som Brf Hästtorget stoltserar med ett välskött och tidsenligt hus. Föreningens uteplats är en omtyckt plats vår och sommartid med flera sittplatser, körsbärsträd och fina planteringar. Kungsgatan 4 välkomnar med ett pampigt trapphus som delvis smyckas av bevarade detaljer från sent 1800-tal. Trapphuset kommer renoveras inom ett par år i tidsenlig tappning. En rymlig hiss tar er upp till våning 6/6 och väljer du istället att ta trapporna så låt dig imponeras av dekorativa stuckaturer, en enorm takhöjd och stora fönsterpartier. På sjätte våning, högst upp i huset och skyddad från insyn, erbjuds nu denna unika taklägenhet med en yteffektiv planlösning. Kök och vardagsrum löper samman i en L-formad disposition och de privata ytorna med sovrum, klädkammare och badrum är separat beläget. Förrådet till lägenheten ligger i källaren och är cirka 4 kvadratmeter stort.

Hall
+
Innanför dörren så möts du av en lagom stor hall med bra förvaringsmöjligheter. Hallen har en trivsam öppenhet mot vardagsrum och kök som ger en välkomnande känsla. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och ekparkett på golv.

Kök
+
Köket renoverades i sin helhet 2012 och är inrett med ett vitt modernt och stilrent kök från IKEA. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys, integrerad diskmaskin och i sann kontinental anda även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Välplanerad layout där utrymmena tas väl till vara och invid fönstren ryms en matplats för minst 4-6 personer.

Vardagsrum
+
Luftiga ytor och generöst ljus! Här välkomnas du av väl tilltagna ytor där både soffan, favoritfåtöljen och en förvaringsenhet ryms. Genom fönstren kan ni blicka ut över takåsar, kranar och bort mot Lindholmen. Läget mot gård ger ett påtagligt lugn och det är svårt att tro att Kungsgatans folkmyller är sex våningar ner. Föreningens medlemmar byggde balkonger 2013 men ingen av vindsvåningarna var då med och ansökte om bygglov. Ett balkongprojekt startades föregående år för vindslägenheterna och vid ett inledande samtal med Stadsbyggnadskontoret fick de svaret att det högst troligt skulle gå att bygga balkong från denna lägenhet och balkongen skulle troligtvis hamna utanför vardagsrummet. Frågan har ej drivits vidare så drömmer du om en balkong med det perfekta solläget har du ett toppenprojekt att driva framåt! En eventuell balkongbyggnation betalas av respektive lägenhetsinnehavare.

Sovrum
+
Sovrum, klädkammare och badrum ligger avskilt från de sociala ytorna och i sovrummet ryms en dubbelsäng och tre garderober. Läget mot öster ger härlig morgonsol att stiga upp till och svalt och skönt vid läggdags, även under årets varmare månader. Klädkammaren rymmer gott och väl kläder för två och här finns även plats för ett arbetsbord, perfekt för dig som jobbar mycket hemifrån!

Badrum
+
Badrummet renoverades så sent som 2016. Väl tilltaget och stilrent med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinker på golv (underliggande golvvärme för maximal komfort). Badrummet är utrustat med duschhörna med vikbar duschvägg i glas, kommod med handfat, skåp och spegel med ovansittande belysning från ASPEN, wc-stol och handdukstork.

Ansvarig mäklare

Sofia Vansvik

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 19

sofia@alvhem.com

Förening

Brf Hästtorget

Brf Hästtorget är en äkta förening som förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:17 i december 2011. Den pampiga tegelfastigheten består idag av ett flerbostadshus i 5 våningar med en totalyta på 4 693 kvm (3 667 kvm är lägenhetsyta och 1 026 kvm är lokalyta). Föreningen har fyra adresser; Kungsgatan 4, Surbrunnsgatan 10 och Ingenjörsgatan 7A samt B. Fastigheten uppfördes 1890 och renoverades interiört i början av 90-talet till befintliga planlösningar. Föreningen upplåter idag totalt 61 stycken lägenheter med bostadsrätt samt tre lägenheter och fem lokaler med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt och föreningen påverkas således inte av förändrad tomträttsavgäld.

Ekonomi
Nyckeltalen talat sitt tydliga språk, detta är en förening med en stark och stabil ekonomi. Föreningens lokaler har mycket attraktiva lägen med tanke på kommande Södra Älvstranden och Skeppsbron och de totala hyresintäkterna står för cirka 45 procent av föreningens intäkter. Lägenheterna med hyresrätt utgör en dold tillgång då de tillfaller föreningen den dagen kontrakten sägs upp och föreningen har möjlighet att ombilda dem till bostadsrätt och avyttra. Försäljningsintäkten från tidigare ombildningar har i huvudsak använts till att amortera på föreningens lån. Taxeringsvärdet uppgår till ca 109,5 mkr varav byggnad utgör 48,2 mkr och mark 61,301 mkr. Föreningens lån uppgår till cirka 10,5 mkr vilket utgör en belåning om endast 2860 kr/boa/år vilket kan jämföras med snittet för föreningar i Göteborgs innerstad som ligger på cirka 6000 kr/boa/år. Föreningen hade i slutet av 2016 cirka 2,7 mkr i kassan och dessa pengar är för att täcka framtida underhåll.

Utförda renoveringar
Föreningen tar väl hand om sitt hus och sedan föreningen förvärvade fastigheten har flertalet förbättringsarbeten utförts. Under 2012 har föreningen genomfört en omfattande ombyggnation av utrymmen för sophantering samt förvaring av cyklar och barnvagnar. Samma år rustade föreningen även upp uteplatsen och införskaffade möbler och grill. Under 2013 har föreningen uppfört balkonger (de bekostades av berörda lägenhetsinnehavare och belastade ej föreningens ekonomi), sett över värmesystemet för att sänka uppvärmningskostnaderna, installerat nytt passersystem baserat på elektroniska nyckelbrickor samt infört elektronisk bokning av tvättstugan. Under året 2016 har målningsarbete utförts på innergården, vissa fönster mot gården har bytts ut och vissa har målats om.

Kommande renoveringar
I samband med att föreningen förvärvade fastigheten utfördes en teknisk besiktning av huset och denna ligger till grund för den underhållsplan föreningen följer. Planerade renoveringar inom det närmaste året är renovering/översyn av fasad. Inom ett par år planeras renovering av samtliga trapphus.

Övrigt
Föreningen har en oerhört mysig innergård och vår och sommartid påminner gården om en härlig uteservering mitt i stan. Gården är möblerad med solstolar, matplats, loungegrupp och grill och är en mycket omtyckt samlingsplats för alla grannar. Här avnjuts många och långa middagar vår och sommartid. Dynor till utemöblerna finns att låna i anslutning till barnvagnsrummet. På innergården finns plats att parkera cyklar och från innergården nås även ett barnvagnsförråd samt soprum med källsortering. I källarplan finns en rymlig tvättstuga med tre olika tvättstationer. Två av tvättstationerna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp och den tredje med en tvättmaskin, en tumlare och torkskåp. Bokning i tvättstugan sker via ett elektroniskt bokningssystem.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Basutbud av tv-kanaler och bredband via fiber ingår i avgiften. Överlåtelseavgift (1144 kr) och eventuell pantsättningsavgift (442 kr) betalas av köparen. Boendeparkering gäller i området (beteckning C) och kostar ca 635 kr per månad. Ansökan sker hos trafikkontoret, Göteborgs Stad.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1890

Uppvärmning:

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 172 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2011-05-03 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!