Nordhemsgatan 19D

Genomgående sekelskiftestvåa med rum i fil, högt i tak och kakelugn. Här blandas det bästa från förr med ett modernt kök och renoverat badrum. Ljusa ytskikt och stora fönster ut mot den lugna delen av Tredje Långgatan. Välbevarade brädgolv ligger tillgängliga under parketten för den som önskar ta fram dem.


Nordhemsgatan 19D

Bostadsrätt

2 + kök

59 kvm

3 311 kr/mån

2 av 4 (ej hiss)

Enligt överenskommelse

3 450 000 kr

Andelstal: 5,31% Lägenhetsnr: 9/1101 Driftkostnader: 5 100 kr/år varav El: 3 600 kr / Försäkring: 1 500 kr /

Planlösning

Rum för rum

Allmänt
+
Det finns många anledningar till varför Nordhemsgatan är så populär. Är det kanske rent av den hetaste gatan i Linnéstaden? En hel del tyder på det:

* Här står sekelskifteshusen i långa led från hamnen ända upp till Slottsskogen.
* Gatans supercentrala - men ändå så lugna - läge ett snäpp in från Linnégatan.
* Närservicen är extremt bra. Man behöver inte gå långt för att hitta fik, bagerier, nöjen, krogar, spårvagnar och sånt som gör livet lite enklare.

I korsningen med Tredje Långgatan visar vi nu en tvåa med kvadraten på rätt ställe. En trappa upp i fastighet från tiden då Oscar II var kung över Sverige och Norge ligger denna pärla med massor av sekelskiftescharm. Takhöjd om dryga tre meter, stuckatur, härligt höga fönster mot både norr och söder och känslan är riktigt bra.

I lägenheten ligger ny parkett från 2014, men under dessa finns originalbrädorna kvar, vilket vi också visar i bildflödet. För den som vill förstärka det sena 1800-talets karaktär borde det alltså vara en lätt match att ta fram det gamla golvet.

Välkommen in, ni kommer att gilla detta!

Hall
+
Det börjar bra. Trapphuset bär spår av 120 års trampande, men charmfaktorn är hög och vi tar några steg upp till andra våningen. En ytterdörr i original möter oss med spröjs och frostat glas. I hallen ligger en schackrutig matta på golvet och väggarna består av tidstypisk pärlspont.

Vardagsrum
+
Stort och luftigt. Läget är sydligt ut mot Tredje Långgatan, vilket ger bra dagsljus. I hörnet in mot hjärtväggen står en kakelugn av kolonntyp. Inte i funktion i dag, men det funkar fint att elda med stearinljus. Höga pardörrar delar av mot sovrummet och uppe i taket är stuckaturen ovanligt välbevarad. Under parketten ligger brädgolvet i original (se bilder).

Sovrum
+
Vita väggar och parkettgolv, takhöjd modell extra hög, kraftig stuckatur och ett stort fönster i söder. Här finns också tre garderober och för den som behöver mer förvaring är utrymmet som gjort för att sätta in fler garderober längs ena väggen.

Kök
+
Renoverat HTH-kök 2014 med släta ljusa luckor, vita väggar och alldeles nytt parkettgolv från 2018. Klassisk diskbänk i rostfritt och gott om skåp och lådor. Den före detta pigkammardörren är numera ett praktiskt skafferi. Fönster ut mot den öppna och ljusa innergården.

Badrum
+
Riktigt fräscht renoverat för fyra år sedan i tidlösa färger och material. Mörkgrå klinker på golvet och vitt rektangulärt kakel ända upp till tak. Snygg, rak duschvägg och handfat med undersittande kommod.

Övrigt
+
Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 15 kvm. Cykel- och barnvagnsförvaring samt tvättstuga finns i gårdsbyggnaden.

I föreningens förteckning står lägenhetens boarea angiven som 54 kvm. Lägenheten är uppmätt till 59 kvm av OBM-Gruppen enligt norm SS 021054 år 2018.

Ansvarig mäklare

Tony Henschel

Partner / Reg. Fastighetsmäklare

0766-44 66 13

tony@alvhem.com

Förening

Villa Nordhem

Brf Villa Nordhem äger en stilig stenfastighet från 1898 med adress Nordhemsgatan 19. Förvärvet skedde 2017 och i huset finns 18 lägenheter, varav 16 är medlemmar i föreningen. De övriga två är latenta tillgångar och tillfaller Villa Nordhem den dag de säljs. Vidare äger föreningen attraktiv lokal i markplan. I lokalen bedrivs verksamheter i form av galleri och butik. Boytan uppgår till 1 025 kvm och lokalytan till 40 kvm.

På baksidan av fastigheten finns en stor gemensam innergård med gräsmatta, diverse planteringar, bärbuskar och sandlåda för de små. Dessutom finns här cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga och soprum.

Ekonomi
De långfristiga skulderna uppgår till ca 14 mkr fördelade på fem lån med räntor mellan 1,0 % och 1,5 %. Föreningens första verksamhetsår är snart till ända, varför årsredovisning ännu inte föreligger. Taxeringsvärdet är ca 22,7 mkr varav 503 000 kr avser byggnad och 22,2 mkr avser mark. Månadsavgifterna uppgår till till ca 700 kr/kvm, vilket är i nivå med snittet för en bostadsrättsförening i Linnéstaden. Föreningens två hyresrätter i är tvåor på ca 60 kvm och kommer att påverka ekonomin positivt när de säljs.

Gjorda renoveringar
En ROT-renovering utfördes i slutet av 70-talet, då bland annat merparten av avloppsstammarna i golvbjälklaget byttes ut. Filmning och spolning av VA-stammarna har gjorts alldeles nyligen och resultatet visade att inga åtgärder behöver vidtas i närtid.

Kommande renoveringar
En teknisk rapport är upprättad av Backa Byggkonsult och i den ingår en underhållsplan som sträcker sig tio år fram i tiden. Föreningen har kalkylerat med de kommande renoveringarna, och har tagit höjd för dessa kostnader genom en reparationsfond om ca 2 mkr.

Åtgärder som står närmast på tur är: byte av källar- och vindsdörrar, spricklagning fasader, injutering av värmeanläggning och OVK-besiktning. Föreningen diskuterar också renovering eller byte av fastighetens fönster. På lite längre sikt kan det bli aktuellt att sälja ut råvinden, antingen till en entreprenör eller till föreningens medlemmar.

Till lägenheten hör ett mycket stort vindsförråd om cirka 15 kvadratmeter och uppemot fyra meter i takhöjd. Föreningens tvättstuga ligger i markplan på innergården.

Övrigt
Förvaltningen sköts av SBC. Föreningen äger marken som fastigheten står på och påverkas därmed ej av tomträtt. Villa Nordhem är med ien samfällighet tillsammans med grannföreningarna gällande innergård och gemensamma utrymmen på gården.

Visa mer +

Information om byggnaden

Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet

Byggnadsår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glas

Energiprestanda: 149 kWh/m2 enligt energideklaration utförd 2009-09-08 00:00

Bor du i något av områdena vi arbetar i och planerar att flytta? Eller funderar du på vad din lägenhet är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!